Gå til innhold

Kategoriar i mobilforumet


Anbefalte innlegg

Mobil og PDA ser ikkje ut til å ha sin eigen tilbakemeldingskategori. Fann heller ingen andre trådar om temaet, peik meg gjerne om eg har oversett noko.

 

Eg er ikkje heilt sikker på når det skjedde, men det har i alle fall skjedd omstrukturering av mobilforumet. Denne har m.a. fjerna ryktekategorien, for diskusjon rundt ulanserte telefonar. Programvarekategorien forsvann òg. All diskusjon rundt sjølve telefonen (lansering, bruk, problem etc.) og programvara i den skjer no i ein kategori for standardtelefonar, eller smarttelefonar, avhengig av telefonen.

 

Eg saknar ryktekategorien, fordi omfanget i dei to nevnte kategoriane er alt for stort. Om eg visste at ingen av telefonane som i dag er tilgjengelege var interessante for meg, kunne eg kikke i ryktekategorien for å sjå om noko spennande var på veg. I dag må eg grave meg gjennom, etter mi meining, alt for mange programvarerelaterte trådar (gjeld særleg smarttelefonkategorien), og trådar av typen "den store X-tråden" om telefon X, som er lansert, som stadig kjem på toppen pga. brukarar med diverse supportspørsmål om telefonen.

 

Så langt eg kan hugse var aktiviteten i denne kategorien akseptabel, og det var mykje spennande å lese om.

 

Er det nokon argumentasjon frå leiinga si side for å fjerne denne kategorien, eller vil nokon fortelje litt om det? Eg meiner den har eit anna formål enn generell diskusjon rundt smarte eller dumme telefonar, og ynskjer den velkomen tilbake.

 

:)

Endret av enixitan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Jeg oppdaget nettopp denne tråden nå. Skal forsøke å komme med et kjapt svar.

 

Hva angår "Rykter og nykomlinger" kategorien så forsvant den fordi den rett og slett ikke fungerte. Det lanseres haugevis med telefoner til en hver tid. Det som skjedde var at når en ny populær telefon ble annonsert ble det gjerne opprettet minst to tråder, en i rykter og nykomlinger og en et annet sted på forumet. Og når telefonen faktisk kom på markedet, ble det gjerne opprettet enda flere tråder. Dette resulterte i uendelig mye dobbeltposting, og at det var umulig å finne frem til konkret informasjon. For at en tråd som "rykter og nykomlinger" skulle fungere måtte vi være avhengig av at:

1. Det fantes nok moderatorer/veiledere til å rydde opp i alt rotet. Desverre er ikke dette tilfelle, og selv om vi har annonsert i det vide og brede etter nye veiledere på mobilforumet ser det ikke ut som om det er noe særlig pågang.

2. Brukere av mobilforumet må bruke "rapporter"-funksjonen. Det rapporteres nesten ikke fra mobilforumet i det hele tatt, og det lille som rapporteres er for det meste bare tale om grove personangrep og lignende. For at en slik kategori skulle fungere måtte vi fått beskjed fra dere brukere straks det oppstod dobbeltpostinger, straks en telefon faktisk kom på markedet og straks det skjedde feilpostinger.

 

Hva angår "programvare"-kategorien kan jeg si at den vurderes gjeninnført, men på en litt annen måte. Det er for mye trykk på smarttelefon-kategorien nå, og denne må sannsynligvis deles opp i flere kategorier. Mitt foreløpige forslag til dette er at den deles opp i:

- Smarttelefoner - generell diskusjon

- Smarttelefoner - programvare

- Smarttelefoner - hjelp til bruk av telefon

Dette er på ingen som helst måte spikret i stein eller avgjort enda, men at vi etterhvert kommer til å dele opp smarttelefon-kategorien i 2 eller flere kategorier er jeg rimelig sikker på. Men, jeg har ikke lyst å gjennomføre dette før det er a) tatt opp med brukerne og b) mobilforumet har "stabilisert" seg etter forrige gjennomgang.

 

Ønsker dere fortgang på saker og ting, så ber jeg iherdig om at dere begynner å bruke rapporter-knappen. Jeg er nesten daglig innom mobilforumet og endrer 10-20 dårlige titler og flytter 5-15 feilpostede tråder. Hadde vi fått inn rapporter på slikt fra mobilforumet, så hadde jobben vært mye lettere (vi har en rekke veiledere som kaster seg over slike rapporter) og vi hadde sluppet å ha følelsen av at mobilforumet var et sted som må "overvåkes" for at ting skal fungere.

Lenke til kommentar

Hadde visst gløymt denne eg òg. Takk for svar begge to, det var oppklarande.

 

Eg ser fram til oppdeling av smarttelefon-kategorien. Ein kategori for diskusjon av telefonar (lanseringar, ditt vs datt, kjøpshjelp), ein kategori for hjelp og støtte, og ein for generell diskusjon av OS og tilleggsprogram kunne kanskje vere noko? Evt. lage ein felles hjelp og støtte-kategori for alle telefonar?

 

Forstår at dette vil ta litt tid, eg bare delar tankar. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...