Gå til innhold

Eksepsjonelle internasjonale talenter i kø!


Shoo

Anbefalte innlegg

Vi har en god stund hatt kjennskap til Europas kanskje mest attraktive stortalent i Mario Balotelli, men hvor god er Super Mario i forhold til andre internasjonale super talenter som bl.a Eden Hazard, Neymar, Alexandre Pato, Bojan Krkic, Philippe Coutinho og Paulo "Ganso" Henrique? Jeg skal forsøke å gi litt nærmere innsikt på disse spillerne som vi garantert kommer til å både se og høre MYE av i nærmeste fremtid.

 

MERK: Tar kun de mest lovende og talentfulle spillerne fra 89-årgangen til 92-årgangen, av naturlige og åpenbare årsaker.

 

Dette er vel og merke observasjoner som er blitt gjort over en lengre tid, ikke bare et par måneder/kamper, bare så det er sagt. Enkelte har man fulgt i et par år... Så ja, har vært mange sene netter for å få med seg kamper her og der...

 

Tar de 4 som tilhører angrepet/lengst fremme i banen først:

 

*** Mario Balotelli, hengende spiss/midtspiss, f: 12/08-90, Manchester City FC ***

De fleste kjenner til Balotelli sine egenskaper, så det er ikke nødvendig å skrive så mye mer om spilleren enn at han har med sine egenskaper gjort så at han blir regnet som mer eller mindre en komplett angriper, til tross for enkelte mangler. Han har god fysikk, herlig teknikk, imponerende dribleferdigheter, teft for mål, herlig skuddteknikk og kraft i begge beina (ja, han er ganske god/trygg med begge beina), også har han jo bra med fart (både med og uten ball) med tanke på fysikken hans. Men, det er også en del sider ved 20-åringen som han må forbedre seg på, om det lar seg gjøre... Da snakker vi om mentalitet, luftstyrke, treffsikkerhet, lagspill og det å prestere jevnlig over flere kamper. Med tanke på den fysikken Mario har, så har han mye å gå på når det kommer til duellspill, virkelig. Defensivt bidrar han veldig lite til. Utholdenheten er så som så. Er ikke akkurat hverdagskost å se Mario gå satse noe særlig mot slutten av kampen, med mindre han kommer inn først mot slutten da... Og nå som han har kommet til Man. City, så blir hn nok helt sikkert plassert på benken en del ganger da han varierer såppas i det å prestere jevnlig. Men ja, han fortjener så absolutt navnet Super Mario og det er så absolutt en spiller mange forsvarere vil fortsette å slite med, enkelt og greit. Ekstremt talent, ja, men det finnes mer der ute enn hva vi nordmenn (oss, eksperter, journalister osv.) har fått med oss...

 

*** Bojan Krkic, hengende spiss/midtspiss, f: 28/08-90, FC Barcelona ***

Tja, denne unggutten kjenner de aller fleste til, men er uansett verdt å se på spilleren og hvordan han utvikler seg i sesongene som kommer. Også Bojan's styrke ligger i de mer tekniske- og tempo-relaterte egenskapene. Også han er som Mario; mangler mye av det mentale. Men, i forhold til Mario, så mangler Bojan fysikken (170cm(!), men så tar han det igjen på smidighet og fart da. Ballen sitter ganske så godt klistret i beina til Bojan, i motsetning til Mario som gjerne har den litt fra seg. Bojan's driblinger kan av og til minne en om Messi's bevegelser. Til tross for at Bojan mangler fysikken, så presterer han bra jevnlig. Det skal man innrømme, men han har nok ikke den kondisjonen som holder han gående i 90 minutter og mer. Ikke har han den mentale innstillingen for det heller, vel, ikke enda iallefall. Så ja, dette blir en spennende spiller å se denne sesongen. Forsvarere med lite fart i beina kommer nok til å slite med Bojan, kombinert med Villa og Messi... Imponerende rekke det der!

 

*** Alexandre Pato, hengende spiss/midtspiss, f: 02/09-89, AC Milan ***

Riktignok er han 1 år eldre enn Mario og Bojan, men denne kisen har det meste som trengs for å være den klassespissen han allerede er, alderen til tross. Farten med og uten ball = outstanding! Raskere enn Bojan og Mario både i akselerasjon og fart over distanse. Ballen er godt klistret til føttene når han dribler, det suser unna når Pato dribler også har han fine mål bak seg når det kommer til det å skyte på første touch! Han er god med begge beina. Grei nok spenst har han. Også holder han ut bra lenge før man ser antydninger til ork og mangel på innsats. En god hodespiller er han ikke. Defensiv arbeid mangler hos han. Han er heller ikke like skarp som Bojan og Mario når det kommer til korte- og langpasninger. Men ja, vi vet hva Pato står for og hva han er kapabel til å stelle i stand for forsvarere, så ja, absolutt en å være obs for!

