Gå til innhold

LCD eller Plasma tv?


Anbefalte innlegg

Hei! jeg sitter her og lurer på hvordan TV jeg skal ha. det står mellom en 40" FullHD LCD og en 42" HDready (100Hz) Plasma. Hovedgrunnen til tvkjøp er hardcore Ps3 gaming, samt pc gaming. Jeg lurer på hvordan som er best til dette! Har hørt at innbrenning er ett problem på plasma, men tv'ene har jo kommet seg vidre? det kan jo ha blitt bedre? prismessig ligger de helt likt. HJELP mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Plasma bør du glemme.. du får den riktignok nesten kastet etter deg i butikkene nå, men det er fordi de skal vekk fra markede.. EU har bestemt at det skal bli forbudt å selge dem pga det høye strømforbuket.. Pioneer har vell lagt ned hele sin plasma tv avdeling pga dette..

LED eller LCD tv bør du gå for,,, Og med tanke på at du skal bruke PS3, så kan du IKKE gå for HDready tv :) PS3 har full HD.. Men hvor mye penger har du tenkt å legge i tv`n da??

Du får jo full HD tv fra 4200,- og oppover.. se feks her.

http://www.komplett.no/k/kl.aspx?mfr=&...7.A00959.K99075.

Lenke til kommentar

Har planlagt å bruke 5.000, det høres lite ut for en 40", men jeg syns da denne virket veldig fin for prisen:

http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/lcd...FD(135597,3113)

 

netonnet sitt egent merke, men de har samme pixelgaranti som andre tv-leverandører. Si hva dere syns om tv'en (vil ikke bruke mer enn 5.000, økonomien kan ikke strekke seg lengre når jeg skal kjøpe PS3 også ^^)

Lenke til kommentar

Pioneer la ikke ned plasma produksjonen på grunn av kommende direktiver. De la ned fordi produksjonen var langt dyrere enn inntekten. Dette nye direktivet om plasmaens død vil jeg gjerne lese da blant annet Panasonic's nye skjermer ikke bruker stort mer strøm enn lcd skjermer på samme størrelse. Dette har å gjøre med at plasma har variabelt forbruk i forhold til hvor mye lys det er i bildet som vises.

 

Det var snakk om et slikt direktiv, men det har så vidt meg bekjent ikke gått igjennom.

 

Det kan også være verd å merke seg at LED og LCD er basert på samme type panel. Det er bare baklyset som er annerledes.

 

Forøvrig ble faktisk lcd vurdert ulovlig i Australia siden selve produksjonen av panelene spyr ut gifter...

Lenke til kommentar

Jeg sto akkurat foran det samme valget for ett år siden, og endte opp med en plasma. Er utrolig fornøyd, og har akkurat det samme bruksområdet som deg, spiller PS3 og ser på film og liknende. Synes det blir dumt å utelukke plasma fordi de er "på vei ut av markedet" og pga innbrenningsproblem. Jeg har en Panasonic PX80 og innbrenning er ikke noe problem. Nye plasmapanaler må stå med det samme bilde i mange timer, kanskje døgn før du får kronisk innbrent skjerm.

 

Og å gå etter en TV, kun på oppløsning, er heller ikke lurt. 40" full HD og 40/42" HD ready er ikke en enorm forskjell. Kvaliteter som kontrast, sortnivå og farger er noe som utgjør mer av bilde enn oppløsning, spesielt på en så "liten" skjerm. En venn av meg har LCD TV, en ganske bra type. Og hver gang han er hos meg, blir han misunnelig på hvor bra det ser ut i forhold. Og jeg har større TV, og mindre oppløsning.

Broren min har en god Sony LCD-TV med full-HD, og den TV'en har ikke sjangs på å gjengi noe som kan se ut som svart, det gjør min plasma tv. Så hvis du er i tvil, og prisklasen du skal se på er 6000-8000,-, ville jeg gått for plasma. Jeg gjorde det samme, og har ikke angret et sekund etter at jeg fikk den i hus :)

Lenke til kommentar

Min erfaring er at plasma gir bedre bilde, særlig i prisklassen du ser etter (40"+ <6000kr). Mye har derimot endret seg siste årene i LCD-verden, og at fargene er blasse samt at bildet flyter utover ved panoreringer er kanskje ikke lenger et problem.

 

Husker spesielt godt da jeg hadde en Amoi 32" (mange år siden...) fra Elkjøp hjemme. Så Brann spille mot et eller annet lag. Brann tapte med 2-3 mål, og TVen ble levert inn neste dag. Makan til dårlig fotballsending hadde jeg aldri sett på en TV før.

Lenke til kommentar

Jeg ville styrt unna den LCD TV'en. Selv om den har høyere oppløsning enn den andre TV'en, er det en dårligere skjerm. Å kjøpe Full HD LCD-TV i denne prisklassen, er ikke lurt når en plasmaskjerm fungerer like bra til ditt bruk. Dette fordi at så rimelige Full HD-TV'er har kun god oppløsning, og er svært dårlige på andre kvaliteter som er viktigere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...