Gå til innhold

[Løst]AMD PHENOM II X4 955 yter dårlig


Anbefalte innlegg

Kjøpte for litt siden ny pc. Ikke noe særlig high end greier men følgende deler:

AMD PHENOM II X4 955 BLACK EDITION 3.2 GHZ

ASUS Mainboard S-AM3 AMD780GX

SAPPHIRE RADEON HD4870 512MB

2 Gb ram og Windows XP SP3

 

Jeg var nesten uten pc i en uke (bortsett fra en gammel bærbar). Men når jeg satt i sammen pcen synes jeg ikke at den var så rask som jeg hadde foventet. For meg virker det som den gamle pcen min var kjappere enn denne. En kamerat av meg har samme hovedkortet 3 kjerners AMD og 9600, han har rikitignok 4gb ram og win 7. Men pcen hans er raskere på alt(mye av dette er rammen skjønner ejg og) Men når ejg loader Modern Warfare 2 er jeg alltid sist inn på serveren. Og spillet låser seg når det loader. Har jeg steam oppe mens den loader får jeg ikke gjort noe. Andre spill funker fett (red faction, gta iv, re5)

En annen ting, med engang jeg kommer inn på serveren lagger spillet noe sykt (nårjeg velger våpen) så går det over igjen. Men noen ganger må jeg snu meg 360 grader før jeg kan begynne å spille siden det lagger.

 

Men er det noe galt med delene jeg har kjøpt? eller trenger jeg bare mer ram?

 

Hvis dere trenger mer info for å svare bare spørr, kommer ikke på noe mer nå

 

EDIT: leifer

Endret av NotoriousBiB
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2gb ram burde være greit i Win xp, men det kommer litt ann på, du kan jo sjekke i oppgavebehandlingen om hvor mye som brukes.

 

Hvor gammel er hardisken? I et moderne system er denne den største flaskehalsen. Når du loader et spill er det som regel den som er begrensningen f.eks.

Lagging i selve spillet kan ha med skjermkort å gjøre.

 

En ny hardisk koster ikke mye (under 400kr for samsung f3 500gb.. bare 200kr mer for dobbelt med plass).

Hvis du virkelig vil føle at systemet ditt flyr av gårde, kjøp en SSD og bruk den til systemdisk. Det vil du merke godt allerede på installeringen av windows. Denne anbefales det dog å ha windows 7 med.

Endret av Crazymech
Lenke til kommentar

Kjøpte HDDen i slutten av 9. klasse, går nå VG2. Men skjønner ikke hvorfor det bare lagger mens jeg velger våpen med engang jeg kommer inn på serveren. Og i følge systemkrav skal kortet mitt fint kjøre mw2 da... DOH! glemte å nevne dette...er ikke noe forskjell på om grafikken er lav eller ikke. Prøvde alt på low samme problemet.

Lenke til kommentar

Hva om du sjekker system prosesser under task manager. Sorter på CPU bruk. Har du en eller annen prosess som driver å sluker CPU?

 

Hva med å sortere på minnebruk? Er det noe som bruker mye minne? Hvor mye er i bruk etter en reboot?

Kanskje viktigere, hvor mye minne har du ledig "in game"? Bruk alt tab og sjekk. Bruker du alt minne, så vil XP swappe til disk og det blir drit når du er midt i spillet. ;)

 

WinXP bruker ikke mye RAM, så med 2GB burde du ha gode 1,5 ledig etter en boot.

 

Sjekk Event log. No feilmeldinger der?

Dersom disken din f.eks har bad blocks, så vil det komme opp i event log. Dette vil også påvirke ytelsen og gi en "lagg" følelse.

Men det ville seff gå utover mer enn bare MW2.

Lenke til kommentar

Rett etter boot bruker den 500 mb. Men så starta jeg mw2 da brukte den 2,32 gb. Så det betyr at jeg har for lite ram right?

UPDATE! Satt alt på laveste insntillinger da loada den drit fort og null lagg what so ever. Men når jeg skal stille tilbake igjen, hva bruker mye ram. Hva kan jeg skru ned på slik at det funker, men ikke ser helt for jævlig ut.

 

Synes fortsatt pcen min virker treg når jeg åpner programmer og sånn. Hva kan dette skyldes?

Endret av NotoriousBiB
Lenke til kommentar

Det er nok for lite minne da ja.

 

Hva du kan justere er jo oppløsning og grafikk detaljer. Du får teste deg frem og finne en mellomting som lar deg bruke spillet uten å makse ut minnet.

 

Treg oppstart av programmer er først og fremst HDD, men dersom du i tillegg er lav på ledig minne, blir det mye swapping underveis der også...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...