Gå til innhold

superforsikring hos elkjøp, expert m.m


Anbefalte innlegg

Hey. Kjøpte en ny TV hos Elkjøp og de ville selge en super-forsikring slik at hvis noe hendte med TV`en de neste 5 årene så fikk jeg en ny en tilbake.

 

Jeg fikk ikke noen papirer på dette utenom at det står på kvitteringen min, men hva inngår egentlig i denne forsikringen?

Jeg kjøpte en blender hos Expert igår, og de tilbydde meg det samme. jeg tok det for å se hva slags ting de selger og da fikk jeg et mer utfyllende ark, men er det noen som har erfaring med dette? Kan umulig være lønnsomt å knuse TV`en sin for å få en ny en hvert 3`e år? eller...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

lovlig eller ikke er en annen sak.

 

Du vil da få en TV med like spesifikasjoner, så hvorvidt det er lønnsomt er en annen ting. Hvis de ikke klarer å skaffe deg en lik så får du en som er bedre. Så hvis du har 5 år forsikring så "lønner" det seg hvis du knuser den hvis egen andelen er ikke så høy.

 

Mange har heller superforsikring i innboforsikringen sin som også dekker uhell. I det lange løp hvis du skaffer slik forsikring ofte på varer du kjøper så er nok en oppgradert innboforsikring mye mer lønnsomt, hvis du ikke med vilje knuser tinga dine.

Lenke til kommentar

Du skulle fått med en brosjyre, men her har du mer info:

 

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/CC_ViewPagelet-Start?PageletUUID=C4AKeQuvlCoAAAEogZAgnq_s

 

Den dekker om du er uheldig og velter tven i bakken, transportskade, søl på fjernkontroll o.l., med gratis reparasjon og ingen egenandel. Jeg valgte å ha det på min tv, synes tryggheten er kjekk å ha :).

 

Anbefaler deg å lese på linken min og sette deg inn i hva du har kjøpt.

Lenke til kommentar

De fleste slike forsikringer dekker alle uhell og skader på apparatet, uavhengig av hvordan de oppstår, hvor de har skjedd og hvem som har skylden (i motsetning til de fleste innbo og reiseforsikringer som har vilkår som fraskriver forsikringsselskapet ansvar om du ikke har vist "aktsomhet", det har skjedd utenfor hjemmet, eller noen andre er skyld i skaden).

 

Det eneste er at om de finner ut at du har gjort det med vilje, så kan du bli tiltalt for forsikringssvindel og bura inne i flere år.

 

I tillegg er det vanligvis ingen egenandel på disse, også i motsetning til innbo og reiseforsikring.

 

Om man føler man trenger det, er opp til den enkelte. Statistisk sett er det ikke lønnsomt, men de fleste som kjøper slike forsikringer, kjøper det hovedsaklig på grunn av trygghetsfølelsen det gir. Spesielt på mobile enheter (mobiltelefoner, mp3-spillere, kamera) kan det være nyttig, da man tør å ta med seg gjenstanden i flere situasjoner enn ellers. Eller på stasjonære gjenstander i hjemmet om man har barn, dyr, eller en klumsete samboer ;)

Lenke til kommentar

Som Marekatten sier er dette en forsikring som faktisk dekker uhell, uten å ta hensyn til om man selv har vist uaktsomhet. Samtidig får man tilsvarende eller bedre produkt etter at det f. eks har gått 2år siden man kjøpte TV, og det dermed er en utgått modell, mens man i andre forsikringer har verdiavskriving på flere hundre kroner per år, slik at man til slutt ikke sitter igjen med rare summen for produktet sitt.

 

På TV og andre produkter som bare står stille stort sett, er jeg enig i at dette kanskje er litt bortkastet, mens mobiltelefon og laptop er to ting som kan være greit å ha forsikret på denne måten. Men siden dette er de tingene som blir mest ødelagt er det også høyere egenandel på disse (vanligvis 400kr) samtidig som forsikringen går ut når man bruker det på produktet sitt en gang. Det vil si at en liten skramme på en PC vil koste 400kr, hvor man etterpå sitter uten forsikring. Men dersom man knuser maskinen betaler man altså ca 1400kr (forsikring + egenandel) for en ny PC :)

 

En annen ting å tenke på meg slik forsikring på en PC er at forsikringen dekker det fysiske produktet, og ikke software, som betyr at man fremdeles må betale for f. eks en reinstallasjon

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Egenandel på PC må være på forsikringen der du evt jobber, elkjøp har ikke slik egenandel. Og hos oss så varer forsikringen helt fram til produktet evt blir byttet ut.

 

Ser at Elkjøp ikke har noen egenandel på noe bortsett fra mobiltelefoner ja. Men jeg husker nå at det varer frem til produktet blir byttet ut hos oss også ja. Ikke alltid lett å holde styr på alle reglene ;)

Lenke til kommentar

Husk at man har forsikring for å dekke uforutsette hendelser som man ikke har råd til/likviditet til å dekke selv, typisk at huset brenner ned, eller at du kræsjer med bilen. Forsikringsselskapet gjør selvfølgelig ikke dette gratis, og de tar en fortjeneste for denne tjenensten. Siden de aller fleste har råd til å erstatte en mobil/tv som går i stykker, er det sjeldent lurt med trygghetsforsikringer med mindre man ikke er veldig klønete/har tenkt til å misbruke den. Så vidt meg bekjent går 40% av forsikringspremien rett til butikken som provisjon, og det er altså før forsikringsselskapet tar sin del av kaka, da blir det ikke mye igjen til utbetalinger...

