Gå til innhold

selvbygging av gaming pc 14k


Anbefalte innlegg

Jeg skal bestille pc deler fra dustin, men er litt usikker angående deler. Dette er min første selvbygg pc så blir spennende. Jeg er ute etter en stillegående gaming pc.

 

 

Ram:Passer minne til hovedkort? og hva vil cl9 og cl8 si?

 

CORSAIR 6GB DDR3 XMS3 INTEL I7 9XX PC12800 1600MHZ CL9 (3X2GB)

 

CPU vifte:

 

NOCTUA NH-U12P SE2 S-775/1156/1366/AM2+/AM3

 

PSU:

 

Står litt fast mellom hvilken strømforsyningen jeg bør ta? åpen for andre alternativer. Helst en stillegående psu.

 

CORSAIR HX 850W ATX12V 2.3 / EPS12V

 

COOLER MASTER SILENT PRO ATX12V 2.3 850W

 

Skjerm:

 

BENQ E2220HD 22# TFT FULL-HD BLACk

 

Harddisker: tenker på en til OS og en til gaming, filmer osv. Men 16mb cache og 64 mb hva utgjør det?

 

WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 1TB 7200RPM SATA/600 64MB

 

WESTERN DIGITAL CAVIAR BLUE 320GB SATA/300 16MB

 

Kabinett:

 

FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R2 BLACK PEARL

 

CPU:

 

INTEL CORE I7 930 2.8GHZ 8MB S-1366

 

Skjermkort:

 

XFX RADEON HD5870 1GB GDDR5 PCI-E DVI/HDMI/DP

 

Hovedkort: Det står i mellom disse hovedkortene. Eneste forskjellen jeg har sett har at deluxe kan kjøre sli og crossfire. mens SE bare kan kjøre Crossfire. Noen innvendinger?

 

ASUS P6T DELUXE V2 X58 S-1366 ATx pris: 2000

 

ASUS P6T SE X58 S-1366 ATX pris: 1500

 

Pris totalt: 14000-15000

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter min mening prioriterer du litt feil i dette oppsettet ved å velge Core i7. Til spilling er denne CPU'en penger ut av vinduet, og AMD Phenom II X4 eller Core i5 gir deg mye mer ytelse for pengene.

 

Jeg hadde satset på et oppsett med en AMD PhenomII X4 965 BE parret med et AMD 790FX-basert hovedkort. Ytelsesmessig kommer dette ganske så likt ut med Core i5, men du får i tillegg full støtte for Crossfire, dersom du ved senere anledning vil dytte et skjermkort til inn i maskinen. AMD-systemer har også tradisjonelt vært mer oppgraderingsvennelige enn Intels.

 

Til et Phenom/Core i5-oppsett bør du velge et sett med 4GB (2x2) DDR3 RAM. CL9 og CL8 sier noe om om akesstider (altså hastigheten) på minnet. I praksis vil du merke liten forskjell.

 

Av de to strømforsyningene du har listet opp, hadde jeg valgt den fra Corsair. Ikke fordi jeg har negative erfaringer med den andre, men fordi Corsair gjennomgående får svært gode omtaler. 850W er kjekt å ha dersom du har planer om Crossfire med 2 stk HD5870 senere, men ellers er en PSU på rundt 600W mer enn nok.

 

Dersom du får plass på budsjettet, så er en SSD til operativsystemet noe du bør ta en titt på, feks Intel X-25 80GB. Cache er forøvrig HDD'en sitt interne leseminne, men dette tallet sier lite om diskens reelle ytelse. Let heller opp noen tester på nettet hvis du er veldig opptatt av ytelse, men generelt yter HDDene på markedet veldig likt. Driftsikkerhet er derimot noe som varierer en del, skal man tro omtaler på nettet. Etter det jeg har fått med meg er WD og Samsung blant de bedre.

 

Har du vurdert noe større enn 22" skjerm? For min del er noe mindre enn 24" uaktuelt, men dette er jo litt smak og behag (og budsjett).

 

Kabinettet du har valgt vet jeg ingenting om, så jeg kan ikke uttale meg. Men et svært godt valg blant de billige kabinettene er Antec Three Hundred hvis du vil ha alternativer.

Lenke til kommentar

takk for svar. Tror jeg skal gå for amd, men har lest om release dato for nye amd prosessorer i slutten av april, så kanskje jeg venter litt.

