Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Lav vekt - Sunne muligheter til å gå opp i vekt rask?


SGH

Anbefalte innlegg

Herregud da menneske. HALLO! Næringsinnhold er næringsinnhold! Havregrøten du vaser om er antagelig kokt på vann og 30(ca?) GRAM havregrøt.  Du sammenligner helt feil.

100 GRAM kyllingfilet VS 100 GRAM havregryn = Havregryn inneholder mye mer kcal.

 

Uansett hvordan du vender og vrir på det, så har havergryn et slikt næringsinnhold. Koker du havregrøt med 30 gram havregryn og resten vann, får du da et næringsinnhold etter det. Du kan jo regne selv. Hvis du greier??

 

OG jo, det er MANGE som spiser havergryn med kun melk.

 

Uansett HVA du lager av havergryn, så har selve havergrynene samme næringsinnhold.

 

 

Takk for det eneste vettu innlegget her. Nesten.

 

 

Det vi i utgangspunktet (hvertfall det fighter ville frem til), var kaloriinnholdet i maten du spiser. Det jeg vil frem til er; Hundre gram havregryn er noe annet enn hundre gram havregrøt. Den ferdige varen er MER mat enn hva selve havregrynet er, altså vil det gi en annerledes metthetsfølelse. Dere skjønner meg sikkert ikke nå, jeg skal prøve å forklare. Vanligvis (nå mener jeg havregrøt), spiser du havregrøt, og ikke havregryn (jeg gjentar, vanligvis, hvertfall i kroppsbyggemiljøt). Da kan du ikke se på en ingrediens i en rett, du må se på det ferdige resultatet. Si f.eks TS spiser du 300 gram kyllingfilet, og 300 gram ferdig havregrøt. Hva gir mest metthetsfølelse, og hva gir størst kaloriinntak? Svaret er kyllingfilet, for ikke å snakke om de essensielle proteinene iht. styrketrening.

 

 

Måten jeg i utgangspunktet sammelignet på var ikke feil, men den var annerledes, for å sette situasjonen litt i perspektiv.

 

 

De to andre i diskusjonen her, velger jeg å ignorere, da de hverken har en fjerneste anelse om hva som foregår i tråden, ei heller har lest gjennom den.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-1432

Jeg ser poenget ditt, men du ser tydligvis ikke mitt.

 

Da kan jeg likså godt si at jeg bruker 30 gram kyllingfilet i en suppe jeg lager. Da blir det totale næringsinnholdet pr 100 gram også ganske lavt.

 

Det var en fin sammenligning. Skjønner du hva jeg mener?

Lenke til kommentar

Jeg ser poenget ditt, men du ser tydligvis ikke mitt.

 

Da kan jeg likså godt si at jeg bruker 30 gram kyllingfilet i en suppe jeg lager. Da blir det totale næringsinnholdet pr 100 gram også ganske lavt.

 

Det var en fin sammenligning. Skjønner du hva jeg mener?

 

 

Det var et poeng, men ikke et godt nok.

 

 

Vi forstår hverandre på det meste, utenom dette: Jeg ser på havregryn som noe man tilbereder som en del av èn rett, mens kylling noe man spiser "rent". Du ser på havregryn som noe man spiser "rent", altså ikke slik jeg gjør det. Det er eneste forskjellen.

 

 

Videre vil jeg si at ved den "ferdige" tilberedede "retten", så har kylling et høyere kaloriinnhold enn havregryn. Men ikke misforstå meg her.

Endret av figlio di puttana
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Ok.

Jeg sitter aldri og gaffler i meg ren kyllingfilet uten tilbehør. Har den som regel i wok eller noe. Regner med de fleste har et eller annet som tilbehør..

 

Er vel ikke mer og diskutere.

Lenke til kommentar

Slutt å forsøple tråden med personlige preferanser! Hvordan dere tilbereder deres måltider er vel ikke svaret på det innledende spørsmålet?

 

Selv om svaret egentlig står inni her, så synes jeg at det ble veldig uryddig pga den unødvendige diskusjonen!

 

Jeg er selv 190cm og veide 80kg. Dette synes jeg selv var lite selv om jeg aldri har vært en liten person. Så jeg startet og trene og spise.

