Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

p-pille-slutt, kor lenge varer effekten


xersess

Anbefalte innlegg

Kjæresten har nylig sluttet på p-piller, og grunnen kan vere den samme. Det har seg sånn at vi har hatt litt ubeskytta sex i ettertid, tenkt at p-pillen framleis har hatt effekten litt i ettertid, på ein måte. Kor lenge etter p-pille-slutt kan ein holde på, trenger svar fort. Pille-merke: yasmin.

 

Over og ut, takker på forhand for gode og seriøse svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan lese mer om Yasmin her

 

Kort sammendrag, har det gått mer en 12 timer, så er pillens beskyttelse redusert.

Hvis hun har sluttet på begynnelsen av brettet så er beskytelsen kraftig redusert, har hun sluttet på slutten så er hun enda mer beskyttet. Hvis hun har sluttet helt på slutten av brettet så er hun beskytta i en uke.

Hvis hun slutta for feks 2 uker siden, så er sannsynligheten for graviditet stor. - Dog, å bli gravid er ikke bare bare det heller. Skjer ikke med en gang man slutter for å si det sånn, har hørt at det kan ta opp til et år for mange for å bli gravid, så fremst man ikke er over fruktbar! Så fremst dere ikke prøver å bli gravid, så ville jeg nok startet med annen form for prevansjon så fort som mulig!

 

Hvor lenge siden er det hun slutta? Og det er rimelig relevant når på brettet hun sluttet også :) Har mye å si for å si det sånn..

Endret av Majsna
Lenke til kommentar

Tror dette er veeeldig individuellt. Da jeg og samboern bestemte oss for å lage baby så tror jeg vi brukte ca 4mnd fra hun sluttet til hun ble gravid. Men i mitt tilfelle så er det jo flere faktorer som spiller inn, ferilitet, eggløsningsperiode osv..

Men mener og ha lest et sted at jo lengre man går på p-piller jo lengre tid kan det ta fra man slutter til man kan bli gravid, men som sagt så er nok dette veldig individuellt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...