Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

trådløst nettverk 40m avstand fra router!


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Hadde vært flott om noen kunne hjulpet meg litt her :)

Har seg slik at vi har et hus på tomta vår vi gjerne skulle hatt internet i, og jeg vil helst ikke kjøpe en ny linje til det huset. Så problemet er som følger: I hus 1 har jeg en trådløs router med nett, i hus 2 (som ligger ca 40m unna hus 1) har jeg en laptop jeg gjerne vil ha nett på. Får noen ganger signaler på laptopen i hus 2 og har opplevd mange ganger å være på nett der, men det er utrolig svakt og ustabilt.

 

Trenger jeg da bare kjøpe en http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=483015 til laptopen? Det burde vel holde? Så litt på antenner osv men siden jeg bare skal ha nett på en maskin der borte trenger jeg vel bare et supert nettverkskort? Om noen har noen andre forslag til nettverkskort eller andre løsninger, fyr løs!

 

Tusen takk!

 

 

:)

 

 

Vil det også funke å bare plassere en http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=307210 i hus 2 ?

Endret av fluffey
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville heller ha funnet er litt bedre kort på dealextreme.com

Viktige med litt ekstra effekt og mulighet for ekstern antenne dersom det skulle bli nødvendig. Kjøp også en lang USB-skjøtekabel (5M?) så kan du plasser donglen i vinduskarmen.

 

Et annet alternativ er å bruke en trådløsrepeater.

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar

Hvis du har støtte for N-standard trådløst nettverk på ruteren så bør du absultt bruke dette, da det har betydelig bedre rekkevidde (og hastighet) enn G-standard nettverk.

 

Det sagt, det du egentlig trenger for denne jobben er en retningsspesifikk antenne, ihvertfall hvis maskinen du skal bruke nettet på et noenlunde på samme plass hver gang. En retningsspesifikk antenne er flere ganger sterkere enn en omni-direksjonal anenne, naturligvis med den ufordelen at signalet sendes bare i en kon i en spesifikk retning. Du kan bruke en slik på enten PCen eller ruteren (eller begge for ekstra effekt evt.)

 

Billige direksonelle antenner kan du finne på ebay. Det er mange som lager billige hjemmebygde (men fremdeles meget effektive) retningsspesifike antenner som vil kunne ta denne jobben bra. Evt. sjekk dealextreme.com og sjekk om de har noen slike. Du kan få delokalt i norge også, men retningsspesifikke antenner som er profesjonellt laget har en tendens til å være dyre da de ikke er særlig spesifikt myntet på "vanlige" brukere.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Hei,

 

Jeg har et alternativt forslag. Dersom du kan grave ned kabel mellom husa så får du iallefall et dønn stabilt nett. Kabelen kan du enten legge i rør eller bruke cat-5e jordkabel. Jordkabel er dyreste alternativet og koster 15-30kr meteren avhengig av hvor du får den fra.

 

Beste alternativet er å legge en i rør - kjøp en rull med 16mm rør, grav den ned, og støvsug gjennom en tråd som du kan bruke til å trekke kabelen gjennom med. knytt en liten kule av en plastpose i enden av tråden, da kommer den lett gjennom ved hjelp av støvsugeren. I denne røren legger du vanlig cat5e kabel som er ment for rør eller kanaler - denne er mye billigere ca 5-7kr pr. meter. Da kan du sette opp et aksesspunkt i det andre huset og vips så har du bra trådløst nett rundt og inne i begge husa.

 

Si kabel koster 300, røret ca 200, da blir det ikke så ekstremt mye penger ut av det som du kan ta spada fatt og grave, røret må legges inn i begge husa, og ikke skjøtes noe sted, da det erfaringsmemssig er litt dårlig med tanke på fukt som kommer til kabelen. Et trådløst aksesspunk koster jo ikke mange hundrelappene heller nå til dags. Dette er slik jeg ville gjort det hos meg, men klart - har du 40 meter fri sikt så er det sikkert mulig å få ett passe bra trådløst nett til å fungere. Har selv hatt trådløst nett mellom 2 hus, nesten fri sikt ca 20 meter - bare et lite bjerketre mellom - dette fungerte bare akkurat passe, og nettet datt ut nok ganger til at det var irriterende.

 

Så hvis du har muligheten til å grave, så hadde jeg nok gjordt det om du skal ha mer enn bare en midlertidig nettløsning. Jeg har enda ikke prøvd N nettverk, så hvis rekkevidden er såpass mye bedre på N standard, så har jeg ikke tatt det med i betraktning her. Men fremdeles så får du mest stabilt nett med trådbasert.

Endret av technobreath
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...