Gå til innhold

Merkelig regning fra regnskapsfører...


huldal

Anbefalte innlegg

Jeg har fått presentert en regning på ca. 300,- ut av det blå. Jeg spurte hva dette var for og då fekk jeg vite det gjaldt:

"Årlig gjennomgang av oppdragsavtale, årlig risikovurderiing, arkivering og oppstart nytt år"

 

Må jeg som kunde betale for min regnskapsførers egen kvalitetsikring?

 

Edit: Beløpet spiller ingen rolle men dette er en prinsippsak. Hadde ikke hatt problemer med dette hvis det var innbakt i "andre" regninger som bokføring. Men det som overrasker meg er at han sender ut et "lite" beløp alene på egen kvalitetssikring. Jeg har aldri fakturert ei krone til mine kunder for min kvalitetssikring.

Endret av huldal
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke allerede betaler en fast årlig sum for kundeforholdet ditt vil det være naturlig å betale for dette. Det ser ikke ut som dette er snakk om egen kvalitetskontroll som dem har "funnet på" heller, men det som må ordnes ifbm. oppstart av nytt regnskapsår med lukking av det gamle og etabelering av nytt regnskap i sine systemer. At dem da fakturerer for ca 20 minutters arbeid for det synes ikke jeg er spesielt urimelig.

 

Må jeg som kunde betale for min regnskapsførers egen kvalitetsikring?

Det er kundene normalt som betaler for all aktiviteten i private virksomheter, enten direkte, eller at det er priset inn i tjenestene dem tilbyr. Så ja, det må du på en eller annen måte (med mindre virksomheten ikke har egen kvalitetsikring)

Lenke til kommentar
Hvis du ikke har bestilt denne tjenesten, så kan du trygt bruke regningen til å tenne opp i peisen med. Negativt salg er ulovlig i Norge.

 

 

Dette er fullstendig feil.

 

Autoriserte regnskapsførerkontorer er pålagt denne typen jobb og det må desverre deres kunder betale for. Dette er en reell kostnad de har på samtlige kunder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...