Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Skal en tur til USA kanskje og lurer litt på noen ting som jeg ønsker å ramse opp i en tråd. Har søkt men har ikke fått tilstrekkelig med nå-tids svar!

 

1. Får man simkort avtaler for en måned med gratis internett over 3G? Slik at jeg kan bruker dataen og mobilen på dette?

 

2. Og er det noe jeg burde se? Skal kjøre turen langs mexico grensen og til florida for å så til Kentucky før NYC

 

Link til kart over turen.

 

Så er det noe VELDIG "must see" på denne linjen?

 

Er tur med dama så skal innom en del rancher og på en del "hestestuff".

 

3. Og turen er jo på 7190 km. Vet noen ca hvor mye bensin jeg bruker på det? Og hva er CA satsene på drivstoffet?

 

God jul :)

Endret av ziller
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som du ser på kartet så er det jo igjennom hele usa.

 

Vi starter i Oslo og flyr til NYC. Fra NYC tar vi innlandsfly til SFO og kjører tilbake over 30 dager. For å så å fly hjem. Så planlegger å kjøre 6 timer dagglig (Men noen plasser stopper vi over noen dager og da blir det ingen kjøring).. Er ca 12 dager hvor vi kjører 6 timer for å nå tilbake :)

Lenke til kommentar

Jepp. Regner med ca 6kr / literen. Og jeg skal kjøre hvertfall 720 mil (Legger på 30 mil til for småkjøring). 6*750 = 4500 kr for bensin.

 

Høres ikke det fornuftig ut? Vet noen om trådløst nett da? Mobilt bredbånd pinne til data for 1 måned only prepaid? :p

 

Og attraksjoner vi må se langs ruten vist i førsteposten?

Lenke til kommentar

2. Regner med Big Sur allerede er i planene sammen med LA.

 

Håper du tenker grovt når du sier "langs Mexico grensen" Dette er vistnok de mest forslummede områdene i USA. Hørte f.eks. en person som er oppvokst i en av disse byene og som rett og slett hadde sluttet å reise "hjem" på besøk.

 

Litt lenger nord er det imidlertid litt å se. San Antonio er en bra by og ikke minst en by og ikke en samling veikryss, slik som eksempelvis LA eller Houston er. San Antonio har også verdens størst Sea World.

Austin skal også være bra og det har vistnok skjedd et eller annen historisk i Dallas.

 

"Hestestuff" er mulig i Texas Hill Country

 

New Orleans anbefales.

 

"Forgotten Coast" anbefales (grovt sett kysten fra New Orleans til Florida).

 

I Everglades bør det vær mulig å få et sump-safari og se aligatorer. Info finnes nok i reisehåndbøker om Florida.

 

3. Bensinforbruket er ikke lett peregne uten at vi engang vet hva slags bil du skal ha. En tommelfoingerregel på pris er en gallon for det samme som en liter her hjemme, men husk at amerikanske biler er en del tørstere enn europeiske.

 

For meg virker antall kjøretimer i meste laget. Det er selvfølgelig opp til hver og en, men jeg hadde droppet kjøringen fra Florida til NY og heller lagt inn avstikkere som kan sløyfes om en finner et sted en vil være litt lenger. Eksempelvis en tur til Key West.

 

 

Mine generelle råd om biltur i USA. (Har vært postet i annen tråd)

