Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Kan ikke kjøre RAM i dual channel


Anbefalte innlegg

Jeg oppgraderte nylig PCen min med diverse nye saker. Blant dette var nytt kabinett, 4 GB nytt minne (OCZ Gold XTC 4096 MB DDR2 PC6400 - https://prisguiden.no/produkt/71116/detaljer) og Windows 7 Home Premium.

Etter å ha bakset med demontering og montering av komponenter i det nye kabinettet kjørte ting fint med den gamle installasjonen min av Win XP. Jeg fikk en tilsynelatende forbigående RAM R/W error på boot iblant, men ellers funka det greit. Siden det var 32-bits XP ble det som ventet tilgjengelig 3 GB RAM, men etter nok en R/W error sto det 2,5 GB, fremdeles med "physical address extension".

 

De store problemene oppsto under backup av innstillinger ved hjelp av Windows Easy Transfer. Jeg lot denne stå på over natta, noe jeg i retrospekt kanskje ikke burde gjort (om å kjøre verktøyet i det hele tatt var en god idé er også et godt spørsmål), og da jeg våknet hadde den forsøkt å overføre 700+ GB med shared files til den eksterne disken min. Det tilsvarer nesten alt innholdet på alle de fire diskene mine. Den hadde visst ikke kommet langt før noe gikk galt, for den sto på noe rundt 5 % med et balloon tooltip som klagde over en korrupt fil. Jeg avsluttet WET og bestemte meg for at det var på tide å installere Win7 uten ekstra backup. Jeg hadde alt på ext. disk fra før uansett.

 

Da jeg prøvde å starte installasjonen fikk jeg en BSOD med PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Denne kom igjen og igjen, også når jeg prøvde å boote inn i XP igjen. Det viste seg til slutt at begge de nye minnemodulene var defekte. I Memtest86+ fikk den ene 100,000 feil på under 2 min. og den andre 19 feil på 15 min. De gamle 1 GB-brikkene mine er feilfrie, men jeg kan ikke bruke dem dual channel-oppsett. Hvis jeg gjør det får jeg ikke bilde på skjermen av en eller annen grunn. Med 1 GB i maskina prøvde jeg å installere Win 7 32-bit, som funket helt flott, men jeg er redd for at noe galt har skjedd med hovedkortet siden det ikke går an å kjøre dual channel.

Jeg har prøvd å plassere dem både i posisjon | - | - og - | - |, men ingen funker. Jeg prøvde nettopp å sette dem - | | -, og det funket fint. BIOS registrerer 2 GB RAM, og jeg har nå begynt å installere 64-bit Win7. Nesten ferdig, og ingen problemer.

 

Jeg kan bare tenke meg én eneste grunn til at dual channel ikke funker, men jeg er ikke sikker på om det kan ha slike konsekvenser. Jeg glemte på et tidspunkt å trekke ut strømmen før jeg fjernet en av de minnemodulene da de hadde begynt å fuske, men jeg kan ikke huske om det var problemer med dual channel allerede da. Kan hende at det var det.

Minnet skal jeg sende inn til OCZ, som jo har livstidsgaranti. Hovedkortet er det litt verre med dersom det faktisk er noe galt med det.

 

 

tl;dr: Jeg kan ikke kjøre minne i dual channel-oppsett, ellers får jeg ikke bilde på skjermen.

Endret av Kantana
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, faktisk startet jeg med for lav spenning, men jeg ser ikke logikken i at det skal ta livet av dem? Leste at de skal ha 2V, men standard på hovedkortet er 1.9V. Skrudde den opp da jeg oppdaget det, og det var ganske fort. Alt har faktisk skjedd innen de siste 30 timene.

 

EDIT: Nå startet akkurat Win7 for første gang. Nedlasting av oppdateringer startet, og plutselig flimret skjermen av, på og av igjen. Den blir stående av, som om den ikke for noe signal.

En smule skremt nå.

 

EDIT 2: Hard reboot. Et par oppdateringer ble installerte, ingen problemer nå. Aner ikke hva som skjedde.

Endret av Kantana
Lenke til kommentar

Fått veldig mye feil med maskinen og minne etter jeg installerte W7 (både 64 og 32)

 

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA - skjer omtrent to ganger om dagen og gjerne i raptusser med en hel haug med andre feil også der maskinen restarter seg selv til det uendlige noen ganger, før jeg må dra ut strømmen og starter på nytt. Er vandt med å la maskinen bare stå på over natten eller om jeg er ute en tur, men etter W7 har jeg begynnt å skri av maskinen etter bruk ellers våkner jeg av all den pipingen av maskinen som restarter og restarter.

 

Edit: Skjermen skjedde med meg også, men da var det HK på skjermen som hadde tatt kvelden faktisk

Endret av Cri
Lenke til kommentar

Ai, høres ikke bra ut.

Har lest flere steder at PAGE_FAULT[...]-feilmeldingen som oftest har med RAM å gjøre? Virker logisk når man tenker over at de feilmeldingene er helt borte etter at jeg sluttet å prøve det defekte minnet.

Endret av Kantana
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte helt nytt minne før jeg installerte W7, men kan jo være feil på det ja :( Får prøve å ta ut alle å teste ett og ett of andre portene på HK. Fikk som regel feilen etter at maskinen hadde stått en stund.. og så slo den seg helt vrang og kom ikke gjennom oppstarten engang før jeg drar ut strømmen og starter på nytt, dog ikke disse problemene i Vista 64

 

Oppdaterte du chipset drivere og alt mulig etter W7 installering btw?

Endret av Cri
Lenke til kommentar

Så vi sitter egentlig med samme problem; Nytt minne og Win7. Alt virker fint for meg nå med de gamle brikkene, så det var absolutt noe galt med de nye.

Har ikke oppdatert chipset (antar det er hovedkortet med BIOS det er snakk om da, ja?) på en stund. Prøvde for et år siden eller noe, men det gikk heller dårlig. Skjedde ingenting. Drivere til alt annet oppdateres jevnlig. Holder på med å installere dem atm.

Endret av Kantana
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...