Gå til innhold

Nokia N97 mini eller Sony Ericsson X10 PRO mini


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Som tittelen sier så står valget mitt mellom Nokia N97 mini og X10 pro mini, jeg er usikker på hvem av de jeg skal kjøpe så kommenter gjerne.

 

I tilfelle du ikke har kjøpt enda...

 

For meg var valget mellom de to veldig enkelt! Svaret er ca 5.000,-! De har omtrent de samme funksjonene (har ikke finsammenliknet, men begge hadde de tingene som var veldig viktig for meg, inkl. det aller viktigste et fullt QWERTY-tastatur).

 

Hadde siklet lenge på Nokiaen, men den er svinedyr.

 

Nå kostet X10 mini pro drøyt 2.500,- første året (innkjøpspris pluss abonnement). Nokiaen kostet nesten 7.500,-. Selvsagt hørtes jo prisen på 1.395, elns ikke så riv ruskende gal ut, men abonnementet man måtte ta på kjøpet kosta flesk. Med mindre man ville velge et sånt abonnement like vel - da ville det vel vært helt OK. Men et sånt abonnement er helt uaktuelt for meg, og det er det også å bruke så mye penger på en telefon. For meg er 7500,- på mobiltelefon på et år helt vilt!

 

Uansett hvordan jeg snur og vender på det, er jammen ikke Nokiaen verd 5000 ekstra!!!

 

Nå fikk jeg drømmetelefonen likevel, uten å måtte ut med jakka og buksa og vel så det. Betalte 199,- for telefonen (man kan få den for 1,-, med et litt dyrere abonnement). Da måtte jeg ta et abonnement med månedspris på 199,-, som går ned til 49,- når bindingstiden på 12 mnd. er over (startpris 0.89, ringepris 0.49). Noe gikk litt galt da jeg kjøpte, for jeg trodde faktisk at jeg skulle få den for ei krone. Tror det som skjedde var at sida ikke lasta helt da jeg kjøpte. Og jeg reagerte ikke da det stod 199,-, fordi abbonementet kostet 199,-... Men da jeg kikket isted, kom det frem link til flere abonnementsalternativer. Klikker man den, kommer kronestelefonen frem. Minimumsabonnementet for kronestelefonen har månedspris på 228,- (startpris 0.79, ringepris til Telenor-kunder 0.49/0.99 til andre nettverk. Mobilsurf for 500MB inkludert og bestiller man nå, fås 2 mnd mobilsurf gratis (ikke hele abb, men verdi 198,-).

 

Dette var i Telenor sin nettbutikk nå. Telefonen kommer på lager 20.7, så jeg må vente ei drøy uke før jeg får prøvd herligheta, men det kan jeg leve med... :)

Lenke til kommentar

Nå er N97 mye dyrere en N97 Mini. X10 Mini Pro koster 2800,- i utgangspunktet (her på elkjøp iallefall) og N97 Mini koster akkurat det samme (priser er uten abo). Høres ut som overnevnte snakker om originale N97 som koster 5000,-.

 

Det du nesten må vurdere er skjermstørrelse (Nokia) vs OS (SE). Nokia har større skjerm og er dermed enklere for noen. Men X10 Mini Pro har Android som, iallefall for meg personelig, mye bedre enn Nokia's Symbian S60. X10 Mini Pro har også et relativt bra kamera, mens N97 Mini har et gjenomsnitslig et. Og N97 Mini har 8GB innbygd minne vs Pro'en sine 128 mb.

Endret av Gregory House
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syns GH over oppsumerte det bra.

 

Jeg saa paa begge telefonene i gaar, og syns Nokian var bedre i byggekvalitet. Den kjentes mer proft ut.

 

Men X10 har som nevnt Android og det er en stor pluss. Nokiaen har et eldre OS, som er paa vei ut, og jeg tror ikke den faar noe oppdateringer mer. X10 kjoerer Android 1.6, men faar sansynligvis 2.1 om noen maaneder.

