Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvor mye vil en bil koste meg i mnd? (Første bil)


Anbefalte innlegg

Er man 18 år gammel og kjøper seg en eldre Toyota Corolla 1.4, kjører 16.000km. i året, 20% bonus (noe alle får) så koster det 987,- pr. år hos Storebrand for ansvar og førerulykke.

 

En Fiat Uno vil koste deg enda mindre. Ca. 870,- med samme info. som over.

 

SKal du ha feks. en Toyota Celica Turbo 1996mod. så får du ikke tegnet kun ansvar (ifg. storebrand.no sin online guide), og da koster det deg 5.600,- for delkasko.

 

Så det lønner seg å kjøpe en fornuftig driftsikker bil med en mindre motor (En bil ingen gidder å stjele med andre ord).

Endret av BjerkneZ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
SKal du ha feks. en Toyota Celica Turbo 1996mod. så får du ikke tegnet kun ansvar, og da koster det deg 5.600,- for delkasko.

 

Hvorfor skulle man ikke få lov til å kun tegne ansvarsforsikring? Det er vel bare når det er pant i bilen de kan kreve at du har mer dekning enn ansvar?

Jeg bare sier at det ikke var mulig å tegne ansvar på denne via nettsidene til Storebrand...

Lenke til kommentar

Nå gadd ikke jeg å ringe dem angående dette. Jeg bare videreformidlet det jeg fikk av opplysninger på nettsiden dems.

Man finner heller ikke BMW M5 over listen av biler på nettsiden dems, men det er jo ikke dermed sagt at man ikke kan forsikre denne.

 

Dermed så må trådstarter ringe selskapet selv for og få korrekte opplysninger. Noe jeg tar som en selfølge blir gjort.

Lenke til kommentar

Nettopp derfor jeg synes det er litt dumt å skrive "Skal du ha feks. en Toyota Celica Turbo 1996mod. så får du ikke tegnet kun ansvar, og da koster det deg 5.600,- for delkasko." - dette er jo ikke sant. Etter hva jeg kan huske er det en regel som sier at alle forsikringsselskap er pliktige å tilby ansvarsforsikring, selv om dette er en regel som kan greit omgås ved å prise seg urealistisk høyt.

Lenke til kommentar
Hei.

 

Tenker å kjøpe min første bil snart, for rundt 20-30k. Lurer på hvor mye sånn ca. det vil koste meg i mnd å ha en bil med alle utgifter (bensin, forsirkring, veiavgift osv osv). Har vel litt å si hvilken bil, hvor mye man kjører osv, men om noen kunne komme med egne erfaringer osv ville det vært fint. Jobber litt utenom skolen, men vet ikke om det er nok til å greie seg + ha litt til overs.

 

Kommer til å bruke bilen til og fra skolen hver dag, ca. 1 times kjøring til sammen.

 

Takk.

 

Bil er dyrt...blir fort en 40-50 laken i året. Det absolutt billigste er en gammal vanlig bruktbil (slik at brukte deler er lett å skaffe) og at du kan mekke og har tilgang til plass og verktøy selv, eventuelt at en kompis kan hjelpe deg (men det blir slitsomt å mase den 10nde gangen).

 

Kan du ikke skru og har ikke tilgang på gratis/svart hjelp så er det ikke noe billig med eldre biler, det blir mye som faller fra hverandre og deler er dyrt. Mange som ikke er klar over at å holde en 2-3 år gammal modell til 300-350 laken ofte ikke er spes mye dyrere å holde enn en 10 år gammal bruktbil (av tilsvarende type) til 100 laken, samt at med den første kan man ofte score billige forhandler forsikringer.

 

Er du i beit for peng...så kan eldre Mercer (88+...IKKE ETTER 95!) med de mindre dieselmotorne, Mazdaer, Mitsubishier og Toyotaer kan være pålitelige og billige i drift...kan du bil så sjekker du de "dyre tinga" ved kjøp eller får med deg en kompis...en flink mekaniker kan faktisk gi deg en pris basert på en slik undersøkelse av hva det ca vil koste deg i slitedeler på bilen over to år samt passere EU...etter en del leiting finner du alltids noe som er billig og kan holde i et par år. Med litt flaks her kan du sikkert holde bil for en 30 laken i året.

 

Det blir uansett litt lotto med bruktbil da, men sånn er livet.

Endret av jallatralla
Lenke til kommentar
ei venninde av meg har en gammel fiesta 1.1 mk2 og den har hun aldri hatt trøbbel med. Litt overflate rust, og bytting av bremseklosser. Og den er kjørt 145km så lenge hun har hatt den ;) så kommer vel helt an på. Forsjellig fra bil til bil og faktisk forsjell fra HVOR i landet bilen er blitt kjørt også med tanke på rust, da det ikke er alle plasser i landet dem salter. Her salter dem ikke hvertfall, så mine biler har hvertfall aldri vært noe særlig plaget av rust.

Skal godt gjøres å få mange feil på 14,5mil ;)

 

På 100tusen Km har det ikke passert 10k i rep.utgifter! det er en 92mod MB 300TE, som hadde rusla 700k før vi tok den i bruk.

Når det gjelder forbruk så blir det noe helt annet, veldig dyr bil sånn sett.

 

 

Jamen det er HUN som har kjørt den 145 tusen km. Bilen har ellers gått 310 tusen eller noe slikt vist jeg ikke husker feil.

Det var bare en liten spøk fra min side da du skrev fjorten komma fem mil :)

Men joda, er greit nok det du sier! veldig sjeldent biler faktisk går så langt uten å måtte kostes på mye.

En helt ny bil er trolig veldig bra og vil gi deg veldig lite feil! hva som skjer med den når eier nr. to kommer inn i bildet er en helt annen sak.

 

En bekjent av meg sier han ikke tørr å kjøpe gammel bil fordi det er så dyrt!

Den Audien synes jeg er på verksted konstant, og det er heller ingen billige deler som ryker ;)

Han har også sagt til meg at alle biler fra før 2005 burde kastes da dem er farlige og forurenser mye, så i den gården finner man dessverre ikke mye vett.

Endret av Fugitive
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...