 

Ja. Den du trenger heter: AMD Phenom II X4 955 95W, # Produsentens varenr.: AMD HDX955WFK4DGM

Den er kjølig og helt passe!! Kommer i salg nå snart.

 

En liten info om SLI (nvidia kort) og Crossfire (Ati kort).

Nvidia gir jo også tilgang til PhysX eller realismesimulering... på ett annet nivå... Så å se på om spilla du har tenkt å spille har PhysX støtte er jo ikke dumt...

 

Og man kan ikke jukse...

"Well for all those who have have used Nvidia cards for PhysX and ATI cards to render graphics in Windows 7...All that is about to change.

 

Since the release of 186 graphics drivers Nvidia has decided to disable PhysX anytime a Non-Nvidia GPU is even present in the same PC. Nvidia again has shot themselves in the foot here and showed they are not customer oriented. Since they are pushing Physx this will not win over any ATI fanboys with this latest decision.

 

Here is a copy of the email I received from Nvidia support confirming what they have done.

 

"Hello JC,

 

Ill explain why this function was disabled.

 

Physx is an open software standard any company can freely develop hardware or software that supports it. Nvidia supports GPU accelerated Physx on NVIDIA GPUs while using NVIDIA GPUs for graphics. NVIDIA performs extensive Engineering, Development, and QA work that makes Physx a great experience for customers. For a variety of reasons - some development expense some quality assurance and some business reasons NVIDIA will not support GPU accelerated Physx with NVIDIA GPUs while GPU rendering is happening on non- NVIDIA GPUs. I'm sorry for any inconvenience caused but I hope you can understand.

 

Best Regards,

Troy

NVIDIA Customer Care""

------------------------------

Generellt om temp på både SLI og Crossfire oppsett:

Når man setter kort i slike oppsett blir de endel varmere enn om de bare kjørte alene.

Det ser ut som om de er tungt for dem å opprettholde en "bro" og dette

gjør dem enda varmere selv om de hver for seg ikke yter en døyt mer.

Så skal man sette flere grafikkort i seletøyet må man passe på at luftstrømingen i kabinettet er iallefall bedre enn om man bare monterte ett kort.

 

Legg også merke til at tester av FRACTAL DESIGN R2 BLACK PEARL sier at kabinettet kanskje ikke er det kjøligste man kan velge seg, så bra luftstrøming med masse varme komponenter blir mer kritisk... Og blir ting varmere, så går vifter fortere, og da jobber realitetene litt mot deg når det gjelder ønsket om en stille pc...

Men, siden du har så bra budsjett, så burde det å f.eks se på vifter av typene Sharkoon Silent Eagle og Scythe Gentle Typhoon som levere ekstremt

bra med luftmengde på hysterisk lave lydnivå være ett selvsagt valg...

 

 

 

mvh

Endret av tweakMan
Lenke til kommentar

Jeg ville også anbefalt en SSD disk til OS og installasjon av diverse programmer og spill. Dette vil øke ytelsen når det kommer til loadingtider ganske betraktelig.

 

Kan jo nevnes at du kan få 27" skjermer for 3000 kroner i disse dager, så jeg ville i hvertfall gått for 24", kansje til og med se på mulighetene til å kjøpe LED skjerm.

 

Denne for eksempel:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=495362

 

Dette er second hand knowledge, men det sies at LED skal oppleves ganske mye skarpere og bedre en vanlig LCD.

Lenke til kommentar

Dersom man skal vurdere GPU fra nVidia, så er det nye GTX4**-serien som gjelder, og da ville jeg anbefale å ta en titt på diskusjonen her på forumet i forbindelse med HW.no's test av kortet. Jeg ville IKKE anbefalt GTX480 over HD5870 i hvert fall!

 

Mulig det kommer noe nytt på CPU-fronten fra AMD mot slutten av mnd, men pass deg for å henge deg fast i piggtråden på gjerdet ;) Er lett å bli sittende og vente på det nye i all evighet... Husk også at CPU egentlig ikke har så mye å si for spillytelsen - den skal bare henge med GPUen(e) i svingene, og det gjør en PhenomII X4 på 3+GHz uten problemer. Men 955 BE 95W vil nok være en drøm å overklokke :)

 

Har du råd, ville jeg tatt en titt på Antec P183. Koster ca. 1100 hos Dustin. Er blant de beste kabinettene du får til den prisen og det kan du beholde lenge.

Endret av Hugo_Hardnuts
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...