Gå til innhold

[Løst]Hjelp: Kvalitets bærbar til 6-7000kr?


Anbefalte innlegg

Jeg har sett meg ut å kjøpe en bærbar til 6-7000kr. Jeg har lest meg opp og studert gode alternativer i mange timer nå. Jeg er kresen, å må vite at jeg får mest mulig for pengene og gjøre et godt kjøp. Mye kan man se på spesifikasjoner, men langt ifra alt. Byggekvalitet f.eks eller viftestøy... vet man jo ikke.

 

Pcen jeg har sett meg ut, er denne: Acer 5739g. Man kan lese en test om den her. Støy nevnes som et minus. Dette er også en pc som er anbefalt på "annonseringstråden" her på forumet. Der skrives det svært bra om den. *merk at fra nettbutikk til nettbutikk så kan specsene variere! Spesielt grafikkkortet. Noen selger den med den dårligere GT 140m på.

Hva jeg skal ha:

- Intel Core 2 Duo T6600. (Altså ønsker jeg å gi "det mer" enn T4200/T4300, med mindre noen mener det absolutt ikke er verdt det?)

- 4 Gb ram. (Men noen RAM er vel raskere enn andre...)

- Helst da NVidia GeForce GT 240M eller bedre grafikkort. (Selv om det strengt tatt ikke er nødvendig med supert gpu. Ser mye på film fra PC til TV, men ellers ikke noe særlig grafisk. Mulig jeg kommer til å spille Starcraft 2 når det kommer dog.)

- 15,3"/15,6" skjerm blir perfekt for meg.

- God byggekvalitet mm.

- Windows 7.

- Som nevnt, mye for pengene. (Rimelighet er svært bra.)

- HDD blir vel 350-500GB (Jeg bruker eksterne løsninger, så betyr ikke noe særlig. Er sikkert greit å nevne det.)

- Godt batteri er et pluss, men langt ifra det mest viktige.

 

Selv har jeg brukt passmark sine benchmark tester for å sammenligne cpu og gpu. Håper på rask og god hjelp. Så skal jeg gjerne hjelpe andre til gjengjeld fremover. Forumet må jo bli så godt som mulig. ;)

 

Jeg kan nevne at Pcen jeg vurderer å bytte ut, har disse specsene:

 

Acer 5610WLMI

Intel Core Solo T1350 - 1,86Ghz som kjører i 667Mhz.

1GB RAM

Mobile Intel 945 Express.

100GB HDD

 

Fornøyd med denne PCen jeg har hatt i 3 år. Svært stille og meget godt batteri. Så synd jeg kun sjeldent kjører den på batteri :D. Eneste negative er nok designet/utseende og byggekvaliteten, som er laber.

acer5610wlmi.jpg

 

 

Takk på forhånd!

Endret av Lansky
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg har akkurat bestilt en Dell til 6900.

 

Link: http://configure.euro.dell.com/dellstore/c...;s=dhs&fb=1

 

Dette var det absolutt beste tilbudet jeg fant.

 

I forhold til dine specs:

 

 

- Intel® Core™ 2 Duo Processor P7450 (2.13GHz, 1066MHz, 3MB) > bedre enn t6600

- 4gb ram 1333 MHz (veldig raskt for laptop å være. CPU'en klarer ikke å utnytte denne kapasiteten da pc'en fra Dell sin side ble bygget for en bedre CPU, men bra å ha for evt. oppgradering :) )

- 1 GB ATI Mobility Radeon HD 4650 >= bedre enn 1 GB GeForce GT 240M

- 17" skjerm med 1920 x 900 oppløsning. Stor skjerm er et pluss for meg ihvertfall!

- Skal være veldig god byggekvalitet på Studio-maskiner fra Dell (jeg har ikke fått min enda så kan ikke si noe for sikkert)

- Windows 7

- 500 GB hardisk på 7200 rpm (bra hastighet i denne prisklassen)

- MYE for pengene

- Denne har nok ikke verdens beste batteritid med disse komponentene. Du kan velge evt. velge 9-cellers batteri for 630,- ekstra

 

 

 

Se forøvrig https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1178074&hl=

 

Sjekk også ut: http://www.kupongkode.com/ for å se om du kan få rabatter (5% rabatt går ut i dag.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Tusen takk luckytommy for et flott svar. Kunne ikke bedt om bedre hjelp enn det! Må si at den Dellen virkelig virker som et flott tilbud. Jeg har lest en del om Aceren, å har egentlig blitt lunket til den. Spesielt byggekvalitet (skal føles billig), viftestøy og annet med selve kvaliteten blir et anti-klimaks. Jeg leste denne testen.

