Gå til innhold

Lesertest - Sony Ericsson Satio U1i


Raste

Anbefalte innlegg

Test: Sony Ericsson Satio

 

sony-ericsson-satio-1.jpg

 

De fleste har nok hørt om Sony Ericssons nye toppmobil Satio som er en mobil for deg som vil ha det meste.

12.1 megapixel kamera, Symbian med S60 V5, 3.5 tommer skjerm og ikke minst berøringskjerm. Er den så god som den er på papiret?

Her er en test av meg etter å ha brukt Satio i ca. 2 uker.

 

Førsteinntrykk:

Her kommer mobilen i en veldig liten eske og når du åpner den så ser du kun mobiltelefonen. Under den så ligger det endel utstyr som ligger kanskje litt rotete. Her kunne kanskje Sony Ericsson ha brukt litt mere tid på å kanskje legge dem i småesker eller bare funnet på en bedre løsning?

 

Du får med følgende utstyr:

* Batteri

* Lader

* Hodesett med adapter

* Datakabel

* Bruksanvisning

* Minnekort på 8 GB ( Er i mobiltelefonen fra første stund)

* Pekepenn

 

Dessverre så fikk jeg en defekt Satio første gang da den ikke gjorde noe annet enn å skru seg selv av og på automatisk noe som ikke var det beste førsteinntrykket jeg hadde fått før fra en mobiltelefon. Det hele ordnet seg da jeg leverte tilbake mobiltelefonen til Lefdal og fikk utlevert en ny som ikke var defekt.

 

Jeg opplevde dessverre at det kanskje ikke var den beste byggekvaliteten i Satio, da jeg rørte batteridekselet som knirket litt

 

Melding

Du kan skrive både i Full QWERTY eller liten QWERTY eller kan du velge tallbokstaver.

Etter en stund går meldinger som en drøm faktisk, og det har jeg savnet med touchmobiler.

 

Skjerm, byggekvalitet, og diverse funksjoner:

Dessverre så var skjermen en liten nedtur for meg etter å ha brukt iPhone i over et halvt år som mobiltelefon.

For all del så virker det ut som Satio har en god skjerm, men den kan være litt vrien med å merke berøringen du bruker så ofte kan du måtte bruke to trykk som kan bli litt irriterende.

Oppløsningen på skjermen virker god, og jeg har ikke opplevd skjermen som uskarp. Jeg har også kjøpt Invisible Shield til skjermen på Satio, da jeg vil ha den helst ripefri.

 

Når vi skal snakke om byggekvaliteten så har jo dere allerede lest om at har opplevd knirking i batteridekselet, og for jeg som er så perfeksjonist så er det veldig irriterende. Dette fikset jeg med litt teip innenfor dekselet, og det hele har løst seg. Utenom det så virker det ut som mobiltelefonen har en god byggekvalitet.

 

Det følger med to spill på Satio, Labyrinth og Sudoku. Her burde Sony Ericsson ha levert med flere spill, for jeg har aldri greid Sudoku og Labyrinth blir innmari kjedelig til slutt. HTC sitt Labyrinth spill er også mer underholdene og har litt andre baner du ikke går lei av så fort.

 

Nettleseren som følger med er dessverre så dårlig at surfing på mobilen ble trist. Jeg gjorde en nedlasting på Satio og det var Opera jeg lastet ned. Det gjorde surfingen mye bedre.

 

Kamera og video

12.1 megapixel kamera, trenger jeg å si mer om hva den har om funksjoner?

Her har Sony Ericsson levert med det meste av funksjoner i kameradelen, og de fokusert mye på det.

Bildene syns jeg blir veldig bra, kontrast og støy har jeg egentlig ingenting å si på. For min del så er kamera et høydepunkt for meg, men jeg er ingen kamera ekspert så jeg bare sier det jeg selv har opplevd. Jeg elsker kamera på den og ikke minst så er det god blits på den.

 

Jeg har dessverre ikke tatt film på Satio utenom en liten filmsnutt, så jeg vil dessverre ikke si noe mer om den før jeg har bruk for den.

 

GPS

Her har Sony Ericsson levert med GPS-programmet Wisepilot som jeg hadde aldri hørt om. Wisepilot leverer så det holder. Jeg har ikke hatt noe problemer med det, det er fotoboksvarsler og det meste du ønsker i et GPS program.

Den finner også dekning fort, og programmet fungerer også om du snur telefonen. Selfølgelig er det ikke like bra som kanskje Navigon/TomTom hadde vært, men dette programmet var jo gratis med telefonen og det leverer godt nok.

