Gå til innhold

Dårligere PC'er på skole pga. økonomi.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi får også støtte fra lærerene. Så nå har vi hatt spørreundersøkelse ang. de dataene vi har nå. Underskriftskampanjen er så og si ferdig og vi skal skrive brev. Sender brevene til ikt-ansvarlig, rektor, avdelingslederen på media og til fylkeskommunen.

 

Får se hvordan dette ender, men vi er igang! :thumbup:

Lenke til kommentar

Nei, for guds skyld ikke gjør det da. Norge AS har da bedre ting å bruke penger på.

 

Du synes ikke det er litt dumt at folk som har valgt å utdanne seg innen media & kommunikasjon, ikke har de ressursene som trengs for å bli god innen det feltet? Tviler på at det er enkelt å bli god på Photoshop ved å bruke blyant, som du foreslår.. Folk som har valgt den utdanningsretningen har faktisk bruk for bedre pc'er enn resten, og når pc'ene forhindrer viktig læringstid, så er ikke akkurat det så heldig.

Endret av xWeeNx
Lenke til kommentar

Nå kreves det ikke akkuratt mye for at Photoshop skal kjøre tilfredstillende, har selv kjørt det på en laptop anno 2000, med en 900mhz cpu og 512mb ram. Ingen større problemer. Litt større bilder og avanserte effekter tok noen sekunder ekstra, men sjeldent nok til å synes at det var ubrukelig på noen måte.

 

Det er en grunn til at jeg sier at det er mer galt med de som har satt opp pcene, enn pcene.

Lenke til kommentar

Det flere later til å misforstå i denne sammenhengen, som kanskje ikke er så rart, siden de fleste er vant til å ha 1-2 PCer i huset koblet til en router - er at det ikke nødvendigvis er maskinen din det er noe galt med om noe går treigt. Ved vår skole har vi rundt regnet 250 maskiner fordelt på ca 400 brukere. Disse kobles sammen i et nettverk bestående av utallige trådløsbokser, svitsjer av ymse slag, diverse kalber av varierende kvalitet, kontrollere for trådløs og kablet trafikk og ikke minst servere.

 

Når det så går treigt ved f.eks pålogging, så kan dette skyldes mange faktore, dårlig kabling ett sted, for mange tilkoblede klienter på det aktuelle trådløspunktet du er tilkoblet, feil med profil på server, serveren har gått bananas, feil med filen som styrer profilen, en enorm datamengde på kataloger som skal kopieres til og fra server ved pålogging, slik som mine dokumenter og liknende, veldig mange som logger på samtidig osv.

 

Når så en operasjon på din maskin går treig etter at du har logget på, så kan også dette skyldes flere faktore, f.eks at programmet benytter ressurser som ligger på server, hvor det da blir affektert av alle og flere faktore nevnt i forrige avsnitt.

 

Maskinen er proppet full av diverse boloatware, som ikke er veldig uvanlig når jeg tar i en elevmaskin.

 

Problemer med hardware eller rett og slett feil i installasjon, OS og andre mer sporadiske feil.

 

Det er INGEN grunn til å benytte Apples Mac fremfor ordinære PCer i dag. Tidligere så hadde faktisk brukerne av Mac et godt argument, da Mac VAR bedre til slik bruk. I dag har Apple gått over til samme platform som andre datamaskiner og har derfor ikke dette fortrinnet. I all hovedsak er dette derfor en smakssak.

 

Når det så kommer til Mac i bruk i større nettverk på en skole, universitet eller liknende, så er dette en håpløs affære. Nettopp fordi det kompliserer driften unødig, spesielt i forhold til domenetilknytning og alt det medfører.

 

Nei, det ser ut til at mange er hjernevasket til å tro at Mac er bedre, hippere og kulere - så det ser ut som at Apples reklamevideoer har fungert etter hensikten.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Lærerene våre har ofte hatt oppe f.eks photoshop og dreamweaver. dette går raskt, men hos oss går det sakte. Noen ganger fort.

 

Hvilket indikerer at det er noe annet enn selve maskinene det er noe galt med. Dette er sannsynligvis forårsaket av dårlig oppsett på maskinene og/eller masse bloatware, spy-/grayware.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dere burde ta dette opp med skolens IT-tjeneste siden det er deres ansvar for at maskinene fungerer ordentlig. Problemene ser ut som om de kunne vært løst ved å installere anti-virus og oppdatere BIOS før maskinene ble gitt ut til elevene. Det er ikke noen grunn til at de skal bli plaget med alskens problemer pga. latskap/inkompetanse hos de som er ansvarlige for drift av maskinene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...