 

Jeg ville valgt X10 pga Android, men hvis dette ikke er viktig for deg hadde jeg valgt Nokiaen, som jeg syns har et bedre tastatur aa skrive med.

Lenke til kommentar

Symbian S60 er på ingen måter på vei ut. Det vil nok i så fall ta noen år. Nokia har jo ikke noe annet på sine telefoner (uten om Linux Maemo på N900), så vil tro det tar lang tid før de eventuelt vil gi slipp på det. Men det kan vel, litt overdrevet, kalles et utdatert operativ system i forhold til iOS eller Android.

 

X10, X10 Mini og X10 Mini Pro, skal også som du sa få 2.1 av android senere i år.

Lenke til kommentar

N97 mini har vært pushet til langt billigere pris enn oppgitt. Kjøpte min på Lefdal for 1 øre for to uker siden med Djuice75 som gir en totalpris på kr. 900,01,-. Så den til 299,- med samme Djuice75 nå om mandagen men husker ikke hvor det var, mest sannsynlig Elkjøp.

Lenke til kommentar

Kan hende jeg har missforstaatt, men trodde Symbian S60 v5 var paa vei ut, mens den skal bli erstattet av Symbian^3 slik som Nokia N8 har. Og etterhvert Symbian^4 som ogsaa er under utvikling.

 

Tror ikke Nokia vil oppdaterer OSen sin i de eksisterende telefonene.

Tja, nei. Surret litt jeg også. N8 kommer med Symbian^3. Poenget var at Nokia drev med operativsystemet "Symbian". :)

Lenke til kommentar

Takk for at du poengterte "mini", Gregory, når det gjaldt N97, den missa jeg (det var kanskje litt for sent, eller tidlig, alt etter som... ;) )...

 

Men, etter å ha lest resten av diskusjonen, er jeg heldigvis fremdeles glad for at jeg valgte den jeg valgte! :) Både jeg og en venninne kjøpte i natt. Hun hadde sikla på Nokia N97 så lenge. Vi ønsker begge et mest mulig OK kamera på tlf, så det var jo fint at det er et bedre valg enn Nokia sin. Og jeg ville gjerne ha Android også. Men det skal bli spennende å se hvordan jeg opplever telefonen og OS'et. Har tidligere først og fremst hatt Nokia-telefoner, før jeg for et par år siden fikk meg en BlackBerry Curve (kjøpt billig brukt fra USA). Men BB'en har sine begrensninger, uten spesielt abonnement kunne den ikke engang håndtere MMS. Og jeg savnet æ, ø og å fælt. At x10 mini pro visstnok kommer med tastatur med æ/ø/å (iflg en norsk artikkel jeg leste), er et enormt pluss. Og, nettopp tastaturet er det aller viktigste for meg, siden jeg har problemer med å skrive på vanlig mobil og etter å ha skrevet touch i flere tiår, er bare touchscreen ingen erstatning for et ordentlig tastatur. Jeg kjøpte opprinnelig BB'en fordi den var det rimeligste fulltastatur-alternativet jeg da fant. BlackBerry sitt tastatur er veldig godt å skrive på, til tross for liten størrelse, tastene har en spesiell fasong som gjør at selv store fingre skriver lett, selv uten å måtte se på tastaturet (ikke at jeg har store fingre, men har hørt menn si dette) - tastene er ikke flate. De går liksomt opp på skrå til ene hjørnet (øvre høyre på tastaturets venstre side og øvre venstre på tastaturets høyre side). Blir spennende å se hvordan jeg opplever tastaturet på x10MP'en etter å ha vært vant til BB i lang tid... Det kan være det ikke er store forskjellen, siden det ser ut til at X10MP'en har større mellomrom mellom tastene enn det BB'en har.

 

Uansett, gleder meg til å få det nye leketøyet! :)

Endret av peapea
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...