Gå til innhold

Konte eksamen pga. begravelse (NTNU)


LaCookie

Anbefalte innlegg

Kjæresten min har fått et problem. Onkelen hennes døde for noen dager siden og begravelsen er lagt på eksamensdagen hennes. Eksamenen er i Trondheim og begravelsen er i oslo-området så det er umulig for henne å dra på begge.

 

Hu vil da prøve å konte eksamen, men tydeligvis finnes det lite til ingen informasjon på dette på internett, og hu har vært hos rådgiver å spurt der. De sa hu skulle skrive en søknad, men det virka på de at den søknaden måtte være relativt god for at hu skulle få lov til å konte eksamen. Så nå vurderer hu heller å få tak på en sykmelding for å få kontet eksamen. Noen som har noe erfaring med dette, eventuelt kan peke meg i rett retning?

Det er liksom ikke alltid man orker å gjøre alt mulig for å få kontet en eksamen etter et tragisk dødsfall i familien, så jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er noen klare regler / metoder å få fikset slikt på...

Endret av LaCookie
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pga influensaen var det snakk om at det var mulig med egenmelding:

 

http://www.underdusken.no/nyhet/2009/16/15...%C3%B8r+eksamen

 

"– Studieavdelingen har fremmet et forslag om at studentene skal kunne være borte på eksamen uten legerklæring. Vi ønsker å fjerne presset på studenter og helsevesen, informerer avdelingsdirektør Anne Rossvoll ved NTNU.

 

Det er likevel ikke sikkert et slikt tiltak blir gjennomført."

 

men vet ikke hvordan dette endte, mulig det er verdt en nærmere titt.

Endret av TheGreatOne
Lenke til kommentar

Sakset fra NTNU Innsida:

 

«Melding til: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet: Alle studenter

 

Studenter som ikke kan møte til avsluttende eksamen på grunn av sykdom kan søke om å få fraværet godkjent som gyldig fravær. Det er et krav at fraværet er dokumentert (legeattest). Studenter som har hatt gyldig fravær, vil ha rett på utsatt eksamen hvis ordinær eksamen avholdes kun én gang i studieåret. Studenten sender søknad til Studieavdelingen som avgjør om studenten skal få innvilget gyldig fravær. Ved andre vurderinger enn avsluttende eksamen (semesteroppgaver, hjemmeeksamen etc) skal fakultetet, hvis de er praktisk mulig, sørge for at studenter som har gyldig forfall kan få gjennomført oppgaven i løpet av semesteret, f.eks ved å få utsatt innleveringsfrist. Dette er regulert i NTNUs studieforskrift.

 

På grunn av svineinfluensaen kan det forventes noe høyere sykefravær ved høstens eksamensperiode enn ellers. Svineinfluensaen antas også generelt å medføre større pågang ved legekontorene. For å unngå at studenter i denne situasjonen må oppsøke lege kun for å få legeattest finner vi det rimelig at vi i en begrenset periode godtar egenmelding som tilstrekkelig dokumentasjon på fravær ved avsluttende eksamen. Dette begrenses til høsteksamen 2009.

 

Ved fravær fra avsluttende eksamen på grunn av sykdom ved høsteksamen 2009, kan studenter levere egenmelding som dokumentasjon på fraværet. Søknad om å få fraværet godkjent som gyldig forfall sendes Studieavdelingen. Søknaden må fremsettes senest en uke etter den første avsluttende eksamen som sykefraværet gjelder for. Akseptert egenmelding vil gi de samme rettigheter som legeerklæring. Studenter som blir syk under avsluttende eksamen, kan også levere egenmelding.»

 

Dette gjelder altså sykdom primært, men bare send en enkel søknad til Studieavdelingen. Det burde gå knirkefritt.

Endret av Imaginary
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...