 

Så var mer innstilt på Fujitsu AMILO Pi3560. Men heller ikke den føltes 100% ut for meg. Test kan også leses på samme side. Disse vant jo din sides sammen med TV2 hjelper deg's test for noen uker siden. Jeg har sjekket Dell ut en del, men var altså ikke borti 17 tommeren. Jeg må også si at det virker som det beste for pengene. Med nærmere ettertanke kan også 17" være en fordel for meg. Drasser mindre på den.

 

Igjen, takk for flott svar! ;)

Lenke til kommentar

Ikke no problem!

 

Jeg har også sett på Fujitsu AMILO Pi3560. Det er mange grunner til at jeg gikk for Dell'en istedet:

 

CPU: 2,2 GHz mot 2,13 på Dell'en men 800MHz vs 1033 FSB og 2MB vs 3MB Cache gjør at Dell sin CPU vil være merkbart raskere (spesielt når den jobber med ram, se under).

 

Ram: Dell'en har DDR3 ram som er raskere.

 

HD: Dell har 500GB på 7200 rounds per minute vs 320GB på 5400 rpm.

 

 

Når disse komponentene kjører sammen vil det være stor merkbar forskjell i ytelse hvis du bruker PC'en til krevende oppgaver.

 

Acer og HP styrer jeg bare unna (ræva byggekvalitet og ofte dårlig samkjøring av komponenter).

 

 

Jeg har saumfart nettet etter en PC som passer til meg, bare hyggelig hvis mine erfaringer kan komme til nytte for noen andre :thumbup:

Lenke til kommentar

Du skriver

- 4gb ram 1333 MHz (veldig raskt for laptop å være. CPU'en klarer ikke å utnytte denne kapasiteten da pc'en fra Dell sin side ble bygget for en bedre CPU, men bra å ha for evt. oppgradering :) )

Klarer du å forklare dette enkelt? Ram hastighet mot cpu hastighet forstår jeg ikke helt. Det er altså snakk om en P7450 (2.13GHz, 1066MHz, 3MB). Denne klarer altså ikke å utnytte rammen sin hastighet til det fulle. Hvordan kommer du fram til dette? Ganger du FSB med cache? Til sammenligning ser jeg at T6600 kjører med 2,2 GHz, 800 MHz, 2 MB. Rammen vil altså bli utnyttet enda dårligere med den?

 

Etter benchmark hos passmark skal prosessorene prestere +/- like bra. Men P7450 bruker jo mindre strøm, med de fordelene også på varmeutvikling det nok vil medføre. Er altså utnyttingen av rammen enda en forskjell her. Om det blir for vanskelig å svare på, så kunne du kanskje bare nevne sånn ca hvor mye det er snakk om at P7450 ikke klarer å utnytte av rammens fulle hastighet. Altså, hvor mye er det snakk om at jeg "går glipp av" grunnet CPU som flaskehals.

 

PS: Litt off topic dette. Men ellers kan jeg si at jeg nok kommer til å bestille PCen i dag/morgen. Setter selvsagt "løst" som status på tråden i det tilfelle.

 

Igjen, takk for all hjelpen. Veldig gode tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar

Jeg vil forklare dette slik jeg har forstått det:

 

Kommunikasjon mellom CPU og ram går via Northbridge (memory controller hub).

 

300px-Motherboard_diagram.svg.png

 

For Dell'en:

CPU kommuniserer med Northbridge med 1066 millioner transfers per sekund.

Ram'en kommuniserer med Northbridge med 1333 MT/s

 

Kommunikasjonen mellom CPU og ram foregår da med 1066 MT/s. Jeg har lest på div. forum at det allikevel er en fordel med 1333 MHz på rammen vs 1066 i en slik situasjon da informasjonen som CPU'en skal hente fra ram'en vil være "klar til avhenting" raskere. Den vil allikevel ikke bli utnyttet "til det fulle". Dette er sånn jeg har forstått det iallefall :hmm:

 

Cachen på 3MB handler om hvor mye informasjon som kan prosesseres inne i CPU'en (uten behov for å kommunisere).

