Gå til innhold

Problemer med å laste Windows


Anbefalte innlegg

Jeg har et problem som jeg ikke helt skjønner; når jeg skrur på PCen (en Acer Aspire 1800)), ser jeg logoen til hovedkortet og alt det, og så når Windows skal til å laste, så kan det enten bare stå en liten hvit strek oppe i venstre hjørne som blinker (uten at det skjer noe som helst), eller så kan skjermen bare bli svart (uten at det skjer noe som helst). Jeg kan ikke trykke ctrl+alt+del for å starte maskinen på nytt, så må holde inn svenskeknappen (om du er svensk så mente jeg av/på knappen :) ).

 

Dette skjer som regel om jeg har brukt maskinen og så skal ta en restart av den (pga win update, program som har blitt installert, ol.). Om jeg da skrur maskinen av og venter 10-15min, så kommer jeg inn i Windows (nesten uten unntak). Men før jeg kommer inn på Skrivebordet, altså når Windows laster (når Windows-teksten og den "rulletingen" kommer opp), så er det akkurat som skjermbildet hakker. Det blir lissom sånn 4-5 hakk (veldig utydelig og bleke farger, til mer og mer klarere) før man får opp skjermbildet med riktig skarphet i fargene og "lyshet/mørkhet" i tekst og farger. Men etter jeg er kommet inn på skrivebordet så funker alt greit. Men kjedelig å måtte skru maskinen av og vente i 15min før jeg kan bruke den igjen.

 

Dette ble litt rotete forklart (er trøtt og klar for senga hehe), men håper det er noen som skjønner problemstillinga og som muligens har noen råd :)

...og ja, jeg har tenkt på det med varme. Den blir varm, men ikke så varm. Maskinen skrur seg vel helst av (eller går ikke på i det hele tatt) om den blir for varm?? Eventuelt så må det vel uansett være ei løsning på det?

Endret av gnålar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres jo helt merkelig ut, jeg ville nok ha sendt den inn for en teknisk kontroll, evt. prøvd en re-installasjon først på mistanke (Alt+F10 ved boot/Acer-logo) - husk backup først.

 

:hmm:

Har prøvd å installere Windows XP på nytt, uten at det har hjulpet. Hva skjer om jeg holder nede Alt+F10 ved boot/Acer-logoen? Begynner den formateringa da?

Lenke til kommentar

Du har ekte Windows XP/Windows 7 på pcen? For jeg har opplevd det problemet der når jeg testet Windows 7 Loader som går inn å endrer/ emulerer BIOS og SLIC 2.1 tabellen.

 

Om du har ekte Windows 7, så kan det bety at det er noe feil med selve BIOS og/eller SLIC 2.1 tabellen i BIOS om pcen kom med Windows 7.

Lenke til kommentar

Du har ekte Windows XP/Windows 7 på pcen? For jeg har opplevd det problemet der når jeg testet Windows 7 Loader som går inn å endrer/ emulerer BIOS og SLIC 2.1 tabellen.

 

Om du har ekte Windows 7, så kan det bety at det er noe feil med selve BIOS og/eller SLIC 2.1 tabellen i BIOS om pcen kom med Windows 7.

Denne Acer-PCen er en eldre maskin som kom med XP. Og har ikke prøvd å installere Vista eller Win7 på den. Så dette er et rent XP-problem...eller hardware/BIOS-problem...antar jeg da :whistle:

Lenke til kommentar

Du har rett i at det er et XP problem ;)

 

Har vært borti noe lignende og der var det registeret som var synderen.

 

Så du kan prøve å laste ned CrapCleaner og kjøre en register rens. (Dette på eget ansvar, siden registeret ikke er noe du roter rundt i uten å vite hva du gjør).

 

Men som sagt, XP er flink til å få hikke når ikke alle filer og strenger som hører til gamle pgm blir fjernet på et ordentlig vis.

Lenke til kommentar

Kan være disken som ikke leses skikkelig. Prøv å start opp i sikkerhetsmodus eller i recovery mode (start installasjonen av XP og velg R første gangen valget å trykke R kommer opp)

 

I sikkerhetsmodus (F8 ved oppstart) åpner du kommando konsollet (cmd) og skriver:

chkdsk c: /F /R

 

I recovery konsollet kan du skrive det direkte da det er "DOS".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...