 

MP3

MP3 funksjonen er helt ok, den er veldig enkel og om ikke altfor enkel. Det er dessverre ikke noe i selve iphone/iPod kvalitet, men den er grei. Det følger også med 3.5 jackplugg adapter til den så du kan bruke dine egne headsett som er veldig greit, men hvorfor har den ikke bare puttet på en inngang på selve telefonen?

Lyden er helt grei, men jeg kommer nok ikke til å bruke denne mobilen til MP3.

 

Batteri

Batteriet på telefonen er veldig svakt, her er du nødt til å lade den minst annenhver dag om du bruker den endel. Om ikke hver dag om du skal bruke kamera en dag, så her er du nødt til å huske lader om du skal bort en weekend.

Det er veldig svakt batteri dessverre.

 

Konklusjon

På Sony Ericsson Satio får du med deg det meste av funksjoner, men den er dessverre ikke så veldig

underholdene. Du kan alltid laste ned programmer, men noe koster jo penger selfølgelig så det er jo opptil deg selv. Sony Ericsson har nok fokusert mest på kamera på denne mobiltelefonen og det har dem greid å lykkes med. Du får et veldig godt kamera og med en utrolig god blitz som er i Xenon.

Dessverre så trekker ned både batteriet og byggekvalitet (batteri dekselet) og den får ikke den beste karakteren.

 

Jeg vil gi denne mobilen en:

 

4 av 6.

post-105857-1260881753_thumb.jpg

post-105857-1260881765_thumb.jpg

post-105857-1260881799_thumb.jpg

Endret av Raste
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hehe, liker tilbakemeldinger :)

 

Ja, om SE kunne kommet med ny FW med litt bedre batterilevetid og ikke minst et-to spill til så hadde jo egentlig mobilen vært komplett. Ellers så kan jeg anbefale deg mobilen om du greier å lade mobilen annenhver dag ca.

 

 

Du kan finnne mange spill online som du kan laste ned og installere paa Satio. (De fleste spill som virker paa Nokia 5800 Express Music virker ogsaa paa Satio)

 

Noen exsempler:

 

- Asphalt Road

- Prince of Persia

- Resco Bubbles

Endret av midnightraver
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Er uenig med deg om byggekvaliteten. Satio har en nydelig kvalitet i bggingen, knirkingen kommer av at det er et millimeterstrot mellomrom mellom dekslet og batteriet. Når vi snakker byggekvalitet så har Apple vært den største skuffelsen, de lager produkter som ødelegges etter et lite møte med gulvet etter å ha ramlet ned fra stubordet ;/

 

Batterilevetiden er jeg enig med deg i, den kan man ikke akkurat skryte av, desverre...

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Mobiltelefoner - bruk og kast-vare som endrer formatnavn og andre navn i ett sett bare fordi koderen hørte på anderledes musikk. Også er de fulle av ubrukelig fjas2000X 5.4rhp + ultrabluefish, og ringelyder til 50 kroner uka.

 

Her kommer mobilen i en veldig liten eske og når du åpner den så ser du kun mobiltelefonen. Under den så ligger det endel utstyr som ligger kanskje litt rotete. Her kunne kanskje Sony Ericsson ha brukt litt mere tid på å kanskje legge dem i småesker eller bare funnet på en bedre løsning?

Også klager dere når produsenten bruker mindre embalasje! "Jeg vil ha ledningen også pakket inn, og det skal være eske, plastpose, og gjerne også et eget lite papprom til den" Luksusproblem til tusen!

 

Penger og tid som går til å bestemme hvilken grad transparent plasten på pakka skal være er så vilt bortkasta. Ulovligjør luksus!

Lenke til kommentar

Hvordan er byggekvaliteten nå etter å ha hatt den noen måneder, begynt å knirke? Har du opplevd å få støv under skjermen? Har batterilevetiden blitt bedre med ny FW? Ser det har kommet ut equalizer nå så den ble plutselig mer interessant for meg :)

Heisann

 

Jeg la vekk Sation ganske tidlig etter testen, jeg var ikke helt fornøyd med den. Jeg kjøpte ny iPhone som jeg bruker nå istedenfor, liker bedre brukeropplevelsen og ikke minst selve mobilen bedre på iPhone.

 

Støv under skjermen kan jeg ikke si meg noe om, har ikke sett på den på flere uker/mnd, og så har jeg Invisible Shield på.

 

 

Fornøyd med din?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...