 

Når det gjelder Fujitsuen så vil kommunikasjonen mellom ram og CPU være max 800 MT/s. Den vil utnytte ram'en fullt ut på dette systemet, da ram'en også kjører 800 MT/s.

 

Det er kun snakk om kommunikasjonshastigheten når jeg skriver utnyttelse. Dette må ikke misforstås: Alle GB av ram vil selvfølgelig bli brukt på begge systemer!

 

Var dette oppklarende?

Lenke til kommentar

CPU styrer farten, og jeg kan ikke se noe grunnlag for at det skal være fordel med 1333 MHz ram fremfor 1066. "Hastigheten" til RAM avgjøres av hvor for CPUen kan lagre/hente data fra arbeidsminnet. Når CPUen maks kan gjør dette 1066 millioner ganger per sekund, kan RAM lagre/gi ut data maks 1066 millioner ganger per sekund.

 

RAM er en fryktelig lite intelligent komponent, som på ingen måte behandler data den tiden det ligger i minnet.

Lenke til kommentar

Vil absolutt anbefale å ta en titt på KHLB2 fra Multicom. Den har omtrent samme specs som dell-pc-en, til omtrent samme pris. Hovedforskjellene er mindre skjerm (15.6") med mindre oppløsning, samme skjermkort, men med mindre RAM (mengden her betyr fint lite, det som betyr noe, er om det er DDR2 eller DDR3. Jeg vet den fra Multicom har DDR3, klarte ikke å finne ut dette om Dellen med litt enkel googling), og at du kan få en mye bedre prosessor (P8700) for bare 500 kr mer, fra Multicom. Hardware.no hadde en anmeldelse av denne maskinen, og den gjorde det veldig bra. Har også en slik selv og er godt fornøyd, så absolutt verdt å vurdere.

Lenke til kommentar

En liten tilleggsopplysning bare:

Man får en flott laptop til 7.000,- som kan brukes til mye av det folk flest bruker en laptop i den prisklassen til.

 

Man vil jo sef. ha best mulig pc i forhold til pris, men til den prisen må man gi og ta litt...

 

Dermed så er det viktig at du skriver HVA du skal bruke pc'en til, slik at vi vertfall vet hva vi kan nedprioritere litt hva hardware angår. For NOE må ALLTID nedprioriteres til den prisen.

 

Du ønsker best mulig grafikkort, best mulig CPU, best mulig byggekvalitet etc.

Bruker du feks. ikke pc'en til spill, eller noen andre spill en kabal og nettspill samt eldre spill som ikke krever all verden, så kan man nedprioritere grafikkortet og heller satse på feks. CPU'en hvis dette er viktig for deg.

 

En laptop til 7.000,- med flotte specs ala godt skjermkort, rask CPU, god byggekvalitet, flott oppløsning på skjerm etc. tillsier at man må ha spart inn på noe annet som gjør prisen til 7.000,-

 

I dette eksempelet så vil nok svært sannsynlig batterikapasitet være det punktet man kan ha spart inn, samt fysisk størrelse og vekt. Det har sikkert heller ikke vært all verdens penger igjne til støydemping og kjøling, så støy vil nok muligens være nok av.

 

Så det blir lettere og skreddersy en pc til ditt bruk hvor du får spesifikasjonene DU har bruk for.

 

Til 7.000,- får man desverre ikke en laptop som har alle disse tingene.

 

Man kan jo sef. gå ut i fra at du vil ha noe som er LITT bra av ALT, men da kan det altså hende at du får en laptop som kanskje har LITT for lite av en ting, hvis du feks. bruker den til litt spilling. Noe du ikke har nevnt. (Som jeg har sett vertfall)

 

Til "vanlig" bruk ala mail/surf/litt bilderedigering/kontorapplikasjoner/musikklytting etc. vil en pc til 7.000,- fungere utmerket i mange år.

 

Det er når man krever høye specs samt bra batterikapasitet og lite støy og kanskje også snerten størelse man må opp en del i prisklasse.

 

Selv har jeg en snart 4 år gammel Dell XPS 1710M med ett godt skjermkort, full HD Skjerm 1920x1200), 4GB.ram (som var mye på en laptop for 4 år siden), ikke så alt for tung og utrolig stillegående.

