Jump to content
Sign in to follow this  
JKJK

Forslag til nytt 775 hovedkort

Recommended Posts

Hei

Jeg har pr. i dag et Asus Rampage Formula hovedkort som jeg mistenker er ustabilt.

 

Jeg har hatt mye minneproblemer med dette oppsettet. Bl.a. har jeg byttet 2stk Corsair dominator 8500 kit og er nå på et Crucial DDR2 BallistiX PC6400 4GB CL4 kit.

 

 

Her om dagen begynte pc-en å fyre blåskjermer igjen (etter å ha vært dønn stabil siden før jul). Det skjedde i sammenheng med installasjon av boxee, men jeg har fjernet boxee og rullet tilbake til en system restore jeg tok før installasjon, så jeg tror egentlig det var mer tilfeldig. Bortsett fra det har det ikke vært noen endringer på installasjonen unntatt en skjermkortdriver for noen uker tilbake. Har også rullet tilbake den nå for å se om det utgjør noe.

 

Problemet er at blåskjermene, eventlogg og "check for solutions...blablalba win7style" ikke sier meg noe fornuftig. Jeg kjørte nettopp en runde med memtest86+ 4.0 og den kjørte 4 pass over natta uten feil.

 

Jeg bygde tidligere en ganske lik pc med samme oppsett, og på det kortet (samme kort) er det også noe merkelig rundt minnet. Den vil ikke kjøre stabilt med alle 4 brikker i, uansett type brikker. Så jeg begynner å lure på om det er en del svakheter ved dette kortet.

 

 

Derfor vurderer jeg å kjøpe et nytt socket 775 kort. Jeg gidder ikke å oppgradere til i3/i5/i7 enda, da det ikke er lenge siden jeg oppgraderte til q9650 cpu.

 

Jeg begynner å få en bismak av asus-kort, og har litt lyst til å prøve noe annet. Ja, de er brukervennlige og proppfulle av teknologi, men hva hjelper det hvis de ikke er stabile over tid?

 

Har sett litt på Gigabyte sine kort. Hvordan er erfaringen med disse? Jeg er ganske usikker på hvilket chipset jeg bør gå for. x38 som Rampage formula har støtter bare 8GB ram, noe jeg synes er litt lite. Ellers driver jeg lite/ikke noe med overklokking. Jeg vil gjerne ha et kort med mange (minimum 6) satakontakter og god IO på disks-siden da jeg kjører SSD + 4 ekstra disker. Intel chipset er et must med tanke på SSD og TRIM.

 

Finnes det noen form for workstation kort for socket 775?

Må ha minimum 1stk PCI slot pga. onkyo lydkortet mitt.

 

Takk for tips!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...