Gå til innhold

Fokus problemer 350D


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har en Canon 350D som er noen år gammel. I det siste så har det begynt å dukke opp en del bilder hvor fokus er helt feil. Objektive er et Tamron 28-300. Kan virke som det er noe feil på hardware, siden jeg ikke har hatt det problemet før. Har nå tatt noen bilder med kit-objektivet, og har ikke sett problemet der enda. Jeg var i utgangspunktet ganske sikker på at det var huset det var problemer med, men ble usikker nå som jeg har byttet objektiv. Noen som har synspunkter på hvor feilen kan være, eller ideer for videre feil søking. Bildene har vært tatt innendørs.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, har fått skarpebiler før. Det som er rart er at på f.eks 1 av 5 billder tatt samtidig i samme setting, så er fokus totalt feil, de 4 andre er ok. Skal finne noen eksempler å laste opp litt senere. Ganske sikker på at det ikke er bevegelseuskarphet , det kjenner jeg igjen. Har også opplevd at eksponeringen har blitt helt feil, har har et par bilder som nesten har blitt helt hvite, men det skjer mye skjeldnere enn fokus problemet.

Lenke til kommentar

Bildene ble tatt helautomatisk hvis jeg ikke husker feil. Har heller ikke vært inne i menyene og gjort noe.

 

Har lagt ved 2 eksempel bilder. IMG_1666 er et eksempel på helt feil eksponering. IMG_1735 er et eksempel på at fokus blir feil. Her er det noe i bakgrunnen som har fått fokus. Skjønner at automatikken noen ganger vil feile, og sette fokus på feil sted. Det begynte å bli på så mange bilder, derfor mistanken om at det er feil på et eller annet.post-208196-1263466930_thumb.jpg

post-208196-1263466947_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Det bildet med feilfokus minte meg på at jeg også av og til mistenkte 350'en jeg hadde til å fokusere bak motivet. Husker jeg merka det første gang da jeg tok noen bilder av min bror og hans sønn på flyplassen ved at en person som sto flere meter bak dem var i fokus mens de var helt uklare. Men da jeg etter å ha fått den mistanken tok testbilder så var alt helt fint. Jeg har ikke kameraet mer, ga det til søstra mi. Hun har ikke nevnt noe om at den krangler, men det kan jo være at om den gjør det av og til så tenker hun kanskje brukerfeil siden det er hennes første speilrefleks?

Lenke til kommentar

På bilde 1 har du følgende innstillinger.

 

 

Exposure Time (1 / Shutter Speed) 1/60 second ===> 0.01667 second

Lens F-Number / F-Stop 35/10 ===> ƒ/3.5

ISO Speed Ratings 400

Original Date/Time 2009:12:31 23:36:18

Shutter Speed Value (APEX) 387114/65536

Shutter Speed (Exposure Time) 1/60 second

Aperture Value (APEX) 236894/65536

Aperture ƒ/3.5

Flash Flash fired, auto mode, red-eye reduction mode

Focal Length 28/1 mm ===> 28 mm

 

 

Har en mistanke at du er for nær motivet og motivet er veldig lyst,blitsen vil da overeksponere på bildet,og når du bruker rødøye-funksjonen kan også lysmålingen ta litt feil pga av avstanden.

 

Og på bilde 2 er innstillingene.

 

 

Exposure Time (1 / Shutter Speed) 1/60 second ===> 0.01667 second

Lens F-Number / F-Stop 35/10 ===> ƒ/3.5

ISO Speed Ratings 400

Original Date/Time 2010:01:08 18:27:49

Shutter Speed Value (APEX) 387114/65536

Shutter Speed (Exposure Time) 1/60 second

Aperture Value (APEX) 236894/65536

Aperture ƒ/3.5

Flash Flash fired, auto mode, red-eye reduction mode

Focal Length 28/1 mm ===> 28 mm

 

 

Der er motivet litt mørkere så eksponeringen blir litt bedre,når du bruker kameraet i automodus så kan kamera velge feil fokuspunkt.Du har noen røde firkanter i søkeren,den firkanten som lyser viser hvor fokuset blir.

Det beste for å unngå dette er og kun bruke et fokuspunkt og justere kameraet etter det.

 

Du burde begynne med og resette kameraet til fabrikkinnstillingene og kanskje kjøpe en ekstern blits for å få en mer korrekt eksponering.Ved og bruke en ekstern blits som du kan vinkle så den blinker blitslyset opp mot taket vil gi deg et mer normalt lys og mykere overganger på skyggene.

 

Jeg svarte i en annen post om hvordan du kan ta litt mer kontroll over Canon 450D,oppsettet er veldig likt 350D så du kan sikkert ha nytte av denne linken.

Lenke til kommentar

Det er den interne blitzen som er brukt. Det overeksponerte bilde kan nok godt være mannen bak kameraet som er problemet. Skal prøve å huske på noen av de tipsene jeg fikk her. Når det gjelder der hvor fokus er feil, så er jeg klar over fokuspunktene, og de har tilsynelatende vært riktig passer på motiv. Har tatt masse slike bilder tidligere og aldri hatt problemere med fokusen, nå skjer det litt for ofte til at det kan være tilfeldig. Har også klart å gjenskape problemet med kit objektive. Tror nok det blir en oppgradering til 500D på meg.

Lenke til kommentar

Jeg testa å se på bildene i ZoomBrowser (Canon) for da kan man se fokuspunktet som er valgt om man ønsker det når Exif er i bildet. På disse bildene er ingen fokuspunkt markert rødt. Kanskje ikke kontaktene til objektivet har god nok kontakt? Prøv å ta det av og sjekk om de er skitne, og kanskje tørke dem litt før du setter på igjen objektivet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...