Gå til innhold

Problemer med konfigurering av router / deling av internett.


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har noen spørsmål angående et oppsett av nettverk til tre personer.

Litt forhåndsinformasjon først;

 

Foreløpig har vi kun hatt en switch som er koblet til modemet, som igjen har klart å dele internett til to personer. Vi får likevel ikke til at alle tre får internett igjennom denne switchen, og jeg har lest litt rundt og kommet frem til at dette kan ha noe med ISP'en og gjøre, og at det ikke er noe å gjøre med.

Vi har en router tilgjengelig, men jeg klarer ikke å få den til å motta internettsignalet fra modemet, da at den ved "automatisk setup" gir meg beskjed om at jeg må skrive inn "WAN static IP address", samt tilleggsinformasjon som standard gateway, preferred/secondary DNS, osv.

 

Jeg har sånn middelmådig peiling på nettverk, så jeg har klart å finne frem DNS og slikt igjennom å koble meg rett inn i modemet og kjøre en ipconfig /all, og også det jeg tror er IP'en til modemet som sikkert skal føres inn som standard gateway i routern. Problemet er at når jeg skriver inn denne addressen i IE, så dukker ingenting opp. Jeg får rett og slett ikke til å komme meg innpå modemet på noen måte, da jeg _har_ internett, men ikke får noen kontakt når jeg skriver inn IP'en som står ved standard gateway i ipconfig.

Jeg aner heller ikke hvordan jeg skal finne ut hva WAN Static IP Address skal være, og om jeg evt på komme meg innpå modemet for å finne det ut.

Er det noen som kan hjelpe meg?

Og hvis jeg får koblet opp denne routeren, så skal den også kunne dele nett til mer enn to personer?

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge du har en router på baksiden av modemet så kan du ha så mange brukere du bare orker. Problemet ditt er nok som du sier at ISP'ens modem ikke deler ut flere enn 2 adresser, antagelig fordi modemet er satt opp i bridgemode.

Noen modem kan settes opp som routere med egen dhcp og da behøver man ikke en egen router.

 

Nå skjønner jeg ikke helt hvorfor du ikke får din router til å funke med modemet da det egentliig skulle vært bare og koble den opp.

 

Hvis du kobler routeren i modemet og tar vekk de to pc'ene du har der, restarter modem og router så skulle det funke helt greit etter mitt hode.

Endret av vidarkri
Lenke til kommentar

Okei, da er det routerkonfigureringa som gjenstår, altså WAN Static IP Address og hvor jeg kan få tak i'n!

 

Edit:

Okei, kan prøve det ut. Jeg bør altså koble ut begge pcene før jeg trykker inn knappen på routern?

Endret av Kensh
Lenke til kommentar

Prøvde å resette router med kun modemet koblet til, og så koble til pcen min etterpå. Jeg fikk lokalt nettverk men ikke internett. Åpnet IE og den gikk rett til routern som hadde "detecting now, please wait" skjerm. Deretter fikk jeg følgende beskjed:

 

Static IP Address

The GN-BC01 has detected the wan connection is "Static IP Address" type.

please fill below settings.

WAN IP Address:

WAN Subnet Mask

WAN Gateway:

Manual DNS1:

Manual DNS2:

 

Jeg mener jeg kan fylle ut Subnet, Gateway, DNS1 og DNS2 igjennom informasjonen jeg får fra ipconfig /all når jeg er koblet rett i modemet (jeg får internett med en gang når jeg kobler pcen inn), men WAN IP Address er jeg usikker på...

Endret av Kensh
Lenke til kommentar

Uhm.. du har ikke internet med PPPoE oppkobling??

Dvs at du må skrive inn brukernavn og passord for å koble deg til internet. Telenor bruker dette, og sikkert flere andre og.

 

Edit: Hvis det er PPPoE så holder det å legge inn påloggingsinfo på rett plass på routeren.

Hvilken ISP har du?

Endret av vidarkri
Lenke til kommentar

Dette er hos en kompis som bor i et borettslag, så jeg er usikker. ISP'en er getinternet.no, og hvis det er PPPoE så er dette isåfall lagret i modemet, da jeg kunne plugge inn min PC rett i modemet og få internett momentant, uten noen videre miksing eller triksing. Da ville jeg også gjettet at routeren kunne gjort det samme igjennom modemet?

Lenke til kommentar

Slå av modemet og router.

Slå på modem, vent 1 min, slå på router. Da skal routeren få automatisk kontakt, og du kan koble PCene til routeren.

 

Grunnen til dette, er at modemet ditt er "låst" til de 2 siste maskinene som var koblet til. Når du kobler til routeren uten å ha slått av modemet, har den ikke flere adresser å gi ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...