Gå til innhold

Poenggenser på samordnaopptak og 1 friår?


tmg

Anbefalte innlegg

Når poenggrensa på samordnaopptak sier f.eks. 36,3 vil det si snittet på de som kom inn, eller det den siste som kom inn hadde, eller hvordan er dette?

 

Grunnet til akkurat dette tallet er at studiet på det stedet jeg ønsker står med 36,3 og jeg har 36,3333 i snitt (med realfagspoeng) altså mer eller mindre identisk med det som står oppført.

 

Ellers fyller jeg 20 år i år og så vidt jeg har forstått søker jeg i begge kvoter inntil jeg fyller 21? så jeg vil søke i primærvitnemål kvota med 36,333 snittet mitt og i ordinærkvota med 36,333 (+2 alderspoeng) 38,333?

 

Men hva skjer om jeg tar opp fag nå? og forbedrer snittet mitt litt, vil jeg da miste muligheten til å søke på primærvitnemål i det hele tatt eller vil jeg fortsatt søke i begge kvoter fram til jeg er 21år?

 

Hvis det er sånn at jeg mest sannsynlig kommer inn i primærvitnemålkvota med mitt nåværende snitt, så er det jo ingen grunn til å ta opp fag.

 

Forøvrig er ordinær poenggrensa på samme studiet 42,8 så jeg må med andre ord ta opp en del fag for å ha sjans der?

 

Noen som kan hjelpe en lettere forvirra kar? :S

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så av 108 studieplasser var det nummer 108 som hadde 36,3... flott det høres ikke som altfor gode odds :p

Med mitt snitt er det med andre ord stor fare for at jeg blir nr 109 eller lenger bak i rekka, dvs ingen studieplass :<

 

Håper noen andre kan svare på de andre spørsmålene dog :p

Lenke til kommentar

Når det står på samordna opptak at poengsummen er 36,3 så er det siste personet som kom inn på linja sin totale poengsum. Men har du sett på hovedopptaket, eller på varaopptaket? Varaopptaket er den absolutte siste personen som kom inn, etter hovedopptaket.

 

Det er riktig at du søker i begge kvotene, men i førstegangsvitnemål kvoten søker du berre med det du gjekk ut i frå videregående med. Dersom du forbedrer fag vil det resultatet det utgjer, berre telle i ordinærvitnemålskvoten. Du søker likevel fremdeles i begge kvotene, men i førstegangskvoten altså berre med 36,3 poeng.

 

Om du bør forbedre fag, det kan eg ikkje svare på, det er opp til deg å vurdere om du vil ta den sjangsen. Men undersøk vertfall om du såg på hovedopptaket eller varaopptaket!

Lenke til kommentar

Den riktige listen over poenggrenser i 2009 finner du her:

http://www.samordnaopptak.no/dok/poenggren...vara_hoved.html

 

Poenggrensene står oppført i kolonner. ORD-kolonnen er for ordinært vitnemål, som du kan forbedre via privatisteksamener etter å ha gjort ferdig VGS. ORDF er for førstegangsvitnemål (primært vitnemål). VARA ORD/ORDF er for VARA-opptaket, som noenlunde tilsvarer andreopptaket til VGS. Ellers har flere universiteter reserverte plasser på enkelte studier for kjønnskvotering, forsvarskvote, osv., og disse har også egne kolonner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...