Gå til innhold

Løgn og sannhet i litteratur?


Anbefalte innlegg

Jeg har en skoleoppgave hvor jeg skal sammenligne en samtidstekst med en klassisk tekst (læreren sa <1960>)

Vi skulle alle trekke hver vårt tema og jeg fikk trekt "Løgn og sannhet". Men jeg kommer ikke på en eneste tekst eller film som jeg kan sammenligne, verken samtids eller klassisk. Jeg finner heller ingenting på internettet.

 

Jeg lurer på om noen har et forslag til tekster eller filmer basert på en bok, eventuelt ei liste på internett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hver klasseelev fikk utdelt et tilfeldig emne (to har samme). Disse inkluderte "Samfunn og oppbrudd", "Kjærlighet og kjønnsroller", "Fantasi og virkelighet" osv.

 

"Et dukkehjem" ser jeg på som en tekst innenfor Samfunn og oppbrudd men ikke innenfor Løgn og sannhet. Jeg irriterer mæ blå over at jeg fikk Løgn og sannhet. Etter å sett alle de andre har de superenkle emner. F.eks så har en i klassen Fantasi og virkelighet og han valgte Narnia og Harry Potter og sammenlignet dem.

Lenke til kommentar

Når vi er inne på Ibsen så er vel villanden berømt for sin linje: "tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar du livsgleden fra ham med det samme" (fritt etter hukommelsen min) I det stykket er det mye sannhet og løgn du kan diskutere.

 

Som samtidstekst er jeg litt usikker på hva du kan velge. Læreren må vel ha noen forslag. Virker litt rart å måtte la deg finne to verk uten veiledning. Kan jo ikke forvente at du skal ha full oversikt over samtidslitteratur.

 

Eneste jeg kanskje kommer på i forbifarten er Watchmen. Her er det mye å diskutere angående løgn og sannhet. Vil på det sterkeste anbefale å lese tegneserien, for den er mye bedre enn filmen og det vil være mer å diskutere. Les litt om den på internett, så kan jeg utdype hvis det blir interessant.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...