Gå til innhold

Dell Latitude E6510 - kommentarer til konfigurasjon


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg tror Dell Latitude E6510 tilfredstiller mine behov til en hverdags-PC til bruk på jobb og fritid. Jeg bruker den til vanlig surf, office, Photoshop, inDesign, etc, til litt videokonvertering slik at barna kan se sine DVD-filmer uavhengig av avspiller, samt avspilling av filmer (DVD, divx/mkv).

 

Jeg sitter mange timer foran maskinen i løpet av en dag og liker at den er responsiv. Batteritid er ikke så viktig da jeg stort sett sitter ved et skrivebord. I utgangspunktet bruker jeg ikke maskinen til spilling, men barna setter sikkert pris på å kunne snurre Superia og andre ikke fullt så krevende spill når vi er på hytta.

 

Det er et utall kombinasjoner å velge mellom; her et knippe valg jeg håper noen kan kommentere:

 

Klikk på spesifikasjoner her, http://bit.ly/aonL8V, for å finne hele lista.

 

Prosessor

---------

i7-720QM (1,6 GHz, 6 MB), i7-620M (2,66 GHz, 4 MB) eller i5-540M (2,53 GHz, 3 MB)?

 

Jeg har lest litt og de fleste synes å mene at i5 er mest egnet til hverdagsbruk i en Laptop. i7 med quad er sikkert raskere til å encode video, etc men vil jeg merke de helt store forskjellene i vanlig bruk?

 

 

Grafikk

-------

 

Hva oppnår jeg ved å velge "NVIDIA® NVS 3100M 512MB gDDR3" sammenliknet med den integrerte grafikken i i5? Går jeg for i7 har jeg skjønt at jeg må ha ekstern GPU.

 

 

Minne og HD

-----------

 

Jeg har lyst på SSD, men dell leverer Samsung P55 som standard og jeg har skjønt at Intel er det som gjelder. Jeg vurderer derfor å bestille med en vanlig disk og så kjøpe en SSD separat. Den andre disken kan jeg bruke et annet sted.

 

Holder det med 4GB minne? Jeg vil tro at en kombinasjon med SSD vil gi rask caching uansett? Er det verdt å betale snaut 2000 smekkers for 8GB?

 

 

Smartkortleser og fingeravtrykksleser

-------------------------------------

 

Jeg har hatt fingeravtrykksleser i fem år på min ThinkPad uten å bruke den en eneste gang. Hva kan man bruke en smartkortleser? Tror ikke jeg trenger det...

 

 

/r

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Prosessor - i5 versus i7. Jeg synes ikke at prisforskjellen mellom disse er så stor at det gjør noe, og siden du nevner at du gjør noe videokonvertering, vil du få god hjelp av en i7's 4 kjerner og 8 tråder her. Det går raskere. i5 er god til hverdagslige oppdrag, ja - en i7 er litt bedre til det også, uten hjelp av de ekstra kjernene. Men dette er ikke noe kritisk valg.

 

2. Grafikk - Du oppnår ikke veldig mye med dette kortet framfor den integrerte løsningen, særlig ettersom du ikke nevner spilling av noe slag. Men det er mulig at det separate kortet har noe bedre støtte for videoavspilling, og de forskjellige formater disse har.

 

3. HD og minne. - Du er på riktig tanke her - Intel er mer for pengene enn Samsung'en.

4Gb holder i massevis.

 

4. Smartkortleser - aldri hatt bruk for en selv, og kan ikke gi deg råd om det. Ei heller fingeravtrykkleser. Virker som en helt perifer og ubetydelig ting for meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...