Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Korrekt utførelse av lufting over tak. Kloakk.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har et problem med kondens i luftehatten på huset her. Luftehatten er avlang i bredde, med en rørstump fra toppen av hetta og 40-50cm ned. Luftinga fra kloakken er ført opp og rundt denne rørstussen slik at eventuell kondens skal renne ned og inn i lufterøret. Lufterøret er også isolert.

I den samme luftehatten er også luftinga til badet ført opp, (badet er ikke ferdig enda, så det kommer foreløpig ikke varm damp fra dusj osv her, kun vanlig inneluft). Dette er et ferdig isolert flexirør som er da plassert ved siden av lufterøret for kloakken. Her er det dog ingen stuss som går ned i røret fra hatten. Har pakka det med isolason rundt disse røra for at det skal være tett osv.

Problemet nå er at dette kondensere.. det drypper fra isolasjonen jeg har pakka rundt røra i hatten og ned på isolasjonen i taket. Deretter renner det ned på plasten i taket på badet. (derfor jeg oppdaga det).

 

Hvordan i all verden skal jeg bli kvitt dette ugunstige problemet? Kan noen si med sikkerhet hva som er korrekt utførelse av lufting over tak?

 

Jeg lurer rett og slett på om jeg skal skjøte luftinga fra badet og kjøre det ut på sia av huset, og ikke opp i hatten.

Så fjerne isolasjonen jeg har tetta rundt røra i hatten med, og bare ha lufterøret fra kloakken opp der, med isolasjonen rundt selve røret. Må da være sikker på at dette vil holde tett.. Har fått tips om å bruke durgoventil og blåse i hele luftehatten. Ser dog at dette egentlig ikke er godkjent som primærlufting.

 

Hjeeeeeelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvor står det .Jeg har bare den Durgo ventilen
2.1.1.5 Ventilasjon

I enhver bygning skal avløpsnettet ha minst en ventilasjonsledning med fritt atmosfærisk utløp.

Normalreglementet for sanitæranlegg, Tekniske bestemelser

 

Men har hørt om hus der det ikke er lufting i det hele tatt og at det funker helt fint..

Lenke til kommentar

Jeg har sendt mail til byggforsk. Dette er foreløpig svar:

Lufterør fra kloakken skal føres mest mulig loddrett over tak, og avsluttes over eventuell takhette. Det vil si at lufterøret fra kloakken ikke skal avsluttes under takhetten, men føres igjennom toppen av takhetten og avsluttes på oversiden av denne. Det blir normalt ikke fuktproblemer på grunn av kondens. Kondens på lufterører fra kloakken vil nesten alltid skje på innvendig side i røret, og renner da bare tilbake i systemet.

 

Har sendt en respons, så da får vi se.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...