Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Problemer med Firewire kort


Anbefalte innlegg

Kjøpte et firewire kort på Lefdal for et år siden. Husker ikke hva det heter, men det var det eneste de hadde der. 2 firewire og 2 usb inputs.

 

Det var ganske ustabilt og jeg skjønte ikke hvorfor. Fant ut (med hjelp fra forumet) at jeg hadde plassert kortet helt inntil GPU vifta slik at den sperret lufttilførselen og etter hvert begynte pcen å overheate. Flyttet dermed kortet til sloten ved siden (har bare 2 ledige).

 

Da jeg startet maskinen etter kortet var flyttet skjedde det masse rart. Dette er en stund siden så husker ikke alt i detalj, men sleit i hvert fall først med å i det hele tatt komme inn i windows. Etter en del restarter funka det plutselig, men den registrerte ikke kortet. Mye fram og tilbake så plutselig dukka den opp og windows installerte drivere, men det skjedde noe feil der og. Til slutt gikk plutselig driverinstallasjonen bra også, men i Device Manager var det en varseltrekant på 1394 hvor det stod "This device cannot start. Code 10".

 

Til slutt ga jeg opp og bare tok ut hele driten sånn at pcen i hvert fall var stabil. Tenkte jeg skulle gi den et forsøk nå, og samme feilmeldingen kom i Device Manager. Restarta et par ganger og plutselig var feilmeldinga borte og det så ut som kortet skulle være i orden. Plugga i et audio interface, den fikk strøm, men klarte ikke å connecte. Restarta igjen, og plutselig var 1394 borte fra device manager igjen, og i tillegg var det feilmelding på noe helt annet. Nå står det "This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12)" på SCI and RAID controllers, LSI Logic device. Denne feilmeldinga har også dukka opp på selve firewire devicet før også. Hva skjer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har kommet veldig mye bios fix til M3A-H/HDMI, så du burde ta ut kortet, og oppdatere til bios versjon 1803 eller 1903, hvis du skal prøve Beta Versjon.

 

Last den ned, og pakk den ut. Lagre fil 1803.ROM på en usb penn, som har FAT 32/16 format, helst en tom usb penn, så det er lettere å finne rom-fil i Asus EZ Flash 2 utility, som du åpner ved å trykke Alt+F2 under oppstart, eller finn den i bios under Tools.

 

Ikke bry deg om stasjonsbokstav i EZ Flash 2, heter usb penn feks. E: i windows, kan den hete noe annet i EZ Flash 2, bare finn rom-fil! Se 2.1.2 i manualen din!

Lenke til kommentar

Hahahaha er det mulig...

 

Jeg oppdaterte BIOS til versjon 1803 og koblet til firewire kortet igjen for igjen å få samme feilmelding som før. Skulle til å skrive innlegg her og klage over hvor dårlig alt sammen er, før jeg plutselig tenkte litt over feilmeldingen som handlet om not enough resources...plutselig kom jeg på at jeg har jo faen meg aldri plugga i strøm på firewire kortet...åpna den, plugga i strøm, og nå funker alt helt fint..... :new_woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...