 

*** Neymar, hengende spiss/ving, f: 05/02-92, Santos FC ***

Er nok den 18-åringen som i mine øyne fortjener kallenavnet "det nye fenomenet". En utrolig kjapp (men ikke kjappere enn spillere som Agbonlahor, Walcott og Lennon), vanvittig driblesterk og han har nese for mål. Greit, han er kanskje ikke SÅ eksplosiv som Ronaldo9 var, men man har iallefall ikke sett en spiller som har kommet nærmere han enn Neymar, og vel så det! For de som ikke har sett så mye av spilleren (ikke det at jeg har sett SÅ mye av spilleren, men har iallefall sett nok av han til å kunne komme med mine meninger om spilleren), så kan man vel si at det Cristiano Ronaldo kan med ballen, kan også Neymar... til en viss grad. Ok, dårlig eksempel, men ja, dere skjønner hva jeg mener. Han har rett og slett så mange triks i ermet at man sliter litt når man står face-til-face med spilleren. Det har han vist gang på gang, selv mot de mer rutinerte forsvarerne i Série A. Av svake sider kan man jo si at Neymar er en spiller du neppe ser gjøre NOE innsats bakover. Han er en typisk KJAPP spiss/ving-type, rett og slett. Han er vel blant de aller dårligste spillerne i denne "listen" på duellspill. Mentalitet til å yte det lille ekstra mangler han også. Men til tross for det, så har han herlig første touch, god på spurt + fart samt lekre tekniske detaljer. Skuddteknikken er heller ikke verst for en 18-åring, selv om Mario er et par hakk bedre akkurat der. Neymar er også vanvittig god 1-mot-1 allerede, noe som han har vist gang på gang. Og med tanke på at han blir 19 år først i februar 2011, så er det jo åpenbart at denne spilleren er noe for seg selv når han besitter de nevnte kvalitetene allerede. Ok, vi setter det på den her måten: Neymar er hovedsaklig en bittelitt treigere versjon av Theo Walcott/Aaron Lennon, men Neymar besitter så mye mer og bedre teknikk, mye større fintereportoar og mer nøyaktighet på driblingene enn de to. Ellers er de 3 nokså like. Litt småforskjeller her og der. Og nei, jeg sammenligner ikke de spillerne, men bruker de som eksempler så at de fleste kan se ting for seg litt bedre. Men men, Neymar er uansett en spiller som kommer til å være mind-blowing de kommende årene. Uten tvil. Og nei, han er ikke oppskrytt. Han ER faktisk SÅ god.

 

Også går man gjennom de 3 offensive midtbanespillerne som må regnes som spillere med eksepsjonelle ferdigheter/talent.

 

*** Eden Hazard, offensiv midtbane/hengende spiss/kant, f: 07/01-91, Lille OSC ***

Må være den U20-spilleren som jeg mener besitter noe man ikke har sett på en stund hos en europeisk spiller. Han er faktisk ganske lik Bojan når det kommer til fysikk (lik høyde & kroppsbygning), fart og smidighet, driblinger og teknikk. Utover det, er de forskjellige, ja. Hazard er en teknisk bevisst spiller med en utrolig god første touch samt at han er pasningsikker og har bra samarbeid med laget til å være så ung. Hazard er den typiske offensive midtbanemannen som lett kan komme med stikkere og den slags finurlige ting som kan skape sjanse på sjanse enten for seg selv eller for sine lagkamerater. Det takket være overblikket sitt og de lekre tekniske detaljene og pasningene med yttersiden som han forøvrig bruker ofte. Han er skarp og meget effektiv når det kommer til finter og det å komme seg forbi spillere med diverse tekniske moves. Ikke noe ala Neymar, men allikevel høyt der oppe! Hazard er omtrent like god med venstre som med høyrefoten sin. Men ja, hovedstyrken til Hazard er nok blikket for spillet kombinert med sine tekniske egenskaper er han høyst farlig for forsvarere. Så ja, Hazard er nok en spiller som kommer til å være uhyre spennende å følge med på! Gleder meg massivt allerede! Hazard er forøvrig en del av et høyst spennende Belgisk landslag som virkelig kan komme til å overraske med de spillerne/talentene de har i nevnte Hazard, men også i andre spennende navn som Defour, Vermaelen, Fellaini, Kompany osv.

