Gå til innhold

LILO henger ved oppstart


Anbefalte innlegg

Har nettopp lagt inn Slackware Linux 8.0 på /dev/hdc. Problemet er at eg får ikkje lagt inn LILO, uansett korleis eg prøver å gjera det. Om eg legg den inn på /dev/hda, så kjem ikkje LILO lenger enn til å skrive "LI", og så låser alt seg. Om eg legg den inn på /dev/hdc, får eg berre "PRESS ANY KEY TO REBOOT", dvs. at eg trur ikkje bootloadaren vert lagt inn der!

 

Hjelp!

 

_________________

Vegard A. Larsen,

xaltra.net og sourcecode.no

E-mail:

[email protected]

[email protected]

 

[ Denne Melding var redigert av: kilogram på 2002-01-30 08:25 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er også ny på Linux. Når jeg la inn lagde jeg 3 forskjellige partisjoner, alle for LINUX. En partisjon (ext3) til alt dill dallet.. noen Gigabytes. En partisjon (ext3) /boot (100mb holder i massevis). Og den siste, swap. Denne har eget swap filsystem.. så det står ikke ext3 slik som på de andre. Min pc har 64meg ram, så jeg lagde ga den partisjonen 192mb..

 

Gjorde du dette? LILO legger seg forresten i MBR (master boot record) men du må ha boot partisjonen for at den skal vite HVA den skal boote.. tror jeg i hvert fall.. Jeg er sikkert like Linux newbi som deg :wink: Så ta dette med en klype salt.

Lenke til kommentar

Vel, ser ut til at den ikkje kjem forbi "second stage" av booten, har lest litt på Internett i dag, skjønte litt...

 

Til helga skal eg mekka litt på PC-en, og bytta om på HDane (/dev/hda e no 1GB, og /dev/hdc er 3,5GB), og ville difor legga inn Linux på /dev/hdc. Når eg får snudd på dette reknar eg med at det fort går betre. Men så er det berre at den maskina er så sinnsjukt rotete (måtte setta inn 2 strømforsyningar :smile:)

Lenke til kommentar

Vel, tok og reinstallerte etter at eg hadde skifta på HDane, og LILO bootar no perfekt.

 

No har eg fått eit anna problem, eg får ikkje X-Windows til å starte. Har nytta XF86Config til å prøve å setta opp ting, men ser ikkje ut til å få til skjermkortet. Det er eit ET6000-kort, og SuperProbe oppgjer at det har "42810KBytes (plus 2052 KBytes off-screen)", kva no enn det måtte bety? Anyone?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...