Jump to content
Sign in to follow this  
martinmaw

Problem med Yamaha 20 hk Autolube

Recommended Posts

Heisann. Kjøpte meg en Yamaha 20 hk Autolube for rundt et år siden. I starten gikk motoren veldig bra, men plutselig en dag når jeg skulle ut å kjøre så begynte hele motoren å riste, og jeg fikk ikke kjørt fortere enn tomgang. Men en gang jeg gir litt gass så rister motoren som bare juling, men båten går ikke noe fortere. Er dette et vanlig problem, eller bør jeg sende motoren til Yamaha Senteret? Må vel si at når jeg kom til båten en dag så var benken bak i båten åpnet og bensintanken åpnet. Kan noen ha helt sukker oppe i motoren? Har hørt at det ødelegger motoren.

Takk for svar på forhånd :-)

Share this post


Link to post

Er du sikker på at det er nok olje på den? Hvis den måler for lavt oljenivå får du ikke kjøre fortere enn rett over tomgang.

Edited by LightSabre

Share this post


Link to post

Ja! Som igjen kan føre til mye mer problemer.

Fyll på olje først.

 

Propellen kan vell også være en årsak (rett meg hvis jeg tar feil). Forklarer ikke så mye risting, men hvis du får høyere turtall og ikke høyere fart, kan dette være en ting å sjekke, ETTER du har fylt på olje :)

Share this post


Link to post

Har du sjekket om du har vann i bensintanken..? Bruk en lommelykt og kikk i tanken-vann legger seg som en "boble" på bunnen av tanken. Skal ikke mange dråpene til i en forgasser før det skaper problemer.

Du finner en skrue nederst på forgasseren(e) som er for å drenere ut ev. vann og rusk..

Litt kondensfjerner skader heller ikke etter at du har fått vann ut av tanken.

Share this post


Link to post

Dette høres ut som noe vi har opplevd på noen eldre yamahamotorer vi har - da var det brytepinne eller andre ting nedirundt propellen som hadde gått. Da går motoren kun framover i sakteste fart, og motor rister osv som om man gir gass i fri.

Share this post


Link to post

Hvis brytepinne eller gummi-vulking på propellen er gåen, skal ikke det føre til annet en at det virker som en gåen clutch på en bil, men kan jo gi en risting når du kjører hvis propellen er skadet i tillegg. Virker motoren normal i fri hvis du ruser den opp ?

 

Siden du tror kansje noen har sabotert båten din (Sukker i tanken tror jeg bare er en myte) , så kan du jo sjekke om de har byttet om pluggledningene dine - det vil gi risting og hakking, hvis du i det hele tatt får startet.

 

Ellers kan du jo få en til å spraye startgass inn i forgasseren mens du kjører.. går den normalt da,så er det bensintilførselen/forgasser som er problemet

Share this post


Link to post

Heisann. Kjøpte meg en Yamaha 20 hk Autolube for rundt et år siden. I starten gikk motoren veldig bra, men plutselig en dag når jeg skulle ut å kjøre så begynte hele motoren å riste, og jeg fikk ikke kjørt fortere enn tomgang. Men en gang jeg gir litt gass så rister motoren som bare juling, men båten går ikke noe fortere. Er dette et vanlig problem, eller bør jeg sende motoren til Yamaha Senteret? Må vel si at når jeg kom til båten en dag så var benken bak i båten åpnet og bensintanken åpnet. Kan noen ha helt sukker oppe i motoren? Har hørt at det ødelegger motoren.

Takk for svar på forhånd :-)

 

 

Heisann! Har akkurat kjøpt meg samme motor og, den gikk som bare det i starten, og har faktisk fått akkurat samme problemet som du beskriver. Den går svært ujevnt , ved gass pådrag. Men den stopper aldrig, og starter alltid på første eller andre drag.

 

Skjønner ikke det her. Har du fått svar på dette enda??

Share this post


Link to post

Koble ut den eksterne oljetanken, og prøv å bland olje i bensinen. Sjekk også over pluggene.

Hvis dette fungerer, er det mest sannsynlig oljepumpen o.l. som er gåen.

Share this post


Link to post

Koble ut den eksterne oljetanken, og prøv å bland olje i bensinen. Sjekk også over pluggene.

Hvis dette fungerer, er det mest sannsynlig oljepumpen o.l. som er gåen.

 

 

Takk, for tipset. Skal prøve det! :) Vet du hvor mange prosent olje man skal blande på en to takts motor ? Er det 1%?

 

Var rart . Sist gang, da jeg merket problemet første gang. Stoppet jeg motoren , og startet den med en gang, og da gikk den for fullt igjen. Så begynte den plutselig å gå dårlig. Veldig av og på, liksom , går ikke gradvis ned i effekt. Var veldig stygge plugger, på den, så skal kjøpe nye i morgen, og tappe i ny gir olje i morgen.:)

 

Du hører fra meg.

Share this post


Link to post

Koble ut den eksterne oljetanken, og prøv å bland olje i bensinen. Sjekk også over pluggene.

Hvis dette fungerer, er det mest sannsynlig oljepumpen o.l. som er gåen.

 

 

Takk, for tipset. Skal prøve det! :) Vet du hvor mange prosent olje man skal blande på en to takts motor ? Er det 1%?

 

Var rart . Sist gang, da jeg merket problemet første gang. Stoppet jeg motoren , og startet den med en gang, og da gikk den for fullt igjen. Så begynte den plutselig å gå dårlig. Veldig av og på, liksom , går ikke gradvis ned i effekt. Var veldig stygge plugger, på den, så skal kjøpe nye i morgen, og tappe i ny gir olje i morgen.:)

 

Du hører fra meg.

 

 

Da var båten i topp fart igjen! Byttet plugger og girolje. Pluggene var savrte, så var nok de som var problemet. Kjørt i flere timer idag :) Går som bare det nå :)

Share this post


Link to post

Heldige deg!

Jeg må skifte oljepumpen, som koster i overkant av 3.000. I tillegg ligger delen i Belgia, så jeg er selvfølgelig uten båt de første ukene av ferien........

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...