Gå til innhold

Hjelp til treningsprogram


Anbefalte innlegg

Hei!

trenger hjelp til å få fikset et treningsprogram, de jeg finner på nettet innehloder noen øvelser jeg ikke kan gjøre. jeg er ikke fullt utvokst enda og får derfor ikke lov å trene markløft og knebøy noe som er et stort tap. jeg kan trene alt annet og har alle apparater tilgjengelig :) men trenger hjelp til å få et program som passer meg, for de på nettet inneholder ofte knebøy og markløft og jeg vet ikke hva jeg skal erstatte de øvelsene med. lurer også på hva jeg skal trene de forskjellige dagene, trener som oftest 3 ganger i uka. og vet noen om noen annen måte å trene mage på uten å ta sit-ups? ryggen min sliter allerede etter et fall i gymmen en gang :( er 15 år 172 høy og veier ca 68 kg, kostholdet er helt greit men gidder ikke bli for opptatt av det heller, det er ofte frokost-frokostblanding, lunsj-grove baguetter på skolen, før middag-brødskiver, middag-det mamma lager ofte sunt, kveldsmat ostesmørbrød eller middagsrester :)

takk for dne som måtte gidde å hjelpe :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge du har riktig teknikk så går det bra. Knebøy er en naturlig bevegelse.

 

Vi ungdommer klarer ikke å sette grenser, vi må alltid pushe oss lengre og lengre ut, og vips så har vi skadet oss. Det er nok derfor de fleste treningsstudioer har aldersgrenser.

Jeg er sånn jeg også, men jeg lar ikke egoet ta helt over, jeg begynte lett og har bygget meg opp siden da.

Endret av Pijus
Lenke til kommentar

Det du kan gjøre er å lage et godt inntrykk, begynn uten noe, gjør dette i 1 uke, så de folksa som jobber der får med seg det. Så etterhvert tar du bare stangen, og begynner å legge litt og litt vekt. Det kan være det funker.

 

Skjønner godt at du ikke får lov hvis teknikken suger og du legger på sånn 60kg. Vis at du mestrer øvelsen.

Endret av Pijus
Lenke til kommentar

Men assa, vi får ikke lov, får du det ikke inn i huet ditt? uansett hvor mye vi legger på eller ikke. når jeg starta fikk jeg et program, det følger jeg ikke men kan ikke ta noen andre øvelser enn det som står der, når jeg skal trene øvelsene som ikke står der kommer de å spør om det står i programmet, det gjør det jo ikke å jeg får ikke trent. han som er sånn trenerinstruktør for styrkeavdelingen der sa at jeg kunne starte etter sommeren hvis jeg trente godt med rygg og ben frem til da.

Lenke til kommentar

Et program uten knebøy og markløft, er ikke et program. For å få ut det meste av treningen må du nesten gjøre de øvelsene. Men chill da, prøver å hjelpe. Så.. Hvis jeg har rett nå så får du ikke trene noen som helst øvelser som innebærer stang?

 

Du kan bare like godt bare vente til sommeren før du spør om vi kan lage et program til deg. Du kjenner deg selv bedre enn meg, så tror nok ikke at jeg klarer å lage et program som TILPASSER deg og dine behover. Husker jeg ikke rett så har TN et program som RYP der de første 6 ukene er teknikk læring og du utelukker knebøy og markløft ( ? )

Endret av Pijus
Lenke til kommentar

Hva med frontbøy? blir nesten det samme som knebøy.

 

Det du kan gjøre er å peke ut forskjellige øvelser for de musklene;

Markløft trener for det meste nedre del av ryggen og baklårene.

1) Strak mark (kommer en bort til deg og sier at du ikke får lov å gjøre markløft, sier du at du gjør strak mark)

2) Roing og rygghev

3) forskjellige dra øvelser som pull ups, chin ups osv

 

Disse øvelsene trener for det meste øvre del av ryggen.

 

Knebøy kan du erstatte med frontbøy, lunges osv. Du har jo også et utvalg av isolasjons øvelser som leg press, leg extesions og ting som det.

Og med engang etter sommeren er det full kjør med markløft og knebøy

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...