Gå til innhold

Hvor krevende er fysikk 2?


makila

Anbefalte innlegg

Heisan!

 

Jeg går nå VG2 og det har seg slik at jeg MÅ ha fysikk 2 i VG3.

Er utvekslingsstudent i USA dette året og kommer hjem til Norge for å gå 3. klasse. Jeg har nå tilsvarende S1 matte og fysikk 1. Det er vel sånn at i 3. klasse må man fortsette med 2 av programfagene fra 2. klasse... Og siden jeg kun har 2 realfag må det bli de. Riktig?

 

Jeg er litt småbekymra for hvordan det skal gå. Jeg ser for meg at fysikk 2 blir veldig hardt å komme seg gjennom med en grei karakter som ikke ødelegger snittet.

 

I utgangspunktet hadde jeg tenkt til å ta en ingeniør utdannelse, derfor valgte jeg fysikk og R1 matte. R1 matten synes ble litt i overkant hardt her i USA, så jeg byttet til noe tilsvarende S1. Har i senere tid endret totalt på mine tanker om fremtiden, og trenger i grunn ingen realfag i det hele tatt. Så det gjelder egentlig bare å få studiekompetanse, samt godt karektersnitt... Som da fysikken sikkert kan ødelegge for.

 

Kan jeg evt. ta et par eksamner til høsten, fra programområdet "språk, samfunn og økenomi", slik at jeg kan gå videre med det i 3. klasse i stedenfor realfag? Jeg har jo nå engelsk, som kan godkjennes som internasjonal engelsk. Så da trenger jeg vel et fag til for å kunne gå videre med det programfaget.

 

Mulig dette ble litt rotete, håper dere skjønner hva jeg spør om.

 

Marius :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det eneste jeg kan bidra med er det innledende spørsmålet ditt...hvor krevende er fysikk 2 :hmm:

 

Jeg hadde dette på vgs. og jeg vil svare at det kommer helt an på hvordan du er skrudd sammen.

du skriver at du tidligere så for deg en ingeniørutdannelse, og da må jeg gå utifra at du hvertfall fikser realfag litt bedre enn snittet. :cool:

 

Mitt største problem var at jeg ikke hadde noen motivasjon, og synes faget var relativt kjedelig og lite givende, og endte til slutt opp med 4 i standpunkt. :innocent:

med bakgrunnen du referer til tror jeg du har alle muligheter til å gjøre d bra i faget. det eneste jeg ser som kan knekke deg er motivasjon og for liten arbeidsmengde hvis du finner ut at det er pyton sånn som jeg... :thumbdown:

 

GL uansett :new_woot:

Lenke til kommentar

Om du starta med R1 matte, men seinare bytta til S1 så vil nok fysikken kunne være litt hard. Den er nok ikkje uoverkommelig, men vil nok være litt meir arbeid med en du er vandt til.

 

Eg vil uansett anbefale at du prater med studieveileder om dette. Sidan du ikkje lengre vil gå ingeniørutdanning så har det ikkje så mykje hensikt å ta fysikk 2, du vil eigentleg berre ende opp med eit lavare snitt.

Eg husker ikkje kva minimumskrava til generell studiekompetanse er på ståande fot, men om du snakker med studieveilederen på skulen din så finner dere nok ei løysning.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Ja det ligger vel mest i viljen. Og siden jeg vet at jeg ikke kommer til å få bruk for det så blir det vel ekstra kjipt.

 

Grunnen til at jeg valgte å bytte over til tilsvarende S1 matte var fordi "mattespråket" på engelsk var en ganske stor overgang for meg... Ting ble gjort annerledes, og følte at jeg kom til å slite med matten gjennom hele året mitt her i USA. Og det er jo absolutt ikke derfor jeg er her.

Hadde jeg vært i Norge hadde jeg nok fortsatt hatt R1 og sikkert klart meg greit... Matte har egentlig aldri vært noe problem.

 

Jeg har mailet litt fram og tilbake med rådgiver på skolen i Norge, og det virker ikke som jeg kan slippe å ha fysikk i 3. klasse. Men lurer fortsatt på om jeg muligens kunne tatt opp et fag som privatist, slik at jeg kunne velge "språk, samfunn og økenomi", i steden for realfag. Det hadde hun ikke noe klart svar på.

 

Tinmar: Jeg har Algebra 2 og Physics. Jeg har også på følelsen at fysikken er en smule lett her... Jeg har en A, og det tror jeg ikke er helt realistisk. Sånn ut ifra hva jeg egentlig kan om fysikk, ligger jeg sikkert mer på en C. Så lenge jeg gjør lekser kan jeg egentlig stryke på alle prøvene og samtidig få en B i faget :dontgetit:

Endret av Mariuslk
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg vet. Fagene her er så utrolig lette så lenge du ikke har AP fag. Alle jeg har snakket med synes nesten at det er galskap å ha både fysikk og kjemi, men jeg har ingen problemer med det. Får jeg A på prøvene slipper jeg til og med å gjøre lekser.

 

Hvor i California er du utvekslingsstudent forresten?

Lenke til kommentar

Jepp, så vanskelighetsgraden kan nok ikke sammenlignes med i Norge.

 

Jeg bor i en liten by, Newman. Ligger ca. 1.5 time sør for San Francisco. Planen var å blogge, men ble desverre lei allerede før jeg dro hit. Hehe :cool:

Endret av Mariuslk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...