 

Denne pc'en kostet den gang nesten 24.000,- og den dag i dag kan jeg spille Call Of Duty 2 på middels kvalitet helt fint, UTEN at pc'en bråker veldig.

Det eneste JEG den gang måtte avse for at ikke beløpet skulle stige ytterligere noen tusen er batterikapasiteten. Men jeg synes alikevel ikke 2 timer til vanlig bruk er ille til å være en pc med slike specs.

Lenke til kommentar

Selvsagt må man prioritere ved 7k kr. Men f.eks Dellen som er nevnt, er god på alt. Bortsett fra kanskje batteri. Uansett bra for pengene.

 

BjerkneZ - Jeg skriver jo mitt bruk, også med grafikk/spilling.

 

Hovedspørsmålet nå for tiden, er om man burde vente litt på I7 prosessorene. Skal jeg få den til Dell i dag, må jeg opp 2k i pris - med ellers samme PC. Men jeg har ikke hørt kun gode ting. Den skal sluke strøm, samt utvikle masse varme. Ny teknologi er på trappene for å forhindre disse svakhetene. De kjører på 55watt, dette skal ned. Er det verdt å vente på ny teknologi? Vel, hvem vet? I7 prosessorene er helt klart mye sterkere, men det er jo vanskelig å si om man overhode har behov for det.

 

Vanskelig er det, men det virker som Dell sin maskin er en flott all-rounder. Det blir galt å si at man prioriterer noe bort med Dellen!

Lenke til kommentar

Den Dell'en ser faktisk ganske flott ut til prisen!

Jeg ville derimot klint til med ett 8-cellers batteri i stede for 6-cellers da jeg mistenker svak batteritid på denne pc'en...

 

Faktisk ikke så ille dette... til prisen...

 

Men til grafikk og spilling tror jeg den blir litt i det vakeste laget, hvis det er dette du i hovedsak skal gjøre...

 

Da må du nok muligens satse på hakket vassere skjermkort... mener jeg da...

 

Med 9-cellers batteri og fullHD skjerm (1920x1200) fikk jeg prisen til 8.800 på Dell'en.

Er faktisk litt usikker på hvor bra dette skjermkortet er....

Endret av BjerkneZ
Lenke til kommentar
Den Dell'en ser faktisk ganske flott ut til prisen!

Jeg ville derimot klint til med ett 8-cellers batteri i stede for 6-cellers da jeg mistenker svak batteritid på denne pc'en...

 

Faktisk ikke så ille dette... til prisen...

 

Men til grafikk og spilling tror jeg den blir litt i det vakeste laget, hvis det er dette du i hovedsak skal gjøre...

 

Da må du nok muligens satse på hakket vassere skjermkort... mener jeg da...

 

Med 9-cellers batteri og fullHD skjerm (1920x1200) fikk jeg prisen til 8.800 på Dell'en.

Er faktisk litt usikker på hvor bra dette skjermkortet er....

Skjermkort er som nevnt ikke det viktigste. Hovedsakelig er det film jeg bruker PCen til å se på. Da fra pc til TV. Men vil jo helst ha et tålig skjermkort. Når jeg ser på konkurransen, så virker dette skjermkortet som det beste (selvsagt til prisen). Altså får man egentlig alt med Dellen.

 

For meg er det vanskeligste som nevnt dette med i7 prosessorene. Jeg er min egen verste fiende med hvor pirkete jeg er. Har neppe behov for en slik prosessor, men klarer ikke dumpe tanken. Problemet er også at i7 i dag utvikler en del varme og tapper batteriet ytterligere. Men gidder jeg vente til våren på ny teknologi? Altså samme kraft, men med lavere strømforbruk og varme-utvikling.

 

He, he. Men egentlig er det nok ikke verdt det for mitt bruk. Blir nok mer for de som ofte kjører heavye prosesser.

Lenke til kommentar
Du får nok ikke valgt i7 prosessor til denne pc'en, så det kan du slå fra deg med det samme :)

 

Da tror jeg du må opp på en XPS eller en langt dyrere modell...

 

Uansett... jeg tror ikke du gjør feil ved å velge Dell'en... Flott pc til prisen dette!

Joda, du kan det. Du må bare velge den nederste konfigurasjonen. Link. Men da er man oppe i 9500kr. Da må man nok også kjøpe det større batteriet, så det må man også legge på. Ellers det samme.

 

PS: Men jeg merker at denne leveres med Vista. Av en eller annen grunn.

