Gå til innhold

Sykemeldt uten jobb etter fødselspermisjon


zeeero

Anbefalte innlegg

Kona er ferdig med fødselspermisjon 1. februar. På grunn av problemer med arbeidsgiver (hun ble gravid rett etter å ha startet i ny jobb noe arbeidsgiver ikke likte...), sa hun opp jobben fra og med 1. februar. Tanken var å skaffe seg en annen jobb - hva som helst - for å slippe unna denne arbeidsgiveren.

 

"Problemet" er bare at hun igjen er gravid, og plages nå av kvalme og annet ubehag hver eneste dag. Dette gjør det nærmest umulig å søke eller i det hele tatt få jobb. Hun ville mest sannsynlig kunne bli sykemeldt på grunn av problemer med forrige svangerskap.

 

Men siden vi var så "korttenkte" at vi sa opp jobben hennes, står hun nå uten jobb fra og med 1. februar - uten mulighet til å ta seg ny jobb på grunn av svangerskapsplager. Jeg er per i dag student, men dersom hun ikke får noe utbetalt i svangerskapet, og igjen heller ikke får noe i fødselspenger (annet enn engangsstønaden), blir jeg tvunget til å avbryte studiene for å gå ut i jobb i minst 1 og 1/2 år. Jeg kan ikke forsørge en familie på barnetrygd, bostøtte og studielån.

 

Er det noen mulighet for at hun kan bli sykemeldt, eller få støtte på andre måter når hun står uten jobb fra 1. februar?

 

Setter veldig stor pris på svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei og gratulerer! :)

 

Jeg må først si at jeg ikke er noen ekspert på området, så mitt svar under er basert på hvordan jeg har forstått reglene.. ;)

 

Slik jeg forstår det har din kone fått foreldrepenger nå fram til 1. februar, slik at hun har hatt inntekt det siste året.

Siden hun sa opp selv, vil det være en ventetid fra hun eventuelt kan motta dagpenger (arbeidsledighetstrygd). Denne er på åtte uker.

Det hun bør gjøre er å melde seg arbeidsledig den 1. februar. Da vil de åtte ukene begynne å løpe.

Etter dette vil hun få dagpenger, beregnet ut fra foreldrepengene.

Som dere sikkert kjenner til er det viktig at hun har jobb (eller dagpenger) seks av de siste ti månedene før fødselen for å få foreldrepenger. Hun mister to måneder (ca) pga ventetiden, men det vil da fortsatt være tilstrekkelig. Etter hva jeg husker teller foreldrepenger også i dette regnestykket.

 

Ulempen med dette er selvfølgelig at hun kanskje ikke er abeidsfør pga problemer under graviditeten. Imidlertid skal det vel mye til at noen ansetter en gravid arbeidstaker, det er jo bare å opplyse om dette på eventuelle intervjuer.

 

En annen løsning kan være å høre med arbeidsgiver om hun kan få trekke oppsigelsen, slik at hun kan gå tilbake til sin gamle jobb 1. februar. Dersom det viser seg at hun ikke klarer å jobbe etter at hun har begynt i jobben igjen, kan hun så sykemelde seg. Her er det veldig viktig at dere får undersøkt om hun kan få sykepenger "med en gang", eller om må gjennom en fire ukers opptjeningsperiode. Jeg mener å ha hørt at foreldrepermisjon (med foreldrepenger) teller inn her, men dette klarer jeg ikke å finne noe på nå.

 

Håper dette var forståelig! Om ikke er det bare å spørre så kan jeg prøve å utdype nærmere :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...