Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Seigstartet Citroen Xantia Turbo Diesel 1995mod


mustang74

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vurderer kjøp av en slik som en billig bruksbil. Dog er den veldig seigstartet! Batteri var nytt ifjor, men etter å ha startet den mellom 15-20 ganger så er det kvelden for batteri (hvis den ikke lar seg starte innen det da). Vet ikke hva det kan være, kan jo bytte til et batteri med høyere ampere? Det løser jo ikke problemet i seg selv, men da vil den nok dra igang før eller senere. Kan det være dieselpumpa? Pleier pumpe litt på den hvis den ikke starter innen 3-4 ganger.

Kan det være starteren i seg selv?

 

Har latt den stå inne i garasje i håp om at den skal starte lettere, men det ser ikke ut til å ha noe å si. Stod ute i 2 dager på rad nå og da startet den på første forsøk utrolig nok (kompisen som eier den sier det er uhyre sjelden). Men etter å ha stått i garasjen, så var det igjen håpløst! bilen lever sitt eget liv.

 

Noen som har tips om hva som kan være feil? vurderer som sagt å kjøpe nytt og sterkere batteri selv om det ikke vil løse problemet i seg selv.

 

på forhånd, takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge starteren drar motroren rundt skikkelig så er det ikke nødvendig med noe nytt batteri. Du har i hvertfall sett at det ikke er batteriet det er noe galt med. Starteren er den delen på motoren som bruker mest strøm og når den må dra rundt motoren over lengre tid så tømmes den fort. Det jeg vil tro at det er, er nok glødepluggene som er defekte. Du hører fort om det er noe galt med starteren for da vil den enten ikke dra rundt motoren eller ikke slå inn.

Endret av Gryterett
Lenke til kommentar
Pleier å være litt trangt å komme til. Tror det er rundt 100-lappen for en plugg. Husk at du må ha 4 da.

 

hmm, snakket med eier'n idag og glødepluggene var skiftet ifjor, så da er det vel ikke det? med mindre det er blitt skiftet til brukte :-p

Kan kanskje være dieselfilter hvis det har kommet noe fukt der?

Noen som har ideer?

Hva kan det være, hva kan det ikke være og hvorfor:)

 

Lurer på dieselpumpa også men har jo fått indikasjon på at det ikke er den

 

hmm

Lenke til kommentar
Jeg ville ikke ha kjøpt en bil som har gått 400k. Kan være startern som begynner å bli sliten og går ikke så lett som før. Skal en del til om det kommer noe fukt i dieselfilteret for der skal det være helt tett. Om det hadde vært noe der så burde den ikke ha starta i det heletatt.

 

Har bestemt meg for ikke å kjøpe den ja:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...