 

I løpet av den dag hadde jeg vel 4-6 måltid. Alle var vel på størrelse med en liten middag for de fleste. Jeg laget mye kylling og ris/pasta med grønsaker/wok. Jeg gikk opp 20kg på 2 mnd, riktig nok ikke bare muskler, men resultatet ble jeg fornøyd med! :) (Skal nevnes at jeg trente nesten hver dag og sov veldig mye!)

 

Det som er viktig hvis du skal opp i vekt er å bevege deg, helst stryke trening. Dette gjør at kroppen er mer mottagelig for inntaket og det går til andre deler av kroppen en magen. Pass på å få rikelig med proteiner og mer kalorier enn du bruker. Du vil også få et større behov for mat når du beveger deg, dette gjør det enklere å spise (slipper å tvinge i det mat) Et annet triks, er å spise før du legger deg. Når du sover bruker du likte energi og dermed vil mer bli tatt opp. En lett treningsøkt om morgningen vil hindre at du bare blir feit ;)

Lenke til kommentar

Joda, det er gjennomsnittet og mener det gjelder for de som trenger regelmessig. Jeg var så og si utrent! Gikk opp 20kg(80 - 100+) i benk, fra null til 110 i mark.

 

Mye av vekten vet jeg ligger i beina nå, det var de som vokste mest. Ut av alle buksene mine faktisk..

 

Skal nevnes at jeg la på meg fett også, men overraskende lite rundt magen. =)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nei, for folk som trener regelmessig er 1 kg muskler i månen vanskelig å få til. 1kg muskelmasse per måned for en utrent stemmer ca. Du har nok gått opp gått opp veldig mye vann, litt muskler og en del fett. Hvor mye sterkere du ble har ikke så veldig mye å si for hvor mye masse du la på deg.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Gadd ikke å lese gjennom alt engang, men slik jeg ser det er det du som er dum.

1 stk kyllingfilet - 100kalorier ca

100gram havregryn - 365kalorier ca

 

3.65 ganger mer, er ikke det en del kalorier så vet ikke jeg.

 

Og de pannekakene er ikke latterlige. Det er ett godt alternativ til den ekkle maten du foreslår.

 

 

Jeg ser du er en mindre intelligent person!

 

For det første vil jeg si, at den maten jeg viser til slettes ikke er ekkel. (Grønnsaker, frukt, proteinrik mat, shakes).

 

Videre vil jeg si følgende: 1. Hvem spiser HAVREGRYN alene? Slik jeg vet det, er det vanlig å tilberede, slik at det blir havregrøt, og da har det en helt annet næringsinnhold. (Se nedenfor). 2. Hvorfor i huleste sammenligner du ett stk kyllingfillet og 100 gram havregryn? De veier jo ikke engang det samme!

 

Du kommer med ca. anslag. Her er de korrekte tallene:

 

100 gram kyllingfilet: Energi2, kilokalorier kcal 146

 

100 gram havregrøt: Energi2, kilokalorier kcal 42

Lenke til kommentar

Jeg sitter i samme situasjon nå og er nødt til å øke kaloriinntaket rimelig drastisk.

En god måte er sandwitcher med pianøttsmør og nugatti, evt jordbærsyltetøy.

Det er faktisk en kaloribombe uten like.

 

Ellers kan det hende at du ikke trenger å gjøre stort annet enn å kjøpe deg weight gainer, proteinpulver og kreatin. Så har du i deg shakes med H-melk, pulver og banan til de måltidene du klarer å få det i deg.

 

Når det kommer til trening skal du trene steintungt og med få repetisjoner.

Jeg pleier å ta 5x5, eventuelt 8x5 dersom jeg klarer 8 løft noen ganger.

Selv har jeg et sett med øvelser jeg pleier å ta hvor jeg f. eks løfter en manual på 10 kilo (sikkert lite :p) fem ganger (biceps), så gjør det samme på triceps, går over til diverse andre øvelser og til slutt benløft med så mange kilo du overhodet klarer. Helst 5 da også, men om du klarer mer så kan du ta noen flere.

 

Cluet er vistnok at du hele tida skal pushe på med vekt og den femte gangen du løfter vekta skal du ikke makte mer. Dette kombinert med å spise NOK er det som skal til. Men det vil ta noen måneder før du merker noe spesielt. Selv merket jeg superlett at de musklene i ryggen spesielt som var svært dårlig trent økte i størrelse markant iløpet av bare en uke eller to. Sånt øker motivasjonen litt :)

Endret av Kenny Bones
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...