kaic3 Skrevet 7. august 2010 Skrevet 7. august 2010 Fikk en merkelig fisk på kroken i dag, jeg har aldri sett den før, og ikke finner jeg den på plansjer over norske fisker. Ble tatt i saltvann på vestlandet.
kaic3 Skrevet 7. august 2010 Forfatter Skrevet 7. august 2010 (endret) Takk :-) Er ikke den ganske stor til å være bergylte også? Endret 7. august 2010 av kaic3
Onkel Kompost Skrevet 7. august 2010 Skrevet 7. august 2010 Berggylt kan være et godt tips ja, Store Norske Leksikon har en tegning som kan minne om fisken, men jeg tror kanskje at det er lettere for deg å si, siden du fikk den og så den i levende live
GeirHH Skrevet 7. august 2010 Skrevet 7. august 2010 (endret) Til sammenligning: http://www.google.no/imgres?imgurl=http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/12825/31276_s.jpg&imgrefurl=http://www.ofaforum.no/forum/viewtopic.php%3Ff%3D10%26t%3D4266%26start%3D0&usg=__KWZhe4AnLkKM5BywkkYuudaEq9U=&h=480&w=640&sz=64&hl=no&start=63&tbnid=iVYYv6_nbhBRHM:&tbnh=168&tbnw=258&prev=/images%3Fq%3Dberggylt%26um%3D1%26hl%3Dno%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D834%26tbs%3Disch:10%2C2158&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=559&vpy=311&dur=114&hovh=194&hovw=259&tx=157&ty=104&ei=ErxdTPiNMtGWONf75bwJ&oei=A7xdTLT1BsuaOP7cgb0J&esq=4&page=4&ndsp=20&ved=1t:429,r:7,s:63&biw=1280&bih=834 Den er fin til fiskesuppe og må skuffe deg med at den er ganske vanlig. Endret 7. august 2010 av geirm
kaic3 Skrevet 7. august 2010 Forfatter Skrevet 7. august 2010 Okei Tenkte å fjerne litt bein og panere den i morra. Fiskefilet tåler vel å ligge i kjøleskapet en natt
GeirHH Skrevet 9. august 2010 Skrevet 9. august 2010 Den er vel ikke regnet som noen direkte gourmet, derfor fiskesuppe...men helt ok til det.
johnson9 Skrevet 22. august 2010 Skrevet 22. august 2010 Det der kan eg garanetere at er ei berggylt, omtrent middel størrelse. Dei kan faktisk bli opp til eit par kg. Heilt grei matfisk, men har mykje bein, så det er ikkje den fisken det blir mest mat ut av. I noken bøker står det at det er delikatesse, men ville mykje heller foretrekt lyr eller anna fisk til mat. Berggylt er forresten godt agn til krabbeteiner!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå