Jump to content
Sign in to follow this  
Romis

Ufiksbar feil, vet ikke hvordan jeg skal forklare det.

Recommended Posts

Hei. Jeg har et utrolig stort problem, og jeg vet ikke hva som kan være feilen, eller hvordan jeg fikser det.

 

Jeg har brukt pc'en min til spill og film redigering de siste 5 årene, jeg har oppgradert deler flere ganger, skiftet ram brikker, kjøpt ny prosessor osv. De to siste årene har pc'en funket utrolig, men de tre siste ukene har pc'en vært utrolig treig, og når jeg sier utrolig treig mener jeg UTROLIG treig.

 

Problemet:

 

Vel, problemet kommer når jeg er f.eks inne på en nettside, så stopper nettleseren plutselig opp i ca 10 sekunder, og det kommer opp firefox (svarer ikke), dette gjelder altså alle programmene som er på pc'en, som krever over 1000 kb minne. Det skjer uansett hva jeg gjør, så lenge det er et program som krever litt minne. Jeg er inne på f.eks deviantart, og ser gjennom bilder, så stopper nettleseren, og programmene mine på pc'en får (svarer ikke) meldingen. Det gjelder også alt annet som blir gjort på pc'en. La oss si jeg er inne på Call of Duty Modern Warfare 2, mens jeg er inne på Skype. Jeg snakker med vennene mine på skype, og plutselig begynner Modern Warfare 2 å stoppe i noen sekunder, gjerne 5-20 sekunder. Så hører jeg ingen av folka på skype, og jeg må alt-tabbe for å se at jeg har blitt hivd ut av samtalen, dvs at jeg blir lagt på, fordi pc'en sluttet å responde, så jeg må trykke bli med i samtalen for å kunne snakke med de igjen, men problemet oppstår fortsatt etter hvert, og pc'en er utrolig treig. Det skjer uansett hva jeg gjør på pc'en, og Skype oppfører seg ikke noe bra.

 

Jeg har prøvd å reformatere 2 ganger den siste uken, uten hell. Jeg har lite tro på at det er driverrelaterte problemer, fordi før jeg reformaterte første gangen denne uken hadde jeg oppdaterte drivere, og problemet var der fortsatt, det var derfor jeg bestemte meg for å reformatere, den gangen til Windows Vista Home Premium x64, men etter drivere og programmer var installert, var problemet fortsatt der. Etter tips av en venn, bestemte jeg meg for å reformatere pc'en til XP, fordi XP krever mye mindre, tenkte jeg problemet ville gå bort. Men det funket heller ikke.

Jeg prøvde derfor å støvtørke pc'en ved hjelp av komprimert luft på boks, og sjekket at alle kablene var satt inn der de skulle, og satt ordenlig fast. Mens jeg først var inne i pc'en bestemte jeg meg for å bytte kjølepasta. Når jeg startet pc'en igjen funket det bra i starten, men problemet åpenbarte seg kort tid etter jeg hadde startet pc'en. Frustrert prøvde jeg forskjellige programmer; Defraggler, Malwarebytes, Ad-Aware, Avira Antivir scan, Ccleaner, defragmentering og god gammeldags formatering, ( noe som jeg hadde gjort på alle harddiskene mine første gang jeg reformatere ) men igenting gav noen utslag. Jeg prøvd også å kjøre Driver Detective, innstallerte noen drivere, og problemet er her fortsatt.

 

Jeg aner ikke hva som kan være feil, og leter etter hjelp fra dere, vær så snill å hjelp meg, det er utrolig viktig for meg. Som nevnt så har ikke reformatering funket, så da er det vel hardware relatert? Men akkurat nå har jeg lite med penger, og kan ikke kjøpe en ny vifte eller ram brikker bare for gøy, for å se om det funker. Hvis du har noen ide om hva som kan være feil, så vær så snill å vær sikker på at du tar riktig, fordi jeg har ikke råd til å kaste bort penger akkurat nå.

 

Takk på forhånd for alle de snille menneskene som kan ta seg tid til å hjelpe meg. Jeg er utrolig frustrert etter å ha prøvd alt, og skjønner ikke hva det kan være.

 

Kan vel nevne specs:

 

ATi Radeon 4850 skjermkort

Asus P5Q Pro Hovedkort

Noen tullete ram brikker jeg ikke aner hva heter

550w strømforsyning, enda en tullete del jeg ikke vet hva heter, eller hvem som lagde den

Intel Q9650 3.0 ghz prosessor

Vanlig stock vifte til prosessoren

Har også et D-Link trådløst nettverkskort i PCI slotten.

Edited by Romis

Share this post


Link to post

Har prøvd å innstallere Windows på to forskjellige harddisker ( de jeg har ), og problemet er fortsatt der. Ram brikkene er der de har vært hele tiden, hvorfor skulle det oppstå problemer?

Share this post


Link to post

Minnebrikker kan streike. Samme med strømforsyning. Prøv som sagt over her å bruk kun 1 minnebrikke (om du har flere). Enkelt å finne ut i tilfelle om det har noe med feilen å gjøre hvertfall, og koster ingenting. :)

Share this post


Link to post

Tror dere at det kan være en stor sjangse for at en minnebrikke kan ødelegge så mye for pc'en? Jeg har 3 minnebrikker, jeg håper bare ikke det er den på 2gb.

Share this post


Link to post
Tror dere at det kan være en stor sjangse for at en minnebrikke kan ødelegge så mye for pc'en? Jeg har 3 minnebrikker, jeg håper bare ikke det er den på 2gb.

 

Normal vil en defekt minnebrikke ødelegge så mye at det ikke engang er mulig å starte eller installere operativsystem, så ja.

 

For en datamaskin er en defekt minnebrikke det samme som demens. Som demente mennesker plutselig kan glemme veien hjem, vil en datamaskin med defekt minnebrikke kunne glemme hva den holder på med og begynne å regne helt tilfeldige verdier. Den kan f.eks finne på å kjøre den lagrede teksten i et word-dokument som programkode, med de følger de måtte ha.

Edited by Thorsen

Share this post


Link to post

Er det noen programmer jeg kan teste minnebrikkene med? Jeg har ikke så veldig lyst til å plugge ut pc'en og ta den ut og inn 3 ganger.

Share this post


Link to post

Memtest86 er et bra program til å teste minnet med.

 

Du laster ned en iso fil som du brenner ut på en tom cd. Så setter du denne i og restarter pcen. Testprogrammet vil da boote fra cd ved oppstart. Dersom det ikke finner feil med en gang er det normalt å la det kjøre noen timer.

 

http://www.memtest.org/#downiso

Share this post


Link to post

Ja det er nok det, og alle tre RAM brikkene var affected. Hvilke RAM brikker skal jeg kjøpe til et Asus P5Q Pro hovedkort? ( Til 100-800 kroner )

Share this post


Link to post

Det tyder på at det er brikkene ja. Du kan dog hvis du har tilgjengelig brikker du vet er ok teste med disse også. Det er alltid en fare for at problemet ligger i selve hovedkortet og dets koblinger opp mot minnet, men dette er sjelden.

Share this post


Link to post

Sjekk i Bios at du har satt opp minnet til å kjøre på riktig Volt. Volten de trenger står evt. på brikkene, elelr på produsentens hjemmeside.

Share this post


Link to post

Vel, de har funket helt fint til nå nylig, og jeg har ikke gjort noe som helst som å endre voltage til forskjellige deler.

 

 

Funker PC6400 bra til Asus P5Q Pro ?

Edited by Romis

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...