 

*** Philippe Coutinho, offensiv midtbane/kant, f: 18/06-92, FC Internazionale Milano ***

En liten (171cm) offensiv driblefant fra Brazil med mye interessant. Han er bare 18 år, men allerede så har han dribleferdigheter og teknikk så det holder! Han mangler dessverre fysikk til å være en liten allrounder, og til å være så liten, har han ikke særlig med fart over distanse heller, men det går som regel unna med driblingene hans, det skal sies! Bra god med begge beina samt pasningene er det heller ikke å klage på for en sådan ung spiller. Virkelig lovende unggutt det her! Inter Milan mister muligens en stjerne og noe eksepsjonelt i Mario, men de har fått igjen noe eksepsjonelt i stallen sin i Coutinho! Virkelig en spiller som ikke nøler med å storme fremover dersom muligheten byr seg samt skape problemer for forsvarere som nøler omså bare litt... Så ja, dette ser så absolutt høyst lovende ut!

 

*** Paulo Henrique Lima / "Ganso", offensiv midtbane, f: 12/10-89, Santos FC ***

Santo FC's andre store og verdifulle juvel. En eksepsjonell offensiv midtbanespiller han her. Snart 21 år, men allerede så besitter han enormt med egenskaper! Herlig overblikk, lekre pasninger, driblinger, tekniske detaljer, evnen til å holde på ballen og selvfølgelig hvor godt han jobber med laget. Vi har de siste årene sett gang på gang spillere som får stempelet "den nye...", men er det en spiller som virkelig fortjener det, så må det jo være Ganso! Han er omtrent en brasiliansk versjon av ZZ, rett og slett. Ser man bort ifra utseende og like god med begge beina, så er de skremmende like. En venstrebeint offensiv midtbanespiller med herlige offensive egenskaper samt en del defensiv innsats også! Han har ikke den farten som de andre nevnte spillerne har, selv ikke på driblingene, men når det kommer til pasninger, så fyker det unna med både kraft og presisjon. Han er rett og slett en playmaker i verdensklasse. Husk at han fyller 21 år! Han fikk nå nylig sitt første landskamp for Brazil, og en kunne se antydninger til nervøsitet, noe hans mentale evner taler for seg. Er ikke den spilleren med best mentalitet, for å si det sånn, og ikke eier han særlig med duellspill heller. Bra skuddteknikk har han med tanke på posisjonen hans. Men ja, blikket, pasningene, driblingene, nok styrke/fysikk til å holde på ballen og det at han jobber utmerket med sine lagkamerater er de sterkeste sidene til Ganso. Også bruker han yttersiden av foten bra mye, men med bra resultat. Kan si at han er faktisk litt lik Cesc Fabregas på akkurat de feltene. Kan også virke som at han er tryggere på kortpasninger enn langpasninger... Litt som Xavi da, kanskje. Heh. Kommer nok til å bli en utrolig viktig brikke for uansett lag som har han. Ville vært synd å se han havne til en klubb hvor han blir å slite benken, altså. Virkelig. Er det noe Santos FC har, så er det 2 eksepsjonelle talenter i Neymar og Ganso. Enkelt og greit. Ikke NOE rart at de er så høyt priset av klubben. Fullt forståelig det, altså.

 

Så ja, der har dere mitt syn på de spillerne som besitter eksepsjonell talent i dagens fotball. Er kun noen få ting alle de har til felles: ingen av de er prominente frisparkskyttere, ingen er særlig god i lufta, ingen har den ikke-gi-opp mentaliteten og alle ser ut til å være spillere med herlige tekniske ferdigheter.

 

Utover det, så har vi nok flere interessante talenter, ja, men nå tar jeg frem de VIRKELIG store super talentene i dagens fotball, og da landet jeg altså på de overnevnte spillerne.

 

Jeg sier ikke at noen av disse talentene er bedre enn de andre, men det er grunner til at en spiller som Neymar ser ut til å bli en større suksess enn det Mario vil/kan bli... Men hey, det får vi jo se på!

 

Hvem gleder du deg mest til å se videre da? Noen spørsmål, kanskje..?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 5 måneder senere...

U-21 landslagsspiller, han var kaptein hos reservene og en god del mener at han burde fått sin debut for A-laget, han ble av flere sammenlignet med Scholes, han blir en av de største profilene for Molde i år og jeg tror at han kommer til å spille seg inn på A-landslaget innen kort tid...Er sikker på at han kommer til å dominere TL. kan og minne på at SAF sørget for å skaffe seg førsteopsjon på kjøp, og det er vel ikke uten grunn...

Endret av Step_up
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...