Gå til innhold

FN frykter sammenbrudd i fiskebestandene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hva? jeg trodde vi allerede hade reguleringer mot overfiske?

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3654726.ece

 

eller er dette bare en annet propaganda artikkel mot å spise kjøtt eller er dette basert på samme beviser som "global oppvarming"

 

 

FN snakker her globalt. At Norge stort sett greier å ta litt bedre vare på fiskebestandene enn mange andre land betyr jo slett ikke at det står likens til i resten av verden.

 

men også vi har våre problemer. Laks og spesielt sjøørret vil være utryddet i Norge om få år om ikke noe gjøres med fjøsfisknæringen og luseproblematikken.

 

Og kyst torsken er nærmest utryddet i norske fjorder. Samtidig fylles fjordene med dritt fra den samme fjøsfisknæringen.

Lenke til kommentar

Reguleringer hjelper ikke når de kommer for sent, reguleringer bringer ikke tilbake allerede overfiskede bestander sånn uten videre.

 

Uansett er det meste av både vår egen og det meste av resten av verdens fiskeripolitikk basert på kortsiktig tenkning og fungerer omtrent som å pisse i buksa for å holde varmen.

 

Problemet kommer som oftest - såvidt jeg oppfatter det - når man skal definere antallet individer som kreves for at en bestand skal være levedyktig. Der er man ikke alltid enige, ofte er politikere (!) uenig med havforskere, det er alltid litt snedig.

 

"Propaganda mot å spise kjøtt" er det i alle tilfeller ikke, det kan jeg love deg ;)

 

EDIT

 

Og så er det denne antroposentrismen da..

Antroposentrisk instrumentalisme, det er et fint ord det. Men kanskje også det som kan komme til å ta knekken på både fiskebestander og kanskje hele økosystemer iløpet av de neste tiårene.

Les gjerne litt om FNs Global Biodiversity Outlook 3 her.

 

Tiltak utført i løpet av det neste tiåret eller to, og retningen trukket opp av konvensjonen om biologisk mangfold, vil avgjøre om de relativt stabile og gunstige miljøforhold som den menneskelige sivilisasjonen har vært avhengig av de siste 10 000 år vil fortsette utover dette århundret.

Hvis vi ikke klarer å utnytte denne muligheten, vil mange økosystemer på planeten gå inn i helt nye tilstander der evnen til å sørge for behovene til dagens og fremtidens generasjoner vil være svært usikker.

 

Det er hårda bud. Det gjelder for fisken, og det gjelder for innmari mye annet de fleste av oss tar for gitt idag.

 

Så kan man spørre seg om det finnes folk (myndigheter) der ute som har baller til å gjøre noe med dette. Det finnes jo nok av eksempler på at det ikke skjer, med mindre noen kan fylle opp bankkontoene sine på det.

Endret av jonlem
Lenke til kommentar

Og der er mer:

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3662833.ece

 

UNEP mener fiskerinæringen må slankes med 13 millioner fiskebåter og 22 millioner arbeidsplasser for å drive bærekraftig.

(..)

Organisasjonen håper imidlertid at vestlige land, hvis subsidierte fiskeriflåter er ansvarlige for størsteparten av overfisket, gjennomfører de største omveltningene.

 

Så, det er bare å dra fiskerne på land med en gang..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...