Jump to content
Sign in to follow this  
Sideburn

S-ATA, Raid, hovedkort og Barton

Recommended Posts

Hoj!

Jeg kjører i dag et oppsett med 1 x HD til OS (XP Pro) og 2 X HD i Raid 0 til programmer. Dette funker strålende til spillingen min 8)

Nå ønsker jeg å bytte ut mitt gamle Abit KT7A-Raid til fordel for et HK som støtter høyere CPU-hastighet. Jeg har tenkt på en Barton XP 2500+. Siden jeg har 4 x 80Gb 7200 disker liggende, ønsker jeg primært å kun kjøpe én 30Gb 10000rpmr S-ATA disk for OS og så benytte de HD'ene jeg har til Raid 0. Overgang til rent S-ATA oppsett senere.

De aller fleste kortene jeg har sjekket nå, har enten kun PATA-Raid eller SATA Raid. Dilemmaet mitt blir om jeg skal kjøpe ekstra kontroller for S-ATA Raid eller P-ATA Raid, og så hvilket kort jeg skal velge.

 

Til nå har jeg tenkt på et Abit NF7-S v2 (Støtter S-ATA Raid), eller et EPoX EP-8K9A2+ (støtter PATA Raid).

 

Dette ble muligens komplisert, men jeg tar imot all hjelp med takk.

Share this post


Link to post

det er vel billigere med PATA raid kort enn SATA? men på en annen side så har du da et ganske fremtidsrettet Raid kort hvis du kjøper et SATA

 

hvis SATA raid kort ikke koster så mye mer, så ville jeg kjøpt det, fordi jeg regner med du bytter ut HK oftere enn et evt. raid kort... da kan du ha SATA på HK senere oxo :)

Share this post


Link to post

Tanken min var at siden ekstern SATA kontroller er dyrere enn ekstern PATA kontroller, og hovedkortene koster høvelig like mye, så vil det "lønne seg" å kjøpe et med innebygd SATA-støtte og heller kjøpe ekstern PATA-kontroller.............trodde jeg ihvertfall :roll:

 

Noen som vet om kort med BÅDE SATA raid og PATA raid?

Share this post


Link to post

har faktisk sett et hk med overgang fra p-ata til s-ata eller omvendt senest i dag.. Jeg er nærmest overbevist om at jeg må ha sett det på tomshardware.com (ikke 100% sikker)..

 

Men hvorfor i det hele tatt bry seg? Kjør s-ata! det er fremtiden (i hvertfall til det nye kommer :lol: .. er vel en sammenligning mellom s-ata og p-ata her på hw.no? jeg mener å huske at konklusjonen var det samme jeg mener her..

 

ALDRI kjøp deg et hovedkort som støtter begge delene (p- og s-ata).. Da ender du opp med no jalla dritt som bøgger, bailer ut fra overklokking, er ustabilt og alt sånt lite gjennomtenkt shit..

 

Gå for abit-kortet du! det har jeg gjort :D Du blir sikkert fornøyd uansett..

 

 

mvh

 

--alexio

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...