Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Da jeg selv er mer nettverks-dude, enn en server-dude, tenkte jeg at jeg skulle få litt tips og råd på forumet her.

 

Høgskolen i Bergen har ytret ønske om å gå til innkjøp av 2 stk servere, som skal brukes på skolens Cisco-lab. Foreleseren har spurt oss, og vi skal selv få velge ut hva vi skal kjøpe inn. Kravene som er satt, er at de skal være rack-mounted, samt at prislappen skal ligge på rundt 20k for begge to. Vi har flere disponible racks, så høyden på serverne er av liten betydning.

 

Serverne skal kjøre forholdsvis lette oppgaver, så rent teoretisk kunne vi bare kjøpt det første og beste vi kom over. Tenkte jeg allikavel kunne forhøre meg forumet her først.

Endret av jocke
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det er såpass lette oppgaver disse skal settes til, så er det vel hipp som happ hva dere går til innkjøp av ja. Har du mer spesifikke krav, bl.a. til lagringsplass?

 

Satte kjapt opp et oppsett fra komplett her: http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mod...5B-EB1B4611CB4E

 

I tillegg kan påkostes f.eks. SSD (andre får komme med argumenter for/mot) eller en WD Raptor med 10 000 RPM som systemdisk istedenfor/i tillegg til TB-diskene jeg har satt opp.

Jeg fant per nå ingen LGA1366-hovedkort med integrert grafikk, og forøvrig blir en 1366-CPU type f.eks. Xeon sannsynligvis noe overkill for deres bruk?

Satte også opp 8GB minne fordelt på 4 stk 2GB-brikker. Mulig det er å foretrekke å bytte dem ut med 2 brikker på 4GB, men da ser det ut til at prisen vil øke noe.

 

Hvem er det du har som foreleser forresten?

 

edit: hva angår strøm, så antar jeg 360W burde holde når det ikke er tunge grafikkløsninger inne i bildet, men om det er tvil finnes det jo alternative racks med kraftigere medfølgende PSU

Endret av srbz
Lenke til kommentar
Hvis det er såpass lette oppgaver disse skal settes til, så er det vel hipp som happ hva dere går til innkjøp av ja. Har du mer spesifikke krav, bl.a. til lagringsplass?

Altså, serverne vil jo, slik jeg har forstått det, bare bli brukt til "det vi vil" - kall det et leketøy. Jeg vil tro at 2 stk "gode" servere, blir bedre enn å kjøpe 3 stk "ok" servere. Vi "må" jo ikke bruke 20k, men når vi først har muligheten - why not?

 

Ellers så jeg på handlevogna di; jeg tror nok vi kommer "best" ut av det ved å handle "ferdig" server - det er enklere mtp support og feil. Jeg skal få sendt en epost, og sjekke hva høgskolen har brukt av leverandør av nåværende servere på bygget - vil tro vi får best pris via dem.

 

Hvem er det du har som foreleser forresten?

Adis Hodzic. Har vel også hatt Anne-Lena Kampen, men tror ikke vi skal ha henne i de resterende modulene.

 

skal lisens for win server være inkludert eller går de under volumelisens til høyskolen? hvor mange comporter er det behov for?

Vi har volumlisens. Skolens studenter har jo, så lenge de går på skolen, også tilgang på MSDN Academic Alliance Software Center, hvor Win2k8 Ent Server blant annet er tilgjengelig - som jeg også kan bruke privat. Men vi kommer nok til å kjøre en eller annen *NIX distro, eller BSD. Vi har ikke kommet så langt i planene enda :)

 

samt et mer off topic, hva brukere dere av switcher/routere i labsene? :D

Hovedsaklig 2960 og 2801. Vi fikk noen 2811 i sommer, og så har vi vel noen 3500-series switcher utenom, men de blir ikke brukt noe særlig.

 

Edit: Mulig det er 3700-series switcher vi har, og ikke 3500-series. Vi bruker de ikke noe særlig, så jeg er faktisk ikke helt sikker. Kan sjekke til Fredag.

Endret av jocke
Lenke til kommentar

vil nok også tro dere kommer bedre utav det med en "pakke"server, om skolen som kjøper inn direkte gir ihvertfall dell rabatter til utdanningsformål, får mails nesten ukentlig hvor de vil pushe ting mot skoler til ikke så ille priser.

ser dell tar ca 10k med moms pr stk for R300 1U med xeon quad 2,5ghz 4gb ram med rackskinner og 3års service neste dag garanti.

 

 

noe mer moderne lab enn jeg har da :), kjøpte akademiet i bergen sitt gamle utstyr samt kjøpt litt ekstra funnet billig på ebay og fått noe switcher/moduler fra bekjente.

har vel kosta meg en nesten 4000kr inkludert et 30u 800mm rack på hjul.

8x 3640 128/32 nm-2e2w wic-2t wic-1b s/t

1x 3640 64/32 2xnm-8as

2x 2620 64/16 wic-2t

2x 2621 64/16

2x 2503

4x 3500-24

2x 2950g-24

1x 4912g

1x 3508g

1x svært beist 4006 32x100mbit 28xgbic layer3

 

atlas 550 for simulering av modem/isdn/t1 linjer.

ikke blitt access server på meg enda :( kjøpte 4pci kort på ebay til en 200kr stk som har tilsammen 32 com porter så telnet server på labpcn.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

HiB har sikkert en rimelig god HP avtale så burde kunne få tak i feks 2 stk ProLiant DL160 G6 hvertfall til 20k totalt, om ikke bedre. Vi har en del DL380 og et par DL120 + ML350 og er godt fornøyde med alle maskinene, så HP burde ikke være noen dårligere alternativ enn Dell.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...