Gå til innhold

"Nikon TC-20E III backordered"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel - er - som jeg også skrev i tråden - litt skeptisk til abraxas ozones konklusjoner. Min egen konklusjon fra tråden er at hvis du har bra optikk og bra teleconverter, så er det mye detaljer å hente på å bruke teleconverter.

 

Edit: Passe på å referere til riktig bruker. Lurt, det.

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

Den får i allefall gode ord på Nikon 200 f/2 og Nikon 400 f/2.8.

(Selv om han som hadde prøvd på 200mm mente det var helligbrøde å ikke kunne skyte på f/2)

Ellers sier mange at kvaliteten er omtrent som TC17eII, altså resultatet blir like bra, som igjen tyder på at konverteren er litt bedre.

 

Her er litt om TC17eII på 70-200VRI

Lenke til kommentar

Jeg mangler ennå å se gode bildeeksempler som viser at samme utsnitt, samme avstand og samme blender har gitt dårligere bilder på TC'n...

 

Jeg foretar mine tester selv og er veldig nøye. Jeg vil vurdere optisk kvalitet ved same utsnitt ut ifra @200mm og interpolerte @200mm bilder opp til "@340mm" vs telekonverter. Jeg nekter å tro jeg vil ta feil i begge tilfellene, det er en grunn til at folk bruker telekonverter annet enn at de ikke vet bedre.

Jeg skal være ydmyk nok til å inrømme om jeg tar feil.

Lenke til kommentar

Jeg tror du blir fornøyd. Det er som det allerede er nevnt - en god TC sammen med god optikk gir gode resultater.

 

Jeg tror det er to grunner til at folk får dårlig resultat med TC. Enten så setter de på et elendig objektiv, eller så har de fått så lange lukkertider at bevegelsesuskarpheten slår inn. Det er nok fort å glemme - man en brennviddeforlengelse og en reduksjon i største blenderåpning.

 

Det er også en mulighet at de har kjøpt en dårlig TC; men jeg mistenker at det ikke den største feilkilden.

Lenke til kommentar

Det eneste som "plager meg" er at det er en grunn til at Nikon 300mm f/2.8 koster 42.000, mens Nikon 600mm f/4 koster 90.000. I praksis så vil 600mm være ett stopp raskere enn en 300mm med 2xTC, og jeg vil anta at det er ikke dette ene stoppet, ene og alene, som utgjør en prisforskjell på nesten 50.000.

Lenke til kommentar

Tjah - det er vel at 300/2.8 har en absolutt blender på 300/2.8 = 107mm, mens Nikon 600/4 har absolutt blender på 600/4 = 150mm - som er ganske så nøyaktig ett stopp forskjell - omtrent dobbelt så mye areal på glasset i blenderåpningen - den er dermed mye større, tyngre og krøkkete å lage.

 

Ett stopp når man kommer opp i divisjonene der "er ikke bare".. ;)

 

Edit: ..En 400 f/2.8 kan derimot godt sammenlignes med en 600 f/4.

..Så har du for eksempel ikke sånt som dobbelt så stor vekt, som forskjellen på 300/2.8 og 600/4..

 

Edit II: ..Og jo, det er nok det stoppet alene som er prisforskjellen på 50k - når man kommer oppi prisklassene der, så betaler du flerfoldige titusener for å få et ekstra stopp med lys. ..Mange mange kilo optikk får du med på kjøpet.

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

Vel - er - som jeg også skrev i tråden - litt skeptisk til abraxas konklusjoner. Min egen konklusjon fra tråden er at hvis du har bra optikk og bra teleconverter, så er det mye detaljer å hente på å bruke teleconverter.

Ehm, det er vel samme konklusjonen som jeg kom til? :p

 

Fikk luftet dette oppsettet i går på operataket under Bigbang-konserten, så hvis det ble noe brukanes av det skal jeg prøve å få lastet opp et par bilder.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

PC'n min taklet ikke 13 åpnede filer, så den krasjet når jeg skulle gjøre siste endring på testen. Men jeg fikk mine bevis, D700 + 70-200VR + TC17 er bedre enn interpolering, noe jeg har vært overbevist om, telekonvertere er ikke bare lureri som enkelte har hintet til.

 

Å bruke den på fastoptikk vil vel gi enda bedre resultater, problemet er vel bare mangel på AF på 500mm'erne, så får bli en 400/2.8 VR ;)

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...