Gå til innhold

Er jeg superdum...


Anbefalte innlegg

Positiv som jeg er, gikk jeg til innkjøp av et publiseringssystem for våre nyheter (ideell organisasjon som jeg dessv ikke kan nevne navnet på...). Jeg tittet en del på sourceforge.net men kom til slutt frem til at systemet fra arsidian.com passet oss.....og joda, systemet virker glimrende det - hadde jeg bare fått frem web-sidene jeg produserer i admin-systemet...:(

 

I admin-systemet har jeg laget en side (vel, mange sider) som bl.a heter index.htm og index.php, men uten at de legger seg på rooten (eller som fil et annet sted), for å si det slik.

 

På rooten ligger det mange filer, men altså ikke en index-side.

 

Spørsmålet er da: Om du får følgende info fra meg, ville du da ha klart å lage en index-side?

 

Info:

http://www.arsidian.com/docs/

 

Jeg kan en del om html, css, php og mysql, men det som står på nevnte side er dessverre gresk for meg...:(

 

PS! Som du kanskje ser, benytter de Flexible Template Engine fra SMARTY som fucker til min tankegang om bare å "php include" sider.... :thumbdown:

 

Kan løsningen ligge der? Altså at jeg selv må lage en index-side og...ikke includere, for det har jeg prøvd...legge til de rette elementene på ett eller annet vis?

 

Om du kan gi meg et hint i riktig rettning, hadde jeg blitt særdeles glad!!! Har brukt over 8 timer i dag på å få dette til (reinnstallert programvare, prøvd-testet-prøvd, fjernet norton, reinnstallert php, apache, mysql, stoppet brannmur, startet brannmur, virusfilter, etc...etc...etc...) så.... :blush:

 

PS! Gjett om jeg blir glad for alle innspill som kan hjelpe!? :thumbup::thumbup::thumbup:

Endret av edorf67
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De færreste CMS du finner vil opprette sidene du skriver som filer i root-katalogen. Har aldri brukt Arsidian, men jeg tipper all dataen lagres i databaser og inkluderes i det du aksesserer en side. Og mangel på en index-side vil jeg tro kommer av at de har endret på Apaches default oppførsel med htaccess.

Endret av Jonas
Lenke til kommentar

Ja, dette er bare fantastisk irriterende! Jeg klarer å få generert en side som inneholder "fant ikke artikkelen" omgitt av malen. På den ligger det også linker til de sidene jeg har laget, bla annet "hjem". Ved å klikke på denne føres jeg til index.htm som jeg altså har laget og som ligger i db, men klikker jeg på linken, får jeg bare den typiske feilmeldingen om at siden ikke finnes (altså den standar feil-siden en får når en prøver å gå på hvilken som helst side på nett som ikke eksisterer...). Når jeg titter på url'en, er denne "ren" (altså til slutt står det index.htm uten noe kall til db).

 

Som sagt; Dette er bare fantastisk irriterende......men kanskje mest irriterende er det at jeg lot meg imponere såpass at jeg kjøpte systemet - på tross av at jeg så de ikke hadde noen gode hjelpesider... :no:

Lenke til kommentar

Da har jeg kommet ett skritt videre. La systemet over i drift, og da fungerer det akkurat slik det skal. Altså, om jeg går inn på www.min-webside.no så genereres det en index-side, men om jeg går inn på http://localhost/min-webside/ så genereres den ikke.

 

Å oppdatere/utvikle i drift, er ingen ønskelig løsning.....så håper noen har tips til hva jeg kan gjøre!? :w00t::thumbup::w00t:

 

I og med at du har betalt for dette, ville jeg tatt kontakt med Arsidian sin support. Jeg antar at de gir support på sine egne produkter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...