Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

"Guttevenner" og "jentevenner"


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Jeg fundert litt på en ting. Og vil høre deres oppfatning og forklaring på dette "fenomenet".

Jeg har hatt ett inntrykk av at jenter ofte bare har en eller to skikkelige gode venner, som de henger ut med "hele" tiden. Gutter omgås med flere og har på en måte ingen upekte "bestevenner" slik jentene har. Jenetene er ofte avhengige av sine få skikkelige venner. Kan jo til eksempel ta fritidsaktiviteter som idrett osv. Jeg driver mye med det selv, så jeg har ett visst untrykk. Jenetene er avhengige av at den vennina si kommer på trening eller så kommer ikke ho. Den har sikkert mange opplevd eller hørt før.

 

Er det noen som har en forklaring på hvorfor det kan vere slik at jentene har noen få, men virkelig gode venner i motsetning til gutta som ofte omgås med mer varierte og flere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en litt eldre søster så har fått med meg alt det der. Greia med jenter er at jo flere jenter som er sammen jo større interne konflikter kan og vill oppstå. Jenter ler ikke av en konflikt eller en bagatell, dette er ting som forankrer seg hos dem over tid - mange jenter sammen samtidig funker rett og slett ikke - de fungerer iaf dårligere sammen enn gutter. Ergo blir de mer knyttet til enkelte enn gutter ofte blir, så det blir rett og slett en veining for og imot hva som er best; noen veldig gode eller flere "bekjente".

Lenke til kommentar

Hadde en periode på barne og begynnelsen av ungdomskolen hvor jeg var sånn, men så flyttet vi til ny by og ny skole og da hang jeg litt med alle.

 

Tror det kan ha noe med usikkerhet hos jenter og gjøre, at de har en person de føler seg trygg på med på evt aktiviteter. Ble sittende å mimre til barneskolen nå, og da var de "populære" i klassen sammen med en miks av gutter og jenter, mens de andre holdt seg til de faste jentene sine.

Lenke til kommentar

Hmm tror det kanskje bare gjelder når man går på ungdomsskolen.

Jeg hadde mine 3 beste venninner i verden gjennom oppveksten. På vgs startet vi på forskjellige skoler, og fikk flere venner inn i gjengen. Forøvrig bare gutter. Med noen nye tilskudd gjengen nå, så består vi faktisk langt ut i 20-årene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...