Gå til innhold

Olympus E-PL1, go for it?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Uansett hva, så tror jeg aldri uten speil blir like bra som en kamera med speil.

Kjapt moteksempel: Leica M9.

Eneste store poenget med speilet er en god søker. Løser man det på annen måte, med en god nok elektronisk søker eller en annen løsning, så fjerner man faktisk en god del ulemper speilet medfører.

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

Personlig mener jeg at den kommer til å bli populært blant turister. Men blant de profesjonelle, de som dør for å ta bilde, kommer aldri systemkamera til å få en suksess.

 

Og det fordi:

 

I filmdagene hadde speilløse systemkameraer en fokusmekaniske av såkalt målsøker-type, hvor fotografen ser motivet gjennom et lite vindu, mens kameraet "ser" gjennom et objektiv - en forskjell som er så liten at den ikke er merkbar på lange avstander. På kort avstand, derimot, vil fotografen og kameraet se motivet så forskjellig at kameraer av denne typen ikke egner seg spesielt godt til nærfotografering. Hovedsaklig gjelder dette makrofotografi, men det kan bli et problem også ellers når motivet ikke er langt fra fotografen, som for eksempel visse typer portrett.

 

Etter hvert som det nå de siste årene har blitt lansert flere og flere systemkameraer som baserer seg på LiveView og dermed ikke har optisk søker overhodet, forsvant ulempene ved denne typen kameraer, men også noen av fordelene. Problemene ved nærbilder forsvant, men også den raske og kontante responsen som kjennetegnet målsøkerkameraer. Autofokus ved LiveView er sjelden spesielt raskt.

 

Kilde: Akam

 

Uansett hva, så er speilrefleks noe helt annet.

Endret av Lightpixel
Lenke til kommentar

Personlig mener jeg at den kommer til å bli populært blant turister. Men blant de profesjonelle, de som dør for å ta bilde, kommer aldri systemkamera til å få en suksess.

Hint - speilrefleks er også "systemkamera" - et kamera hvor man kan bytte optikk.

 

Målsøkerkamera er allerede en suksess blant mange profesjonelle, og har vært det i mange år.

 

Dagens nye klasser av speilløse systemkamera er enda i første generasjon, og vil bli markant bedre når speilløse autofokusløsninger og elektroniske søkere blir bedre.

 

Videre generell diskusjon tas heller i passende tråd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...