Gå til innhold

Buddhismen og Islam? likheter?


Anbefalte innlegg

Heisann .. jeg tenker over de rareste tingen iblant ...

og lurte på om det finnes noe mye likheter mellom Buddhismen og Islam

spesielt tenkte jeg rundt arkitekturen og gjenstander osv?

 

:D what do you think?

Endret av Luxis4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann .. jeg tenker over de rareste tingen iblant ...

og lurte på om det finnes noe mye likheter mellom Buddhismen og Islam

spesielt tenkte jeg rundt arkitekturen og gjenstander osv?

 

:D what do you think?

 

Buddhismen har lite til felles med Islam slik jeg forstår religionene.

 

Buddhismen er ikke bassert på tro, og har ingen guder. Buddhisme slik jeg ser det, er en slags avansert psykologi læring og med metoder for å jobbe med meg selv. Buddhismen sier at du skal ikke tro på noe du lærer, men prøve og se selv hvordan virkeligheten henger sammen.

 

Islam er kanskje mer likt Kristendommen? Felles er vel at de promoterer godhet, hvis man forstår de på riktig måte. Muslimer flest liker ikke Taliban og terror... Iallefall erfaringen min fra de jeg har snakket med :-) Vet ellers mest om Buddhismen som jeg synes er mer interessang :-)

Lenke til kommentar
Islam er kanskje mer likt Kristendommen? Felles er vel at de promoterer godhet, hvis man forstår de på riktig måte. Muslimer flest liker ikke Taliban og terror... Iallefall erfaringen min fra de jeg har snakket med.

 

Kristendommen kom seg ut av mørket ved at man først fikk fokus på Jesus og pensjonerte det gammle testamentet, og dernest ved at man tok vekk det meste av makten til kirken og skapte et sekulært samfunn. Det samme kan aldri skje i islam, fordi islam ikke har tolkningsrom, noe det er mye av i kristendommen. Iht moseloven skal homofile steines utenform bymuren, men Jesus sa at den som var uten synd kan kaste den første steinen. Tolkningsrom, men en klar føring mot å ikke drive med slikt. Mer fokus på Jesus betyr mindre fokus på ting vi i dag definerer som ondskap. Dagens versjon av islam er grunnlagt på Koranen og profeten muhammeds eksempel. Hele Koranen, bokstav for bokstav er, iht islamsk tro, nedsendt fra himmelen igjennom engelen Gabriel (jibriel) til profeten Muhammed og nedskrevet av hans følgere. Hvis det står i Koranen at homser skal steines (og det gjør det) så er dette ikke førende, det er beordrende. Det er ikke tokningsrom i "Gud sier at homofili er en stor synd og homser skal steines". At Koranen er Guds ord, ord for ord, skaper også et problem når man vil reformere islam. Hvordan kan man redigere en perfekt bok som er nedsendt fra himmelen? Hvordan kan en mann sitte og ta vekk ord fra Gud? Ethvert forsøk på å reformere islam har blitt møtt med anklager om blasfemi og en kort henrettelse, og dette er årsaken til at eksempelvis Iran og Saudi-Arabia fortsatt lever i middelalderen når det gjelder menneskerettigheter, likestilling og alle andre verdier som gjør et samfunn sivilisert.

 

Jeg vil derfor påstå at Islam ikke har noe som helst til felles med Kristendomm, som også har svin på skogen, men som absolutt ikke er noen uforanderlig dødskult med over en kvart milliard menneskeliv på samvittigheten.

 

Når du skriver at islam promoterer godhet så viser du at du enten ikke vet mye om islam, eller at du bevisst lyger for å unnskylde islam.

 

Å si at muslimer flest ikke liker Taliban er som å si at muslimer flest ikke liker islam. Muslimer kan nemlig ikke definere selv hva islam er. Det er definert av litteraturen i islams tre hellige bøker, samt profeten muhammeds eksempel. Den grupperingen i dag som kommer nermest profeten muhammeds adferd er... trommevirvel... Taliban og Al-Qaeda, blandt flere terrorist islamist grupperinger.

 

Islam er en ledende levrandør av døde menneskekropper.

http://www.politicalislam.com/tears/pages/tears-of-jihad/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...