Gå til innhold

Hvordan unngå lokale brukere med AD?


YBD

Anbefalte innlegg

Har et spørsmål som jeg videreformidler fra en med noe IT-ansvar på en skole.

Når elever logger seg på skolens PCer med sine AD-brukere, blir det opprettet lokale mapper for brukeren på den maskinen de logger seg på.

Mange elever bruker de forskjellige PCene, og det blir dermed svært mange lokale brukermapper på hver PC, som må slettes med jevne mellomrom.

 

Hvordan kan man unngå at det opprettes lokale mapper for skrivebord o.l. når elevene logger inn i AD?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruk av enten romaing eller mandatory profiles løser problemet ditt.

 

Ved bruk av roaming profiles og folder redirection så flytter man profilene til et filshare. (Google for å få detaljene rundt hva som må gjøres...)

 

Mandatory profiles gjør at alle brukerne får samme profil og de kan ikke gjøre endringer mot den. Dette gjør at det ikke blir opprettet profilmapper for hver bruker. (eller, mulig det blir opprettet temp profiler som slettes etter avlogging. husker ikke helt...)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Du kan ikke hindre at det opprettes profilmapper på PCene, men du kan hindre at de lagres der etter at brukeren er logget av.

 

Det finnes 3 forskjellige måter å sette opp profiler på i et Windows/AD-nettverk:

 

  1. Lokale profiler: Brukerne får opprettet en lokal profil (ikke en bruker!) når de logger inn på en PC i nettverket. Det er dette du får hvis du ikke setter opp noe som helst i AD.
  2. Roaming Profiles: Dette er profiler som ligger på en nettverksserver, og som kopieres ned på PCen når brukere logger på. Når de logger av, kopieres eventuelle endringer tilbake til serveren.
  3. Mandatory Profiles: Samme som Roaming Profiles, bare at endringer ikke kopieres tilbake til serveren. Profilen er altså statisk.

 

Det finnes ingen automatisk mekanisme som fjerner lokale profiler når brukerne logger av, men du kan f.eks. sette opp en automatisk jobb som kjører delprof.exe (fra Resource Kit) på maskinene. Mer om dette her:

 

http://www.windowsitpro.com/article/tips/the-easy-way-to-delete-unused-profiles.aspx

 

Hvis du bruker Roaming/Mandatory Profiles (og det bør vel de fleste, helst kombinert med Redirected Folders) finnes det en Group Policy-innstilling som heter "Delete cached copies of roaming profiles".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...