Endret av Lansky
Lenke til kommentar

@b_penguin:

 

Det blir veldig hypotetisk dette her:

 

Selvom om Ram'ens MAX hastighet er 1066, vil den ikke alltid klare å utnytte max'en (det er alltid en del av båndbredden som brukes til feilkorrigering, feil på partisjoner på ram'en som requestes, sotr andel feil på komm. mellom ram og northbridge e.l.). Med 1333 max-hastighet er det større sannsynlighet for at den maksimale kommunikasjonen mellom CPU og ram faktisk er på hele 1066 MHz.

 

Jeg har ingen link til forumet jeg plukket opp dette, men det hele ga mening for meg hvertfall! Hovedpoenget er at ytelsen tar ingen skade av en slik 4:5 skjev fordeling av cpu-hastighet:ram-hastighet.

 

Litt off-topic dette her! Den egentlige grunnen til at det er bra med 1333 MHz ram i denne situasjonen er jo hvis man skal oppgradere CPU'en senere :)

Lenke til kommentar
Du får nok ikke valgt i7 prosessor til denne pc'en, så det kan du slå fra deg med det samme :)

 

Da tror jeg du må opp på en XPS eller en langt dyrere modell...

 

Uansett... jeg tror ikke du gjør feil ved å velge Dell'en... Flott pc til prisen dette!

Joda, du kan det. Du må bare velge den nederste konfigurasjonen. Link. Men da er man oppe i 9500kr. Da må man nok også kjøpe det større batteriet, så det må man også legge på. Ellers det samme.

 

PS: Men jeg merker at denne leveres med Vista. Av en eller annen grunn.

Egentlig veldig rart at denne blir levert med Vista. Er vel snart ingen pc'er som leveres med Vista nå lenger, og alle andre store nettbutikker leverer nå nye pc'er med Windows 7. Om ikke annet så har dem det vertfall som valg.

 

Kan vel hende noen selger pc'er med vista på tilbud... men jeg ville uansett gått for Windows 7. Ring til Dell og hør med dem.

Lenke til kommentar

En venn av meg kjøpte nylig Acer 5739g, og jeg har brukt den litt. I et kontormiljø med litt støy er det knapt hørbar viftestøy fra den. Tastaturet har helt flate taster, noe som er litt uvant når man har brukt "vanlig" tastatur i årevis. Skjermoppløsningen er litt lav; tekst blir mindre skarp enn på min 5 år gamle 1680x1050 laptop-skjerm. Ellers er skjermen god, og maskinen er kjapp.

AG

Lenke til kommentar

Ok, jeg har nå bestilt en Dell Studio 17 (1747). Den kom på +/- 9.000kr med kupongrabatt på 5%. Altså 2k over det jeg sa jeg ville gi på denne tråden.

 

Maskinen står på nettet at leveres med Vista, men det ordnet seg ved å bestille over telefon. Selgeren ordnet med å spesifisere win7 som operativsystem uten ekstra kostnad. Verre var det ikke.

 

Man betaler altså 2k mer for prosessoren i7 720QM og bedre batteri (9celles uten ekstra kostnad). Noe man selv burde avgjøre om er verdt det! Den til 7k er nok en svært bra maskin, som egentlig ikke har noen svakhet, med mindre man trenger mye av batteriet. Med å velge den bedre prosessoren slik jeg gjorde, får man en svært god en med "neste generasjons" teknologi. Man får også utnytte det gode rammen på Dellen til det fulle. i7 prosessorene er svært gode, jeg anså det som verdt pengene å betale det ekstra.

 

PS: Litt nerde info på siden. Denne i7 teknologien som finnes nå på markedet, kjører på den samme sokkelen (la meg si grunnsystemet) som nå har vært de siste 5 årene for Intel sine prosessorer. Framover nå, så vil man gå over til en ny sokkel. Så det blir jo da ikke snakk om å oppgradere prosessor i fremtiden for meg. Men det skal jeg heller ikke gjøre. Kun få gjør dette, samt at dette nå er en svært god prosessor. Det vil jo heller være snakk om å kunne oppgradere cpuen på versjonen til 7.000kr i fremtiden. Men selvsagt gjelder "sokkel-problemet" for denne også.

 

Takk for all hjelpen, håper andre også får nytte av tråden!

Endret av Lansky
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...