Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Angre et bilkjøp? :S


Igaro

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I følge norsk lov tror jeg du har angrerett på 14 dager om du signerte dokumenter på at du kjøpte den

Det er "feil". Dette gjelder bare for forbrukerkjøp over internett, telefon eller "utenfor fast utsalgssted" (dvs. utenfor bedriftens lokale, med unntak), hvor et forbrukerkjøp er definert som et salg til en privatperson fra en næringsdrivende (en registrert bedrift). Salg mellom private har ingen angrerett regulert etter lov. Det samme gjelder forbrukerkjøp som ikke er gjort via internett, telefon eller lignende. Har man skrevet under kontrakten hos bedriften som solgte har man ikke et fjernkjøp, og dermed ingen angrerett.

 

Dette er da en veldig enkel reklamasjonssak. Dersom vedkommende visste om disse feilene er vedkommende etter _kjøpsloven_ (pga kjøp mellom private) uten tvil pliktig til å fikse dette, med mindre noe annet er avtalt (noe det tydeligvis ikke er). Alternativet er for andre part å gi prisavslag eller heving av kjøp (tilbakebetaling av alt innbetalt beløp og tilbakelevering av vare).

 

Det er slik at alt selger visste om eller burde visst om før salg skal opplyses om. Det hjelper ikke å skrive i kontrakten "selges som den er" eller lignende. Alt av mangler som selger altså visste om eller "burde visst om" skal opplyses.

 

Nå er det verdt å nevne at dersom vedkommende er aktiv på bilforum.no er det en viss sansynlighet for at vedkommende også leser dette forumet, og dermed ser denne saken, så vær forberedt på at evt. poster dermed kan bli fjernet av vedkommende. Ta screenshot!

 

Dette er forresten den viktigste grunnen til at man ikke bør kjøpe bil av private med mindre man helt 100% sikkert vet hva man får. Dvs. enten kjenner selger fra før, eller kjøper et vrak som ikke er verdt noe særlig. Det koster gjerne noen prosent ekstra å kjøpe fra en forhandler, men det kan være veldig verdt.

Endret av gxi
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...