 

En TV som står stille er det svært lite sannsynlig at det vil skje noe med, så jeg ville ringt Elkjøp og kansellert forsikringen, siden de har 30 dagers åpent kjøp.

Lenke til kommentar

En TV som står stille er det svært lite sannsynlig at det vil skje noe med, så jeg ville ringt Elkjøp og kansellert forsikringen, siden de har 30 dagers åpent kjøp.

På f.eks TV, vaskemaskin, tørketrommel, komfyrer, stasjonær PC så er denne forsikringen meget meget billig. Så det er ikke så mye kroner det er snakk om for å ha den ekstra sikkerheten. Husk at det skal ikke mer til enn et lite lyn-nedslag for å ta knekken på produktene. På produktgrupper som mobiltelefon, laptop og kamera så er forsikringen endel dyrere i forhold til hva produktet koster, men så er disse produktene også meget utsatt for å få skade. Ofte er de som velger å kjøpe forsikringene de som angrer på at de ikke valgte forsikring på sitt forrige kjøp.

Ta f.eks en Nintendo DS Lite. Sjansen for at et lite barn (som ofte er brukergruppen til varen) ødelegger den med et uhell i løpet av 3 år er stor. Trygghetsavtalen koster per dags dato 299 (Lefdal) til 399 (Elkjøp) for en 3 års avtale i følge nettsidene deres. Fordelt på antall måneder så gir det altså en kostnad på 8,30 kr til 11,08 kr per mnd. Det er ikke mye.

Endret av Flodec
Lenke til kommentar
Siden de aller fleste har råd til å erstatte en mobil/tv som går i stykker, er det sjeldent lurt med trygghetsforsikringer med mindre man ikke er veldig klønete/har tenkt til å misbruke den.

Men så kjøper ikke de fleste forsikringen for å bruke den heller, men for å ha den ekstra trygghetsfølelsen det gir å ha en slik forsikring.

 

Når det gjelder bærbare produkter, som mobil, mp3-spillere og kamera, er det vel verdt pengene om det fører til at man tar produktet med seg i situasjoner der man ellers ikke hadde turt å ta det med seg, fordi man er redd for at det skal bli ødelagt.

 

Når det gjelder stasjonære produkter er det vel verdt pengene om man har små barn, ivrige dyr eller en klumsete samboer ettersom det faktisk kan redde husfreden og et og annet samboerskap/ekteskap :)

 

Tulleprogrammer som TV 2 Hjelper deg og Forbrukerinspektørene og mer eller mindre seriøse nettsider har ødelagt ryktet til disse forsikringene da de kun drar frem det negative. De positive aspektene nevnes aldri. De kommer også med en del skremselspropaganda som overhodet ikke stemmer med virkeligheten. Av den grunn var også jeg veldig negativ til disse forsikringsformene helt til jeg begynte å jobbe for en kjede som tilbyr dem... for da så jeg også de positive sidene.

Lenke til kommentar

Tulleprogrammer som TV 2 Hjelper deg og Forbrukerinspektørene og mer eller mindre seriøse nettsider har ødelagt ryktet til disse forsikringene da de kun drar frem det negative. De positive aspektene nevnes aldri. De kommer også med en del skremselspropaganda som overhodet ikke stemmer med virkeligheten. Av den grunn var også jeg veldig negativ til disse forsikringsformene helt til jeg begynte å jobbe for en kjede som tilbyr dem... for da så jeg også de positive sidene.

Ødelagt ryktet? Sannheten er at dette ikke lønner seg for de aller fleste, av den grunn at det rett og slett ikke økonomisk krise om TV-en går i stykker. Jeg skjønner poenget ditt med at det er en trygghet å ha det, slik at du slipper å være redd for å bruke det du har kjøpt. Det argumentet ser jeg for et videokamera, men en stasjonær ting som en TV (som også faller fort i pris), ser jeg virkelig ikke nytten av.

 

Når man starter med at kun 60% av forsikringspremien går til forsikringsselskapet, så er det ikke vanskelig å forstå at dette ikke lønner seg med mindre man er eksepsjonelt klønete. På meg virker det smartere å ta en "superinnboforsikring" hvis man er så bekymret for tven sin:

 

Dine Penger: Si nei til elektroforsikring

Superinnboforsikring

Det kan være en idé å tegne en såkalt tabbeforsikring istedenfor tilleggsforsikringene.

 

Hos If kalles det superinnboforsikring, som dekker skader hvis far vasker en bukse uten å ta ut mobilen først, eller datteren på fire velter den dyre 46 tommers TV-en.

 

3-400 kroner ekstra

Denne ekstraforsikringen koster 300-400 kroner i året på toppen av innboforsikringen. Egenandelen er 1.000 kroner. Du må ha forsikret verdier for minst 300.000 kroner for å kunne tegne denne forsikring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...