  • Kjøp reisehåndbøker og les disse på forhånd. Mye greit på eksempelvis amazon.com. Husk at det ikke er mva. på bøker, slik at du kan gi blanke i 200-kroners grensen, så lenge det kun er bøker i forsendelsen.
  • Bruk Google Maps, Viamichelin eller lignende til å få en oversikt over aktuelle dagsetapper.
  • Lag gjerne egne kart på disse sidene.
  • Beregn god tid, eller sett av egne transportdager. 5-6 timer i bilen hver dag gir lite opplevelser.
  • Lei bil vi en norsk side, det er langt mer oversiktlig når det gjelder forsikringer osv.
  • Kostnadene for å levere bilen et annet sted enn den hentes kan varierer etter om en kjører fra A til B eller B til A, men jeg vil anta at dere i dette tilfellet har valgt den billigeste rettningen.
  • Sjekk at det ikke er spesielle regler for alder, også for fører nummer 2.
  • Sjekk hvilke priser du får på leiebil via steder der du er medlem. Jeg fant billigeste leiebil via Eurobonus, selv om jeg kun har laveste nivå der.
  • Om du ikke har andre preferenser på bil så prioriter å komme litt opp fra bakken, slik at du får et bedre overblikk.
  • Interstat = kjedelig. Greit som ren transportetappe men gir ingenting når det gjelder opplevelser. Mindre veier gir mer å se og en kommer langt tettere på lokalbefolkningen.
  • GPS er greit å ha. Kjøp en billig ved ankomst eller last ned kart til den du allerede har. Om du mener du klarer deg uten GPS må du ha en eller annen form for kompass. Dette finnes ofte som en del av bilens intsrumentering, men om det ikke gjør det bør en kjøpe et.
  • Ingenting verdt å stjele lagres synlig i bilen når denne forlates.
  • Bruk kilder på nettet. Tripadvisor.com etc. Det er egen tråd om slike her på forumet.
  • Om dere velger å besøke en temapark: Ta dere god tid.
  • Skikkelige måltider gjør dagen bedre, også når en er "på veien". En kjapp burger fungerer innimellom, men en trenger også litt hvile og maten er en del av opplevelsen.
  • Kjeks, frukt, Beef Jerky etc. er greit å ha i bilen.
  • Det blir shopping. Ha plass til dette på returen, eller ta høyde for å kjøpe ny bag/koffert.
  • Det er ferie. En dag ved basenget uten å gjøre stort hører med.
  • Ha nok vann i bilen. En billig kjølebag er glimrende. Som kjøleelement kan du bruke is fra ismaskinen på hotellet/motellet i en dobbel bærepose. Vann, brus og øl lagres selvfølgelig i kjøleskapet om natten.

Sam

Endret av SamBell
Lenke til kommentar

Angående nett tilgang så ville jeg vurdert å droppa 3G og heller kobla opp på wifi rundt omkring. De fleste hotellene dere bor på har antakeligvis trådløst nettverk, og kjeder som Barnes & Noble har gratis trådløs nettverk om du har behov for å surfe mens du er på veien. Sjekk også Mc Donalds og Starbucks, mulig de tar betalt.

 

Trenger du telefon kan du plukke opp en "pay as you go" mobil fra et hopetall av leverandører.

 

God tur!

Lenke til kommentar

Ville heller kjørt en behagelig sedan, enn en stumpete firehjulstrekker på langtur. Ellers tenker jeg litt på roadtrip i USA til sommeren selv =) tenkte å ta østkysten og en litt kortere rute enn det du har valgt deg... Hvordan er det med overnattinger underveis? Er det nok "roadside motels" som på film? Hvor mye koster dette (ser for meg 20-30$ pr natt)?? =)

Lenke til kommentar
Hvordan er det med leiebil da? Er selv 22 og 19 i øyeblikket og hvordan blir det da med leiebil? Kan begge kjøre dersom jeg leier en? Ser at det koster 12 000 for 30 dager med leiebil for meg på hertz. Kan hun da også kjøre selv om hun er 19? Eller blir det ekstra kroner ut?

 

Blir nok en god del ekstra om hun skal kjøre grunnet den lave alderen. Selv du som er 22 må nok belage deg på å betale ekstra (men det har du sikkert funnet ut). Er man under 25 og skal leie bil i USA eller Canada så man regne med å betale mer (min erfaring).

 

Har du internasjonalt førerkort btw? Det gjorde hvertfall situasjonen lettere for meg da jeg ble stoppet på I-88 i N.Y + NAF annbefaler det hvis du skal ut og kjøre utenfor EU/EØS. Koster ikke så mye, og greit å ha i tilfelle.

 

God tur!

Lenke til kommentar

Kjørte en GMC Yukon (=Chevrolet Tahoe) i sommer og fant den passende for en familie på fire.

Har tidligere kjørt Ford Edge. Da mest i by (Houston) og stort sett alene. Passet greit for dette og det var grei plass til fire voksne, men lite bagasjeplass. Noe som går igjen ved amerikanske biler.

For noen år siden (sent 90) ragget jeg og en kompis rundt i en Chevrolet Blazer. Mer bagasjeplass, men baksetet var elendig. Denne finnes imidlertid ikke lenger og arvtageren (TrailBlazer) har jeg ikke vært borti.

 

En bør med andre ord sjekke hva utleierene lister av bagasje for de forskjellige gruppene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...