Gå til innhold

BK: Vinter og måneskinn


enixitan

Anbefalte innlegg

Eg var ute og lufta dyret i natt, og såg det var ganske fint vêr. Så eg fann fram kameraet, og tok nokre bilete. Det ser ut til at eg får ein ny sjanse i kveld, så fint med tilbakemeldingar på det eg har teke.

 

Alle er tekne med Olympus E-520 med 14-42mm. Eg er ikkje nokon veldig erfaren fotograf, dette er det første eg legg ut her.

 

14mm

ISO 400

f/5.6

50 sek

post-107450-1262019407_thumb.jpg

 

14mm

ISO 400

f/8

60 sek

(eg er klar over at dette er ganske skeivt)

post-107450-1262019422_thumb.jpg

 

14mm

ISO 200

f/3.5

60 sek

post-107450-1262019432_thumb.jpg

 

Eg har stort sett prøvd meg fram med ISO/blendar/lukkartid. Unntaket er vel blendar, eg har stort sett brukt liten opning for at biletet skal bli skarpare (som eg trur er rett :p).

 

Bileta eg har lagt ut her er opplyst av utelamper på ulike hus - kva meiner de om dette lyset? Er det fint, eller i vegen?

 

Med unntak av nedskalering er ikkje desse handsama utover det kameraet har gjort, då eg ikkje har særleg med verktøy på PC-en eg brukar for tida. Her kan de òg kome med tips på ting eg kunne gjort i ettertid, her har eg nok ein del å lære. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei og velkommen hit :yes:

Du har definitivt kommet rett, en slik "debut" på bildekritikken må være en stund siden noen har gjort...

Meeeget pene vinterbilder det her.

 

Og la meg få si at jeg syns virkelig at Olympus her viser seg fra en bra side :w00t: Virker veldig skarpe og fine alle bildene.

 

Det jeg har litt problemer med , for å være litt "streng" med en gang;

(du er såpass flink at det har lite for seg å gå rundt grøten å pakke inn kritikken :p )

Det at du har laget de to første iallefall , så skjeve tilfører ingenting positivt for mine øyne. Det første er ikke så ille, det andre derimot..

Ser jo at du er klar over dette , men mener selv at det kanskje vil bli finere horisontalt.

 

Du nevner selv at de ikke har blitt behandlet i fotobehandlingsprogram. Det er rart egentlig, vedig mange vil prøve med diverse HDR-metoder å få et slikt uttrykk som du har fått til her, -med veldig stort dynamisk omfang-, og veldig mange mislykkes totalt og ender opp med noe som ser ut som Rembrandt har laget.. På fylla.

 

Det som kan sies mer i den sammenheng er at temperaturen på hvitbalansen nok er litt høy her, og du har fått snø som er litt i varmeste laget mtp farger, men dette vil jo kanskje naturlig være slik pga lyskildene rett ved som du har nevnt..

 

Alt i alt noe av de fineste vinternattbildene jeg har sett her inne.

Lenke til kommentar

Dei er ikkje gjort skeive med vilje, det er pga. bilspor i snøen o.l. som gjer at stativet ikkje står rett, og at eg ikkje har evne til å sjå om resultatet er bra før eg har det på PC-skjerm (skulle vel hatt stativ med vater). Dette tenkte eg å korrigere i ettertid, når eg har tilgang til verktøy. :)

 

Alt i alt noe av de fineste vinternattbildene jeg har sett her inne.

 

Noko har eg i alle fall fått til. :D

Endret av enixitan
Lenke til kommentar

Heisann

 

Som Larsenio sier, fine bilder, men for min del ikke noe wow.

 

Bilde1:

Det er skjevt og kan ikke se hvorfor det skal være det, forstyrrer bare.

Snøen trær osv er flott eksponert og fanget bra, men jeg ville nok evnt økt iso litt for og korte ned lukkertid noe så stjernene ikke glir ut, ødelegger mye av bildet og er verdt og tenke på til neste gang.

Kunne selvfølgelig klart meg godt uten linjene, men det er verre og gjøre noe med.

Syntes heller ikke dette gule lyset gjor noe bra for bildene på noe vis...

 

Bilde 2: Skjevt? why?

Her er lyset ok, flott at trene i forgrunnen er lyst opp, blir litt bedre av det, ville ungått skyggen i midten da den ødelegger endel.

 

Bilde3: Bare enting og si, hadde vært kanon uten litt av huset og det gule lyset, gir ingenting til dette bildet ødelegger bare.

 

Blir kansje mye negativt, men er jo det som kan forbedre oss ikke bare posetivt så orker ikke legge noe vekt på det.

 

Men mest av alt!!!

Få sendt noe av den snøen oppover hit!!

Lenke til kommentar

Då har eg jobba litt med bileta.

 

Bilete nr. 1 har eg konvertert i UFRaw, og justert kvitbalanse, det har fått ein tydeleg blåfarge. Den gjer det gule ljoset frå utelampa mindre framtredande, og skaper ei fin, kald vinterstemning, tykkjer eg. Eg har òg rotert det i GIMP, og håpar det ser meir rett ut.

 

post-107450-1262387672_thumb.jpg

 

Bilete nr. 2 er rotert, og fordi det var ganske skeivt i utgangspunktet har eg òg skore det litt til, for å ikkje ha ei halv trestamme på sida.

 

post-107450-1262447523_thumb.jpg

 

Nr. 3 er faktisk eit anna bilete (er det lov? :p), det same motivet, men frå ein annan vinkel. Sjølv tykkjer eg det vart det det originale nr. 3 skulle vere, og at det er ganske fint.

 

post-107450-1262387743_thumb.jpg

 

Håpar på fleire tilbakemeldingar, særleg på handsaminga gjort i ettertid. :)

Endret av enixitan
Lenke til kommentar

Bilde 1.ble skikkelig stilig nå vil eg seie

 

Bilde 2. Hva er den hvite lappen nede i venstre nedre hjørne?? Ellers meiner eg du burde ha det beint i forhold til husa istedenfor treet.

 

Bilde 3. Har ikkje så mykje konkret å slå ned på men absolutt ingen wow faktor med ein gong eg ser det. Tror jeg likte bedre orginalen av bilde :)

Lenke til kommentar

Takk, er sjølv nøgd med nr. 1 no.

 

Den kvite "lappen" var ein rest etter at eg roterte biletet - gløymde å tilpasse det hjørnet. Det var meininga at huset skulle vere rett. No har eg prøvd å rotere det på nytt, eg viste det i 1:1-visning, la roteringshjelparen horisontalt over vindauget på venstre side av huset, og roterte etter beste evne. Oppdatert innlegget med nytt bilete. Er huset framleis skeivt? I så fall gjev eg opp. :p

 

Ser no at det tredje biletet er litt mørkt og veldig "stille". Skulle hatt med litt av skyene frå det første biletet, trur det hadde gjort seg (dei to utgåvene er ikkje tekne same dag).

Endret av enixitan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...