Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pcen skrur seg av under installering av OS


Anbefalte innlegg

Prøver å installere et OS på en bærbar pc (Acer TravelMate 5320), ikke min pc, men det som er problemet, er at jeg når jeg starter installeringen av OS'et så skrur pcen seg plutselig av etter ca. 4-5 min, det ser ut som batteriet ikke funker, siden den vil ikke boote hvis jeg ikke har lader i, og hvis jeg drar ut laderen imens den er på så skrur den seg av. Men laderen burde vel holde imens jeg installerer et OS? Det er forsåvidt en lader som fulgte med en notebook, vet ikke om det kan være grunnen at den ikke gir nok strøm elns?

 

Har prøvd å installere xp, vista og w7, skrur seg av etter ca. like lang tid hver gang.

 

Noen forslag? Kan det hjelpe å finne en annen lader? Eller må det være et fungerende batteri?

 

 

 

Edit: Ser ut som den ikke skrur seg av etter helt samme tid hver gang, jeg kommer ikke engang langt nok til å starte installering på w7 ordentlig skrudde seg av etter 2-3min, på vista kommer jeg til 15% på det andre steget, tok ca. 8min før den skrur seg av. Også på xp fikk jeg ikke startet ordentlig, men der prøvde jeg bare en gang.

 

 

Endret av Christoffer99
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres mer ut som den blir veldig varm og kutter pga det. Jeg hadde en Acer Travelmate 8006 som dette skjedde med. Klarte etterhvert å få den startet opp, og brukte Notebook Hardware Control til å manuelt underklokke maskinen. Da kunne jeg bruke den litt.

 

Mitt tips er at enten er vifta di dårlig/defekt, eller så er den (som min) fullpakket med støv og annet dritt. Skru opp og fjern dritt, hadde ikke mer problemer etter at jeg gjorde dette.

Endret av KriFos
Lenke til kommentar

Etter pcen var av i et par timer, så blei faktisk batteriet ladet opp, det funker nå uten lader tilkoblet, varmen på harddisken beveger seg opp fra 30 grader når den starter opp til rundt 50 grader etter ca. 30min, bare ved surfing/installering av et par ting. Høres ikke akkurat ut som en bra varme på en harddisk? Eller er det vanlig at det går så høyt på bærbare? (jeg har bare en stasjonær pc selv, den bærbare er ikke min) Cpu'en bevegde seg opp mot 60 i starten, men i idle ligger den rundt 45-50, skjermkortet ligger rundt 55 grader i idle.

 

Hatt den på over en time nå, men ikke skrudd seg av enda, men jeg glemte den litt og den gikk i hvilemodus så nå er harddisken nede på 37 grader igjen, men tar vel ikke altfor lang tid før den beveger seg opp igjen...

 

Dette er forresten mens laderen ikke har vært tilkoblet i det hele tatt siden jeg skrudde på dataen.

 

 

 

Venter litt med å underklokke med å se om cpu'en har noe varmeproblemer etterhvert. Men mulig jeg åpner pcen og ser om det ligger mer støv inni der, jeg brukte bare en støvsuger utenfor luftehulene.

 

 

Endret av Christoffer99
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...