Gå til innhold

AMD phenom II X2 åpnet til X4 : )


torfinns

Anbefalte innlegg

Fikk tilfeldigvis med meg at phenom II X2 kan åpnes til X4 bare man har bios som kan dette. Prøvde meg på to systemer jeg akkurat var med på å sette sammen og gjett om det funket : )

 

Med gigabyte GA-790XTA-UD4 og AMD Phenom II X2 550 på 3,1GHz gikk begge systemene inn med fire kjerner. Snakker om bang for the bucks!! under 700 kr : ) Jeg ble rett og slett overrasket hvor enkelt det var å utføre og hvor raskt gjort det var. Win7 ga CPU-score på 7,4 fra 6,5 i opplevelsesindeksen på det ene systemet om jeg ikke husker feil.

 

Er det bare jeg som ikke har lest nok på nett som ikke har fått dette med meg eller er det akkurat blitt kjent?

 

Har andre gjort samme stunt og fått gode resultater her hjemme?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er det bare jeg som ikke har lest nok på nett som ikke har fått dette med meg eller er det akkurat blitt kjent?

 

Har andre gjort samme stunt og fått gode resultater her hjemme?

Har nok vært kjent ei stund ja. :p Fra AMD Phenom™ II Deneb/Shanghai Tråden.

Mye "bang for bucks" hvis man får en chip som lar seg åpne. Er ikke alle som klarer dette.

 

Så hvilke chipper vil dette funke på?

Lenke til kommentar

Det skal i utgangspunktet virke på alle Phenom II X2 eller X3 og noen Athlon II prosessorer. Det som avgjør om det virker er om de kjernene som er deaktivert er deaktivert pga defekter eller ikke. Er du heldig så har du en fullt fungerende X4 som er satt til X2 før den ble solgt. Og vips så får du det du nettopp har gjort, en fryktelig billig X4.

Lenke til kommentar

Helt i starten så var veldig mange av X2 og X3 chipene med defekte kjerner. Disse ble bl.a laget for å slippe å kaste ellers fullt fungerende prosessorer men som ikke kunne brukes som X4. Etterhvert så ble det jo laget et behov for X2 og X3 prosessorer og etterhvert som man fikk mindre feil med chipene i produksjonen så måtte man ta fullt fungerende X4 og deaktivere kjerner.

Lenke til kommentar

Etter å oppdatert meg på dette med opplåsing av kjerner ser jeg at overklokking kan bli litt vanskeligere. Likevel, for den jevne bruker som vanligvis ikke overklokker vil det jo ikke være noen problemstilling. Derimot har jo hele systemet godt av fire kontra to kjerner : ) For de to systemene jeg har omtalt her vil ikke klokking være aktuelt og da er jo saken grei.

 

Har noen andre her på berget låst opp sine brikker og har overklokking gått bra?

Lenke til kommentar
Det har vist seg at man må sette opp volten på prosessoren et lite hakk når man går fra 2-4 kjerner for å være sikret et stabilt system men det er ingen garanti da chipen kan ha defekte kjerner i utgangspunktet.

 

 

Det er ingen regel som sier spenningsøkning for opplåste kjerner.

 

Min første X2 550 klarte stabilt 3.6GHz på stock volt og [email protected] som quad. Den går nå på [email protected]. Min andre X2 550 nektet plent å unlocke noen kjerner dessverre.

Lenke til kommentar

Min X2 phenom har problemer med å starte kald. Om jeg først starter PCen opp på x2, går inn i bios og endrer til x4 booter den som x4.

Om jeg så slår den av over natten får jeg aldri beep fra bios uten å resette bios først. Eller jeg får start på den igjen ved å slå den av og på (3 sekund på power) i noen minutt, men det er så tungvint at jeg ikke har unlocket noen kjerner til vanlig.

 

Det hender jeg låser opp om jeg vil se film på PS3 mens samboer skal bruke word/høre musikk på PCen. Da kan jeg se 1080p uten at hun forstyrrer avspillingen..

Lenke til kommentar

For Gigabyte går du inn i bios på vanlig måte, trykker ctrl+F1, går så inn og aktiverer ACC (den er disabled, sett til auto). lagre, og vips, du har 4 kjerner. (NB, ingen garanti at CPU har 4 fungerende kjerner, men det er jo artig å forsøke..)

 

Aner ikke hvordan det er i ASUS sin bios.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...