Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Splitter ny pc restartes ofte.


Anbefalte innlegg

Hei. Har siden jeg fikk en ny PC fra komplett hatt problemer. Veldig ofte helt plutselig restarter den seg. Får en blåskjerm en liten stund hvor det står "dumper fysisk minne" rekker ikke å se alt som står før pc'en booter på nytt. Inne i windows (har 7) så kommer det opp melding om at windows skal se etter løsninger på problemet. Der får jeg melding om at det bl.a er problemer med filen "Mini010409-05.dmp". Jeg skjønner ikke meg på dette og lurer på om noen kan hjelpe.

 

Vil helst ikke sende inn pc'en til komplett så lenge det ikke er hardware det er feil med..

Endret av Hjelmn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis maskinen tryner med blåskjerm ved vanlig kontorbruk kan du trygt sende den inn igjen. Da er det veldig sannsynlig at det er et problem de kan feilsøke.

 

Blåskjerm ved spill derimot er værre siden det da er atskillig flere faktorer som spiller inn.

 

Men nå sier du jo ingenting om når disse blåskjermene oppstår.

Er dette en pc montert av Komplett? Eller er det ett sjølbygg?

Endret av vidarkri
Lenke til kommentar

Blåskjermene kan oppstå når som helst. Nå sist skjedde det når ingen programmer annet enn steam og chrome var oppe. Det har skjedd kun i windows, ikke når jeg har spilt. Pc'en er montert av komplett, og siden de tester pc'en før de sender den ut synes jeg dette er veldig rart. Kan det hjelpe å flashe bios?

Lenke til kommentar

Steam er et program som kan lage problemer bare så det er sagt.

 

Det skader ihvertfall ikke med en biosoppdatering det er ihvertfall sikkert.

 

Som sagt såfremt maskinen tryner ved normal bruk så ville jeg kontaktet Komplett. Mye kan tyde på et det er noe minnerelatert her men siden dette er en ny maskin så ville jeg lagt ansvaret på å fikse det til leverandør.

 

Du kan jo først prøve og oppdatere alle drivere, bruk helst en profesjonell driverfjerner for å fjerne de gamle driverne før du legger inn nye. Driver Cleaner Professional

Lenke til kommentar

Takk for hjelp. Har nå oppdatert bios, og det endte godt. bare det at jeg plutselig fikk en A: Diskettstasjon i "min datamaskin" noe jeg ikke fysisk har! :S synes dette er veldig rart. Jeg har 3 års garanti så kommer nok til å ta kontakt med komplett, men er så sinnsykt kjedelig å være uten pc i minst 2 uker.

 

Jeg mistenker at det kan være noe galt med minnet, leste noe på en side om at hovedkortet jeg har muligens ikke er så glad i visse typer corsair minne..

Lenke til kommentar

Jupp, Tilfeldig bsod er nesten alltid minnerelatert, anbefaler å laste ned og kjøre memtest86, får du noen som helst feil der er det bare å sende maskinen tilbake, er ikke egentlig ditt problem. Problemet er at du kan ødelegge maskinen ved å forsøke å fikse den, som å oppdatere bios, skulle strømmen gå da er hk ødelagt eller må fysisk bytte cmos, alts du risikerer å stå ansvarlig for problemene, videre kan komplett påstå at andre eventuelle feil er forårsaket av at du har åpnet og rotet inne i maskinen, jmf statisk elektrisitet. Kjipe 2 uker, men mye bedre og tryggere å sende den tilbake med en gang.

Ellers er det mange som bare beholder slike maskiner, hvis du har et problem med ett produkt må du sende det inn med en gang, nytter ikke å komme ett år etter og si at det har vært slik fra dag en.

Er slike ting som er litt kjipe med online handel, du sparer peng, men må ta risikoen for at du kanskje blir uten produktet et par uker om det skjer noe med det.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...