Gå til innhold

DLD, helt meningsløst?


Anbefalte innlegg

Nå er det bevist – DLD er ikke meningsløst, men direktivet hindrer ikke kriminalitet. Argumentene eliten har brukt for å innføre overvåkning av menneskehetens Internett og telefoni aktivitet er dermed basert på løgn og er totalt feilaktig.

 

Agendaen er åpenbart en helt annet enn den media framstiller når PST og politikerne uttaler at DLD er med på hindre kriminalitet og redde barn fra overgripere samtidig som en hemmelig EU rapport sier at dette absolutt ikke er tilfellet. Hva er det egentlig politikerne ønsker? Datalagringsdirektivet har blitt funnet grunnlovsstridig i Tyskland fordi det minner sterkt om fremgangsmåten Hitler benyttet for å holde kontroll under andre verdenskrig. Direktivet betyr massiv overvåkning av befolkningen, men hvorfor skal vi la oss overvåke når politikernes E-post fortsatt er hemmeligholdt? Statlig korrupsjon eksisterer i aller høyeste grad, men likevel skal folket være gjennomsiktig.

 

Hvis det er kriminalitets bekjempelse og å redde barn som er på dagsorden burde kanskje overvåkningskamraer blitt installert hjemme i stuen til folk flest? Det er vell bedre å bekjempe overgrep på denne måten enn å gå via internett og telefoni? Dessuten skjer de fleste overgrep i familien. Skulle familiefaren skryte om overgrepet på internett, eller på telefon? Det er vell neppe noe man deler med vennene sine? Jeg skjønner ikke tankegangen i det hele tatt. Det blir meningsløst, og det får meg til å lure på hva og hvem som virkelig ønsker dette direktivet?

 

Betyr dette begynnelsen på slutten for privatlivet og demokratiet? Husk at det var slik det begynte i Tyskland. Hitler innførte massiv overvåkning for å ta meningsmotstandere. Det samme har blitt gjort i alle diktaturstater. Kina er f.eks et av verdens mest overvåkende land. Er det slike land vi ønsker at vi i fremtiden skal bli sammenlignet med? Er det dit makteliten ønsker oss?

 

Det har blitt holdt flere demoer mot DLD, blant annet i Bergen og Oslo. Det er bred enighet i folket om at DLD er meningsløst og tullete. Vi som folk ønsker ikke at maktmennesker skal ha innsyn i vårt privatliv.

 

Skulle det verste skje og DLD skulle bli innført er det enkelt å komme seg rundt overvåkningen. Det er bare å ta i bruk VPN sikre nettverk, og hvem som helst kan gjøre dette. Det eneste man må gjøre er å installere en programvare og ta i bruk en gratis VPN tjeneste. Det finnes også betal tjenester som har bedre hastighet enn gratis versjonene, uansett hva man velger å benytte så er det viktig å sikre seg mot denne vanvittige overvåkningen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Det er mange synspunkter rundt dette.

Litt flåsete kan man spørre hvorfor folk låser dørene sine når tyven bare kan knuse ett vindu eller bryte opp døren?

Blir litt det samme.

Det er jo også rart at folk lever i den forestillingen at nettet er totalt uten overvåking idag, og så skal DLD skape et diktatur.

Jeg er ikke noen superekspert på alle løsningene og mulighetene, men skulle tro at om man f.eks bruker skype eller en ip-telefon så vil det være teknisk sett mulig å overvåke den trafikken også.

VPN, tja, er det absolutt totalt umulig å overvåke disse hvis man har en nasjons budsjett og kompetanse til rådighet?

 

JEG tror at man vil klare å forhindre endel kriminalitet og oppklare endel også.

Ikke alle kriminelle har kunnskaper nok til å bruke VPN og andre løsninger, og litt sikkerhet har vel aldri skadet.

 

Den store utfordringen, slik jeg ser det, er at man samler inn mye data og man vil få utfordringer på hvordan dette skal lagres, hvem som skal ha tilgang til dataene, hvordan man unngår at noen snoker på naboen eller eksen sin, hvordan man beskytetr de som skal styre dette mot trusler fra kriminelle (både trusler for å slette data og trusler for å utlevere data).

Det vil nok også tiltrekke seg hackere, samt kreative som vil kødde med andre ansatte elelr eksen sin.

 

Hva skjer når en ansatt tyvlåner an annen ansatts pc i lunsjen og laster ned barneporno?

Hva skjer når en sjalu eks logger seg inn på eksens trådløse nett og besøker ett lass med dirty sider og laster ned og styrer på?

DL KAN bli et verktøy for de slemme, og det er utfordringer man bør ha svært gode svar på.

 

Ut over det så regner jeg med at alle allerede overvåker alle hele tiden så med 100% overvåking 100% av tiden så kan man ikke bli mer overvåket enn man allerede er.

Bare å forsøke å laste ned noe skikkelig dirty elelr legge ut en trussel om at man skal knerte en viktig person eller at man har lagt en bombe ett sted så skal du se at noen følger med på hva man gjør.

Lenke til kommentar

Politikeryrket er perfekt for maktsyke mennesker som vil ha kontroll over andre, og derfor domineres det av slike. Fredelige mennesker som vil la andre leve livene sine slik de selv ønsker, finner seg andre jobber.

 

Politikerne vil alltid finne argumenter for mer kontroll av markedet, mer overvåking og mer detaljstyring av borgernes liv. Så lenge folket ikke bryr seg om sin egen frihet, vil samfunnet bli mer og mer likt 1984-staten.

 

For å få folket til å akseptere mer styring og en større stat, forsøker politikerne å lokke velgerne med "gratis" goder som utdanning, helsebehandling og penger til alle mulige formål, fra klimaforskning til religiøse vekkelsesmøter. Velferden fungerer som dop på oss. Vi blir avhengige, og vi klarer ikke å se noen annen løsning på problemene velferdsstaten skaper enn enda mer stat. Ikke bare vil vi la staten ta kontroll over utdanningen vår (i den naive tro på at dette vil gjøre utdanningen gratis), men også helsa og pensjonen vår. De fleste har heller ingen betenkeligheter med at staten forteller oss hva vi skal spise og drikke, på hvilke vilkår vi skal kunne ha sex, hvor mye ferie vi skal ha og når vi skal stenge butikken vår.

 

Utviklingen vil ikke stanse før folk begynner å verdsette individuell frihet og forstå hvordan frie markedskrefter er overlegne statlig planøkonomi.

Endret av Olympico
Lenke til kommentar

Nå handler jo ikke denne saken om markedsøkonomi vs. planøkonomi. Den handler om overvåkning. StoppDLD består av politikere fra FrP til Rødt. Det er først og fremst Arbeiderpartiet som støtter DLD, og halve Høyre. Det kan man kanskje knytte til deres fortid som maktelite, statselite. Men dette har ingenting med planøkonomi å gjøre. Tvert imot, dette er et direktiv markedsliberalistiske EU forsøker tre over hodet vårt, og er noe film- og musikkindustrien er interessert i for å kunne forfølge fildelere, drive piratjakt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...